صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

کم‌ترین نیرو‌های انسانی را با خود به هر سازمان بردم/شهرداری نیاز به یک مشاور بین الملل دارد/نگاه از بالا به پایین ساخته و پرداخته ضد رسانه‌ها است

۲۰ آبان ۱۳۹۷ - ۱۵:۱۷:۰۸
کد خبر: ۴۶۶۷۲۱
با پایان یافتن ارائه برنامه از سوی عباس آخوندی به منظور تصدی پست شهرداری تهران، برخی از اعضای شورای شهر سوالاتی را مطرح کردند.

به گزارش گروه جامعه محمد سالاری به عنوان نخستین عضو پس از استماع برنامه آخوندی اظهار کرد: برنامه شما متفاوت از برنامه سایر کاندیدا‌ها بود که مصادیق عینی و جزئیات مختلف را ارائه دادید و باور من این است که کاندیدا‌ها در این زمان کوتاه باید دیدگاه‌ها و باور‌های خود را به نحوه اداره شهر مطرح کنند.

وی ادامه داد: شما همیشه در نظریات خود موضوع حکمروایی شهری و حتی انحلال فرمانداری‌ها در کلانشهر‌ها و الحاق آن‌ها به شهرداری‌ها برای ارتقای جایگاه حکمروایی شهری را مطرح می‌کنید. منتقدین و مخالفین شما اعلام می‌کنند که شما می‌خواهید با دولت و سایر سازمان‌ها ستیز کنید، در این خصوص توضیحات بیشتری ارائه دهید؟

رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر تهران به طرح سوالی از وی پرداخت و گفت: هجمه‌های سازمان یافته‌ای علیه شما وجود دارد؛ مبنای این هجمه‌ها چیست؟

وی ادامه داد: یکی از دغدغه‌ها و نگرانی‌های همکاران من نگاه از بالا به پایین شما به سازمان اجتماعی است. در حالی که شورا‌های شهر اوج نماد مدنی است و نمی‌توان این نهاد را قبول نداشت، در این خصوص هم توضیح دهید؟ در نهایت درباره نگرانی‌ها دربازه نحوه ارتباط شما با حاکمیت و سازمان‌ها و نهاد‌های ذینفع اداره شهر روشنگری کنید؟

در ادامه زهرا نژادبهرام عضو هئت رئیسه شورای اسلامی شهر تهران به موضوع شهرداری، شهروند و شهر اشاره کرد و گفت: باید ارتباطی بین حکمروایی و این سه گانه وجود داشته باشد. شما در حوزه شهروندی به سازمان شورایاری‌ها اشاره کردید، رویکرد شما نسبت به دموکراسی شهری و نهاد‌های مدنی چگونه است؟ شهروندان در ادبیات شما چگونه توصیف می‌شوند؟

ناهید خداکرمی سومین عضوی بود که به طرح سوال از آخوندی پرداخت و گفت: طی روز‌های گذشته علیه مدیریت شهری حتی از سوی قوای سه گانه هم هجمه‌هایی وارد شده است و مردم تمام مسائل و مشکلات خود از سایر نهاد‌ها را از کانال مدیریت شهری دنبال می‌کنند. علی رغم ۵۶ هزار میلیارد تومان بدهی، دو شهردار عوض شده است و شاید شهردار‌های بیشتری هم عوض شوند؛ ۳ تا ۵ نفر. اما شهرداری نه سازمان امور مالیاتی است و نه وزارت مسکن. در واقع شهرداری تهران سازمان خدماتی انسان محور است.

وی با بیان اینکه طی روز‌های گذشته صد‌ها پیامک برای ما آمده که آخوندی را به شهرداری راه ندهید، عنوان کرد: با شرایط حال حاضر تهران با دلسوزی قرار است روی کدام چالش متمرکز شوید؟ بانک شهر مورد دیگری است که باید به آن توجه کنیم، شهرداری تهران جز سهام داران اصلی این بانک به حساب می‌آید. با توجه به پولشویی‌هایی که اتفاق افتاده است آیا به مسائل مالی آشنایی دارید؟

مرتضی الویری عضو دیگری بود که به طرح سوال از آخوندی پرداخت و گفت: میزان تعامل شما با شورا تا چه حد خواهد بود؟ یعنی اگر اعضا از شما بخواهند فردی را مدیر کنید یا عزل و نصبی انجام دهید این کار را انجام خواهید داد؟ عزل و نصب‌ها با همکاری شورا خواهد بود؟

وی ادامه داد: تعامل شما با دولت چگونه خواهد بود؟ حجم زیادی از کار از طریق ارتباط مناسب با دولت پیش خواهد رفت، وضعیت ارتباطتان را توضیح دهید؟

ارتباط آخوندی و تعاملش با نهاد‌های انقلابی از جمله سپاه، ارتش و ... موضوع دیگری بود که مورد سوال قرار گرفت.

عضو شورای شهر تهران در نهایت پرسید: زمانی که شما به وزارت مسکن رفتید گفته می‌شود نیرو‌های زیادی را از بیرون به داخل وزارتخانه بردید که این به بحث مدیریت آسیب می‌رساند. در این باره توضیح دهید؟

حسن رسولی با بیان این مطلب که شهرداری سازمان پهن و پیچیده و ناکارآمدی است، اظهار کرد: برای تعامل مردم با ماموریت‌های شهرداری چه برنامه‌ای وجود دارد؟

وی ادامه داد: شما از مجلس رای اعتماد گرفتید، اما نماینده ملایر اعلام کرد که پرونده دارید. اگر واقعا این گونه است به ما بگویید تا ما شما را انتخاب نکنیم. اگرچه من شما را از گذشته به پاکدستی می‌شناسم.

رسولی با بیان اینکه رئیس جمهور خود را شریک اصلاحات می‌داند، گفت: شما چهره اصلاح طلب تابلوداری نیستید، اما نمی‌دانم دلیل این همه هجمه به سمت شما چیست؟ آیا به خاطر این است که آقای آخوندی دست روی مرکزی گذاشته شده که در آن جا فساد صورت می‌گرفته است؟

حجت نظری در ادامه به قانون منع به کارگیری بازنشستگان اشاره کرد و گفت: رویکرد شما به عنوان شهردار در مورد استفاده از نیرو‌های جوان چگونه خواهد بود؟ شنیدم که روز گذشته درباره موضوع قطار تبریز-مشهد مسائلی را مطرح کردید، بدانید که در شهرداری تهران موضوعات، شدیدتر رسانه‌ای می‌شوند و سعه صدر شما مورد آزمایش قرار می‌گیرد.

وی ادامه داد: فرض کنیم پیمانکاری به دلیل نگرفتن طلبش جلوی شهرداری می‌آید و خود را می‌سوزاند، آیا همانند کشتی سانچی حمایت مالی از خانواده او را در دستور کار خود قرار می‌دهید؟ این حتماً موضوعاتی را می‌آفریند.

عضو شورای شهر تهران به قیمت افزایش هواپیما‌ها اشاره کرد و گفت: در این بحث و در فضای رسانه‌ای شما به جای ان که طرفدار خریدار‌ها باشید از شرکت‌های هواپیمایی طرفداری کردید.

نظری به موضوع رابطه آخوندی با دولت اشاره و عنوان کرد: زمانی که از دولت خارج شدید مواضعی را اعلام کردید که این رابطه بین شهرداری و دولت را دشوار می‌کند، آیا اقدامی انجام شده که رابطه شما با دولت حسنه شود؟ همان طور که همه می‌دانند به دلیل رابطه نامناسب بین شهرداری و دولت طی سال‌های گذشته شهرداری تهران چند هزار میلیارد تومان ضرر کرده است.

ارتباط با ارکان دولت موضوع دیگری بود که نظری به آن اشاره کرد و گفت: روز گذشته جلسه‌ای در دانشگاه تهران برگزار شد و گروهی از انجمن‌های اسلامی نیز حضور داشتند و مخالفت‌هایی نیز انجام شد.

نظری به عنوان آخرین سوال درباره رابطه آخوندی به عنوان شهردار با شورا از وی سوال کرد.

آخوندی: درآمد شهر متکی به شهرفروشی شده است

با پایان یافتن سوالات اعضا، عباس آخوندی توضیحات خود را با این بحث که چالش اصلی شهرداری موضوع مالی است، آغاز کرد و گفت: رقم‌هایی درباره بدهی مطرح می‌شود که متفاوت است و نشان می‌دهد وضعیت مالی شهرداری تهران آشفته است. درآمد متکی بر شهرفروشی شده است و این مشکلی جدی است. اگرچه در حال حاضر متاعی هم برای فروش وجود ندارد.

کاندیدای تصدی تصریح کرد: در بحث ملی هم در حوزه اقتصاد گرفتاری‌هایی وجود دارد و رو به رشد نیست. بحث مالیه محلی باید مورد توجه قرار بگیرد، در واقع باید بین مالیه‌های ملی و محلی رابطه ایجاد کنیم. شهرداری باید متقاضی تحول استراتژیک شود.

شهرداری گران اداره می‌شود

آخوندی با اشاره به نقش خصوصی سازی در تامین منابع مالی شهرداری تهران اضافه کرد: ۴۱ سازمان و شرکت ذیل شهرداری تهران فعالیت می‌کنند و این نشان دهنده آن است که شهرداری تهران گران اداره می‌شود. نظام تامین مالی باید مورد بازنگری کلی قرار گیرد.

وی با بیان اینکه طی ۴۰ سال گذشته نظام سازمان شهرداری تهران با تجارب بین المللی اداره نشده است، اضافه کرد: در شهرداری به یک مشاور بین المللی نیاز داریم تا بازنگری‌ها صورت گیرد.

نظام مدیریتی من مبتنی بر رهبری سازمانی است

آخوندی با تاکید بر این موضوع که هیچ تیمی ندارد، عنوان کرد: نظام مدیریتی من مبتنی بر رهبری سازمانی است و کم‌ترین نیرو‌های انسانی را با خود به هر سازمان بردم و تلاش کردم برای جذب نیرو‌های خلاق جوان فرصت به وجود آورم.

بارانداز خودرو‌های سنگین باید از تهران خارج شود

وی با اشاره به نقش خط ۶ و ۷ مترو در نظام حمل و نقل عمومی تصریح کرد: بخش عمده‌ای از حمل و نقلی که باعث آلودگی هوا می‌شود به کامیون‌ها و خودرو‌های سنگین مربوط است. به همین دلیل ما کمربند جنوب غرب تهران را از آبیک به چرمشهر در نظر گرفتیم. ۲۵ هزار کامیون و وسیله نقلیه سنگین وارد تهران می‌شوند، این بارانداز را باید از شهر تهران خارج کنیم.

از بن دندان به حاکمیت قانون اعتقاد دارم

کاندیدای تصدی پست شهرداری تهران با تاکید بر اینکه تمامی موارد را طبق حاکمیت قانون پیگیری می‌کند و نباید از قانون تخطی کرد، گفت: در بحث ارتباط با شهروندان و ارتباط شهرداری با شورا قانون همه چیز را مشخص کرده است. در برخی از مواقع ما تلاش می‌کنیم قانون را کنار بگذاریم و آن چه را که خودمان می‌خواهیم اجرا کنیم. این در حالی است که من از بن دندان به حاکمیت قانون اعتقاد دارم.

آخوندی درباه برخی از اظهار نظر‌ها مبنی بر نگاه از بالا به پایین خود توضیح داد: نگاه از بالا به پایین ساخته و پرداخته ضد رسانه‌ها است. من یک معلم هستم و یک معلم چگونه می‌تواند دید از بالا به پایین داشته باشد.

وی درباره ارتباط خود با رسانه‌ها عنوان کرد: من بین فضای رسانه و ضد رسانه تفاوت قائل هستم. رسانه تمام خبرنگارانی هستند که به نهاد‌های مدنی تعهد دارند، اما گروهی دیگر با اکتفا به باند‌ها و منابع مالی به ضد رسانه تبدیل می‌شوند و هجمه‌هایی را در سطح جهانی وارد می‌کنند. به عنوان مثال من ۵ بار استیضاح شدم و رای اعتماد گرفتم. فضا آن قدر مسموم کننده بود که به نمایندگان مجلس صد‌ها پیام داده بودند.

با هیچ یک از اعضای شورا تماس نگرفتم

آخوندی ادامه داد: شهردار باید مستقل باشد. من با هیچ یک از اعضای شورا تماس نگرفته ام، اما در چارچوب نظریه بحث حکروایی شهری که شامل شورای شهر، شهرداری و شهردار است باید همواره به قانون احترام بگذاریم. اگر به من رای می‌دهید باید ریسک حرف‌های من را بپذیرید. قرار نیست من به تنهایی این ریسک را بپذیرم البته من تمام ریسک‌های شخصیم را می‌پذیرم.

 انتهای پیام /



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *