ضرورت نظارت جدی بر حسن اجرای قوانین و مقررات در حوزه درمان
به گزارش گروه جامعه قاسم جان بابایی اظهار داشت: حساسیتهایی که درخصوص نظارت بر عملکرد مراکز درمانی در وزارت بهداشت و سازمان تعزیرات وجود دارد به دانشگاهها نیز منتقل شده است.
معاون درمان وزارت بهداشت با بیان اینکه دستورالعمل ها، آیین نامهها و راهنماهای بالینی توسط معاونت درمان وزارت بهداشت تدوین و ابلاغ شده و اکنون زمان نظارت بر حسن اجرای آنها فرارسیده است، ادامه داد: نظارت کردن بر اجرای قوانین در حوزه درمان به چند دلیل اهمیت دارد. یکی از وجوه مهم نظارت، رعایت حقوق بیمار است که در این مورد ارائه دهندگان خدمت، حق هیچگونه اهمال را ندارند. تمامی اقداماتی که توسط معاونت درمان انجام میشود، یک طرف و نظارت بر حسن اجرای خدمات در مراکز درمانی طرف دیگر قرار دارد، به لحاظ اینکه در این مورد، قانون مطرح است.
جان بابایی با بیان اینکه درحوزه درمان کشور کاستیهایی وجود دارد، خاطرنشان کرد: این کاستیها علل مختلفی دارد، اما با کمک و همراهی همگان قابل حل است. مبنای قضاوت ما برای بررسی کاستیها فقط به اجرای فعالیتها و پروژههای درمانی معطوف نبوده، اما میتوان گفت که عملکرد دانشگاهها تا حدود زیادی مبنای قضاوت ما برای بررسی کاستیهای موجود در حوزه درمان قرار گرفته است.
معاون درمان وزارت بهداشت، گفت: همکاری قابل توجه سازمان تعزیرات، سازمان نظام پزشکی و معاونت درمان وزارت بهداشت را میتوان نقطه طلایی فعالیتهای معاونت درمان برشمرد. هنچنین این همکاری را میتوان به عنوان پیشگیری درنظر گرفت، چراکه اصل مهم در نظارت، پیشگیری از وقوع تخلف است. زیرا منجر به رعایت حقوق ارائه دهندگان خدمت و دریافت کنندگان خدمت خواهد شد و در نهایت تغییر رفتار را به همراه خواهد داشت.
وی تصریح کرد: این رویه باعث افزایش اخلاق مداری چه در جامعه پزشکی و چه نزد عموم مردم در قبال کادر درمان و جامعه خدوم پزشکی خواهد شد.
جان بابایی گفت: مقرر شده است کارنامهای برای هر دانشگاه درخصوص جلسات کمیسیون ماده ۱۱ و نظارت، تهیه و ارسال شده و به صورت دورهای مورد بررسی قرار گیرد تا عملکرد هر دانشگاه در این زمینه مشخص شود. قطعا با هماهنگی بیشتر و هم افزایی میتوانیم نظارت بیشتر و مداخله کمتری داشته باشیم و آرامش حاکم بر جامعه سلامت را دو چندان کنیم.