صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

شش بیمارستان سیار در کمتر از ۱۵ ساعت در مناطق زلزله زده مستقر شدند

۲۲ آبان ۱۳۹۷ - ۱۴:۵۹:۳۶
کد خبر: ۴۶۷۳۴۶
دسته بندی‌: جامعه ، عمومی
سخنگوی وزارت بهداشت در نشست خبری دستگاه های خدماتی دولت به مناسبت سالگرد زلزله کرمانشاه گفت: شش بیمارستان سیار در کمتر از ۱۵ ساعت در مناطق زلزله زده مستقر شدند.

به گزارش گروه جامعه ایرج حریرچی اظهار داشت: برخی از اقدامات انجام شده در حوزه سلامت به هنگام وقوع زلزله کرمانشاه در سال گذشته، مورد تقدیر مجامع بین المللی قرار گرفت و بهتر است رسانه‌ها درخصوص میزان رضایتمندی مردم مناطق زلزله زده کرمانشاه از اقدامات انجام شده در حوزه سلامت در این مناطق از مردم همان مناطق سوال کنند.

سخنگوی وزارت بهداشت با اشاره به اینکه زلزله سال گذشته در کرمانشاه ۷۸۱۸ مصدوم داشت که از این تعداد،۷۳۵۰ مصدوم در کمتر از بیست ساعت در شرایط قطع برق و تاریکی به مناطق درمانی اعزام شدند، افزود: شش بیمارستان سیار در کمتر از ۱۵ ساعت در مناطق زلزله زده مستقر شدند.

وی همچنین با بیان اینکه به همت پزشکان و پرستاران کرمانشاه، ۲۸۹۳ بستری در بیمارستان‌های استان کرمانشاه صورت گرفت و ۴۲۸ بیمار برای بستری به خارج از بیمارستان‌های استان کرمانشاه انتقال یافتند، گفت: ۱۹۸۰ عمل جراحی در کمتر از سه روز و حدود ۱۰۰ عمل جراحی پیوند عضو با موفقیت در مناطق زلزله زده کرمانشاه انجام شد.

سخنگوی وزارت بهداشت در ادامه با اشاره به اینکه برای اولین بار با توجه به وسعت حادثه زلزله در کرمانشاه با کمبود دارو و تجهیزات پزشکی در مناطق زلزله زده مواجه نبودیم، افزود: با توجه به تعداد مصدومین زلزله، کمبود خون و فرآورده‌های خونی نداشتیم.

وی همچنین افزود: علی رغم وجود برخی بیماری‌های واگیر در مناطق زلزله زده تا قبل از وقوع زلزله، توانستیم به طور کامل، شیوع بیماری‌های واگیردار را کنترل کنیم و هیچ بیماری واگیرداری در این مناطق نداشتیم.

حریرچی در ادامه با اشاره به این که غربالگری سلامت روان برای ۲۱۰ هزار نفر انجام شد. در این خصوص ۱۰۰ هزار نفر توسط وزارت بهداشت مورد غربالگری سلامت روان قرار گرفتند. اقدامات خاص و مداخلات درمانی روانی برای بیماران آسیب دیده روان انجام شده است، افزود: ۲۷۴ روانشناس در قالب ۳۷ تیم از وزارت بهداشت و ۵۴ تیم از بهزیستی بیماران بستری را به صورت انفرادی مورد غربالگری سلامت روان قرار دادند.

وی همچنین گفت: ۹۰ میلیارد تومان داروی رایگان جدای از بیمارستان‌ها در مراجعات سرپایی برای بیماران توزیع شد.

حریرچی در ادامه با بیان اینکه ۱۹۰ باب واحد بهداشتی درمانی آسیب دیده تا خرداد ماه امسال، به صورت کامل تعمیر شد، افزود: ۴۵ باب خانه بهداشت و ۷ مرکز جامع سلامت جدید به همت خیّرین که ۳۰ واحد آن‌ها قابل افتتاح است ساخته شد و مابقی تا خرداد ۹۸ افتتاح خواهد شد.

وی همچنین اظهار داشت: مقاوم سازی و بازسازی بیمارستان آسیب دیده سرپل ذهاب که از اول آذرماه بهره برداری خواهد شد انجام شده است و در این فاصله در بیمارستان موقت بانگر با ظرفیت بیشتر از تخت‌های قبلی خدمت رسانی انجام می‌شود.

سخنگوی وزارت بهداشت با اشاره به این که تعمیر و بازسازی بیمارستان قصر شیرین در حال اتمام است، افزود: احداث یک بیمارستان ۵۰ تختی توسط خیّرین کاشان در سر پل ذهاب و یک بیمارستان ۹۶ تخته توسط خیّرین و بانک‌ها در اسلام آباد غرب شروع خواهد شد و ساخت بیمارستان ۳۲ تخته شهرستان ثلاث باباجانی پیگیری و خدمات بیمارستان موقت در این مناطق تا آخر آبان ماه ادامه خواهد داشت.

سخنگوی وزارت بهداشت در نشست خبری دستگاه‌های خدماتی دولت در سالگرد زلزله کرمانشاه در پاسخ به سوالی در مورد شیوع عفونت‌های ادرای به ویژه درخصوص بانوان مناطق زلزله زده استان کرمانشاه و یا سایر عفونت‌ها به دلیل نبود و یا کمبود سرویس‌های بهداشتی در این مناطق گفت: در مورد ساخت و احداث سرویس‌های بهداشتی مناسب، سایر دستگاه‌های خدماتی باید توضیح دهند.

حریرچی با اشاره به اینکه براساس بررسی‌های وزارت بهداشت، هیچگونه شیوع و یا افزایش شیوع بیماری‌های عفونی در مناطق زلزله زده نداشتیم، افزود: در مناطق زلزله زده استان کرمانشاه، به صورت گسترده وسایل بهداشتی لازم و اختصاصی زنان توسط وزارت بهداشت، هلال احمر و سایر گروه‌های مختلف توزیع شده است.

وی با بیان اینکه غربالگری سلامت روان در این مناطق جزو اولین تجربیاتی بود که تمام مردم این مناطق به صورت انفرادی یا گروهی آن را تجربه کردند، افزود: بسیاری از استرس‌های روانی برای مردم مناطق زلزله از بیرون از این مناطق ایجاد می‌شود و با پرسش از شیوع عفونت‌های مختلف در این مناطق توسط برخی رسانه‌ها تنها استرس روانی ایجاد می‌شود. برای مثال، سالک در سال‌های گذشته در این مناطق وجود داشته و ممکن است در حال حاضر نیز در مناطق زلزله زده کرمانشاه سالک وجود داشته باشد و نباید این مساله را به شرایط ناشی از زلزله مرتبط کرد.

سخنگوی وزارت بهداشت در ادامه گفت: گزش حیوان به دلیل گرمای تابستان نیز از گذشته در این مناطق وجود داشته و در حال حاضر طبق بررسی‌های صورت گرفته، گزش حیوان و سالک به طور وسیع و معناداری کاهش یافته است.

دکتر حریرچی همچنین گفت: نباید برخی رسانه‌ها با بزرگ نمایی و بیان نابجا فشار و استرس‌های روانی برای مردم مناطق زلزله زده کرمانشاه ایجاد کنند.

وی در ادامه افزود: ۱۲۲ مورد مشکوک به نارسایی کلیوی در مناطق زلزله زده کرمانشاه داشتیم که اقدامات برای بررسی بیشتر در این زمینه انجام شد و در کل استان تنها یک بیمار در یک جلسه دیالیز شد و توانستیم از بیماری نارسایی کلیه در این مناطق جلوگیری کنیم.

سخنگوی وزارت بهداشت در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه در مطالعه کلانی در سال ۹۳، تمام بیمارستان‌های کشور از نظر مقاومت در برابر زلزله بررسی و ارزیابی شدند و مشخص شد که تعدادی از بیمارستان ها، قابل مقاوم سازی هستند، افزود: بیش از ۸۰ درصد از بیمارستان‌های کشور در شهرستان ها، در برابر زلزله مقاوم سازی شده اند و در تهران میزان مقاوم سازی بیمارستان‌ها به دلیل حجم و وسعت بالا، کمتر انجام شده است.

حریرچی با اشاره به اینکه اکثر بیمارستان‌های کشور قدمتی بیش از ۱۵ سال دارند و با معیار‌های امروزی زلزله و مقاوم سازی، وضعیت چندان مناسبی ندارند، افزود: مقاوم سازی تعدادی از بیمارستان‌های کشور در برابر زلزله، مقرون به صرفه نیست و بهتر است بجای آن، بیمارستان جدیدی ساخته شود. یعنی مقاوم سازی ساختمان فعلی برخی بیمارستان ها، بیشتر از ساخت یک بیمارستان جدید هزینه دارد.

وی همچنین گفت: در برخی شهرها، بیمارستان‌های جایگزین ساخته شده اند. البته مشکلی نیز در برخی شهر‌ها وجود دارد که بعد از ساخت بیمارستان جایگزین در یک شهر، مردم و مقامات محلی اصرار به ادامه فعالیت بیمارستان قبلی نیز دارند که همین موضوع، مشکلاتی را به وجود می‌آورد.

سخنگوی وزارت بهداشت در بخش دیگری از سخنان خود گفت: بیمارستان شهدای سرپل ذهاب که در زلزله سال گذشته تخریب شد، آماده افتتاح است و به زودی با حضور وزیر بهداشت به بهره برداری می‌رسد.

کاهش آمار خودکشی در استان کرمانشاه نسبت به قبل از وقوع زلزله

وی با اشاره به اینکه در مورد آمار خودکشی در مناطق زلزله زده و کشور مکلف هستیم که علمی برخورد کنیم و آمار‌های علمی ارائه دهیم، گفت: آمار خودکشی در استان کرمانشاه نسبت به سال ۹۵ که سال قبل از وقوع زلزله است، ۵ درصد کاهش یافته است.

حریرچی افزود: استنباط‌های شخصی و استنتاج‌های ذهنی با واقعیت‌ها و آمار‌های علمی و مستدل تفاوت دارد و آمار نشان می‌دهد که میزان خودکشی‌ها ۵ درصد کاهش پیدا کرده است و تجربیات بین المللی در کشور‌های توسعه یافته نیز همین را نشان می‌دهد، چراکه به دلیل مراقبت‌های بهداشتی و درمانی به خاطر افزایش حساسیت‌ها و استقرار روانشناسان و پزشکان و آموزش در این مناطق، آمار خودکشی ثابت مانده و یا کاهش می‌یابد.

وی با اشاره به اینکه بعد از حوادثی مانند زلزله و سونامی، شرایط مناطق تحت تاثیر، در برخی از کشور‌های جهان به دلیل عدم وجود امکانات و مراقبت‌های لازم، بدتر می‌شود، اما کشور‌های توسعه یافته می‌توانند آثار منفی این حوادث را کنترل کنند، افزود: بعد از وقوع زلزله در روز‌ها و هفته‌های اول، اگر پس لرزه رخ دهد، میزان افسردگی و اضطراب افزایش پیدا می‌کند و وقتی شرایط مناطق زلزله زده، پایدار می‌شود، کشور‌های مختلف با توجه به توانایی‌های خود می‌توانند انعکاس اقدامات خود را نشان دهند.

حریرچی در ادامه تصریح کرد: تجربیات بین المللی و کشور نشان می‌دهد که در ایران خدمات حمایتی بسیار بیشتری از سوی وزارت بهداشت، هلال احمر، بهزیستی، سازمان‌های مردم نهاد، تشکل‌ها و گروه‌های داوطلب در مناطق زلزله زده ارائه می‌شود.

وی گفت: تعداد تخت‌های بیمارستانی شهرستان سرپل ذهاب پس از زلزله، ۵۰ تخت افزایش یافته است.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *