تجربه همزمان اشک و لبخند با رمان خواندنی مگیل
به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی ، رمان "مگیل" نوشته محسن مطلق داستان رزمندهای را بیان میکند که در یک حادثه، بینایی و شنوایی خود را از دست داده و مجبور میشود به قاطری به نام مگیل اعتماد کند و دنبال او راه بیفتد.
مگیل نام قاطری است که به همراه چند چهارپای دیگر تسلیحات و تدارکات لازم را به نیروهای مستقر در خط مقدم میرساند و عنوان کتاب از او برداشته شده است. این قاطر از کمین نیروهای دشمن جان سالم به در میبرد، اما بعد از این اتفاق باید خود را برای رساندن یک رزمنده مجروح به پایگاه آماده کند.
لحن این رمان خودمانی است، اما عامیانه نیست. شوخی و ظرافتهای خوبی در متن بهکار گرفته شدهاند که قطعا خنده مخاطب را به ارمغان میآورد. در ابتدای داستان رزمندهای در طی یک حادثه، بینایی و شنوایی خود را از دست داده و مجبور میشود به مگیل اعتماد کند و دنبال او راه بیفتد، ماجراهایی که طی داستان برای مگیل و این رزمنده پیش میآید که این داستان را خواندنی و جذاب میکند.
رزمنده این رمان، آدمی است از جنس خود ما؛ باورپذیر و زودیاب. او انسان است و به قول یک نویسنده، هیچ چیز انسانی از او غریب نیست. گریه میکند، میترسد، از کوره در میرود، ناامید میشود، اما یقین دارد که خدا هست و او را میشنود؛ رزمندهای که اصلاً آدم را یاد رزمندههای فرشته خصال توی فیلمهای دهههای پیش نمیاندازد.
رزمنده و قهرمان رمان «مگیل»، یکی از هزاران جوان داوطلب جبهه هاست که با نفس رحمانی امام، ظرفیتهای معنوی بالقوه شان، بالفعل شد. قهرمان قصه، رزمندهای با ریشههای عمیق مذهبی است، اما به دور از شعارزدگی و مقدس مآبیهای اغراق شده است.
نکته قابل توجه درباره این کتاب نیز همین موضوع است که در رمان «مگیل»، هیچ جا شعار یا پیام زمختی که از متن بیرون بزند و یا بخواهد مخاطب را با شعارهای کلیشهای خسته کند دیده نمیشود.
گفتنی است محسن مطلق متولد ۱۳۴۸ تهران است و در نوجوانی، یعنی در سال ۱۳۶۲، برای اولین بار به جبهههای جنگ رفت و تحت تأثیر آن فضا تا پایان جنگ در جبهه ماند. او کار نوشتن درباره جنگ را با کتاب «زنده بادکمیل» آغاز کرد. از این نویسنده تا کنون کتابهای (جادههای خلوت جنگ)، (مگیل)، (مهاجر مهربان)، (زنده باد کمیل)، (یک روز، یک مرد)، (نگهبان کوچک)، (نگاه شیشه ای) و (درخت تنها) به انتشار رسیده است.
لازم به ذکر است رمان طنز «مگیل» در ۸۸ صفحه و تیراژ ۲۵۰۰ نسخه در سال ۱۳۸۹ با چاپ اول روانه بازار نشر شده است.