صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

تلاش برای انعقاد قرارداد زباله سوز ۳۲۰۰ تنی/راه اندازی سیستم صورت وضعیت الکترونیک پیمانکاران

۲۱ آبان ۱۳۹۷ - ۱۴:۰۳:۱۲
کد خبر: ۴۶۶۹۹۲
مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند گفت: اسفندماه سال گذشته فراخوان کارخانه زباله سوز را منتشر کردیم که ۴۰ شرکت اعلام آمادگی کردند و از این میان پنج شرکت انتخاب شدند. در حال حاضر سازمان سرمایه گذاری شهرداری تهران در حال بررسی شرایط مالی و حقوقی است تا بتوانیم قرارداد زباله سوز ۳۲۰۰ تنی را به نتیجه برسانیم.

به گزارش گروه جامعه رضا عبدلی با بیان اینکه روزانه به صورت میانگین ۹۰۰۰ تن پسماند شهری تولید می‌شود، اظهار داشت: ۶۵۰۰ تن زباله شهری از ایستگاه‌های میانی به آرادکوه منتقل می‌شود.

وی تصریح کرد: ۱۳۰۰ تن زباله ارزشمند است که توسط پیمانکاران به صورت تفکیک شده جمع آوری می‌شود.

عبدلی با بیان اینکه ۳۰۰ تن زباله‌های شهر‌های اطراف تهران است، گفت: ۲۰۰ تن زباله پزشکی و صنعتی است.

مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند با بیان اینکه حدود ۴۰ تا ۴۲ هزار تن نخاله ساختمانی در شهر تهران جمع آوری می‌شود، تصریح کرد: در سال‌های گذشته که ساخت و ساز رونق داشت این مقدار به ۱۰۰ هزار تن نیز رسیده بود.
عبدلی با بیان اینکه ۲۵ هزار تن از نخاله‌ها به این مرکز منتقل می‌شود، گفت: ۵۰۰۰ هزار تن به آرادکوه و ۱۰ هزار تن نیز به گود‌های اطراف تهران منتقل می‌شود.

وی با بیان اینکه ۶۰ هزار مخزن جمع‌آوری زباله در تهران وجود دارد، ادامه داد: ۲۲ پیمانکار طرح تفکیک زباله خشک را برعهده دارند که فرایند جذب و کنترل آن‌ها با مناطق است.

مدیرعامل سازمان پسماند شهرداری تهران با بیان اینکه با کمک بازرسی و حراست شهرداری توانستیم سیستم صورت وضعیت الکترونیک پیمانکاران را ایجاد کنیم، گفت: این سیستم یکی از روش‌های موثر در راستای شفاف سازی مالی و نظارت دقیق بر عملکرد پیمانکاران مناطق و نواحی است و امید است از دی ماه این پرداخت‌ها الکترونیکی شود.

وی با بیان اینکه حدود ۵۰ سال است که زباله‌های تهران به آرادکوه منتقل می‌شود و بالای چندین مترمکعب زباله در آنجا وجود دارد که گاز متان تولید می‌کند، تصریح کرد: قراردادی به امضاء رسیده است که از این گاز، برق تولید شود که امیدواریم علاوه بر جذب درآمد پایدار، این گاز‌ها ساماندهی شود تا شهرداری مشمول جرایم قرارداد‌های بین‌المللی نشود.

عبدلی با بیان اینکه زباله سوز ۳۲۰۰ تنی قدرت تبدیل زباله به برق را دارد، گفت: زباله‌هایی وجود دارند که نه می‌توان آن‌ها را دپو کرد و نه می‌توان آن‌ها را به کامپوست تبدیل کرد. در همین راستا اسفندماه سال گذشته فراخوان زباله سوز را منتشر کردیم که ۴۰ شرکت اعلام آمادگی کردند و از این میان پنج شرکت انتخاب شدند و سازمان سرمایه گذاری شهرداری تهران در حال بررسی شرایط مالی و حقوقی است تا بتوانیم قرارداد زباله سوز ۳۲۰۰ تنی را به نتیجه برسانیم.

وی با بیان اینکه طرح جامع پسماند در حال به ثمر نشستن است، افزود: با برگزاری مناقصه، شرکتی که مطالعات را انجام می‌دهد شناسایی خواهد شد.

مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند در ادامه با اشاره به لزوم جمع آوری پسماند از مبدا گفت: اپلیکیشن جمع آوری زباله‌های تثبیت شده منازل در برخی مناطق به صورت پایلوت انجام شده و در صورت موفقیت به سطح شهر تهران تسری پیدا می‌کند.

مددی: طبق قانون ۷۰ درصد از نخاله‌ها باید بازیافت شوند

رئیس هیئت مدیره مرکز بازیافت و پردازش مصالح ساختمانی درباره ساخت این کارخانه گفت: قرار بود کارخانه با مشارکت یک شرکت خارجی راه اندازی شود که به دلیل تحریم‌ها طرف خارجی از حضور در پروژه انصراف داد و ما مجبور شدیم خودمان با کسب تجربه از کشور‌های دیگر این کارخانه را راه اندازی کنیم.

وی با بیان اینکه طبق آمار‌ها در سال ۹۵ در تهران ۲۹۷ هزار تن مواد تجدیدناپذیر از طبیعت برداشت و ۵۰ میلیون تن نخاله تولید شده است، عنوان کرد: در سایر کشور‌ها برای کنترل نخاله‌های ساختمانی قوانین مفصلی تدوین شده است، به عنوان مثال ۷۰ درصد نخاله‌ها طبق قانون باید بازیافت شوند و من امیدوارم در کشور ما هم این استاندارد‌ها رعایت شود.

مددی در ادامه به فعالیت کارخانه تولید مصالح از نخاله‌های ساختمانی اشاره کرد و گفت: این مجموعه دوره آزمایشی خود را طی می‌کند و امیدوارم در آینده نزدیک به ظرفیت اعلام شده برسیم. البته با توجه به اینکه سرمایه گذار خارجی ما از شرکت در پروژه انصراف داد امیدوارم که مسئولان از ما حمایت بیشتری کنند.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *