صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

سنجد تلخ، گیاهی ارزنده و ناآشنا/ درآمد ۱۴ میلیارد تومانی عاید زعفران‌کاران/ برف در راه است/گل‌های داوودی باز میهمان لرستان شدند

۱۹ آبان ۱۳۹۷ - ۱۰:۲۲:۱۳
کد خبر: ۴۶۶۲۶۶
رئیس اداره جنگلداری و جنگل‌کاری خراسان رضوی گفت: سنجد تلخ از گیاهانی است که از تمامی بخش‌های آن، محصولات مفید و دارویی به‌دست می‌آید.

به گزارش خبرنگار گروه فضای مجازی ،درآمد ۱۴ میلیارد تومانی عاید زعفران کاران آزادشهری، سنجد تلخ، گیاهی ارزنده و ناآشنا، کاهش عملکرد باغات گردو مرکز لرستان با تولید ۵۰۰۰ تن، خراسان‌جنوبی قطب مقاومت در برابر خشکسالی، انجام مطالعه زیست‌بوم‌های تالاب‌های لرستان و گل‌های داوودی باز میهمان لرستان شدند اینها عناوین اخباری هستند که می توانید در بسته خبری امروز مرور کنید.

سنجد تلخ، گیاهی ارزنده و ناآشنا

حمید آهنی رئیس اداره جنگلداری و جنگل‌کاری خراسان رضوی با اشاره به اینکه گا‌ها گیاه سنجد تلخ با زیتون تلخ اشتباه گرفته می‌شود، خاطرنشان کرد: بنده به عنوان اولین ایرانی بر روی سنجد تلخ کار تحقیقاتی انجام دادم که در این نتایج بدست آمده دریافتم که واژه سنجد تلخ گاهی با زیتون تلخ اشتباه برداشت می‌شود لذا لازم بوده که گیاه شناسان با اسم علمی کار کنند. همچنین می‌توان گفت که سنجد تلخ برای بسیاری از مردم گیاه ناآشنایی است.


وی خاطرنشان کرد: زیتون تلخ در مشهد و اقصی نقاط کشور کشت می‌شود که سمی و میوه آن خاصیت نازایی دارد، اما سنجد تلخ با اسم علمی Hippophae rhamnoides شناخته می‌شود که این گیاه دارای اتحادیه جهانی I.S.A (International Seabuckthorn Association) داشته و همچین خاصیت‌های بسیاری از جمله ضد سرطان و حاوی ۴نوع امگا است که امیدواریم در آینده نزدیک با مطالعه رویشگاه‌های جنگلی و باغی در سطح وسیعی از این گیاه ارزنده داشته باشیم.آهنی ادامه داد: سنجد تلخ در یاسوج گرگان و در بخشی از خراسان رضوی کشت می‌شود. میوه سنجد تلخ بسیار خوشمزه با طعم ترش، شیرین و ملس است که در ۱۷کشور تولید می‌شود.مدرس دانشکده منابع طبیعی و محیط زیست مشهد ادامه داد: هدف ما از تبلیغ گیاه سنجد تلخ این است که در آینده رویشگاه و تولیدات بسیار خوبی از این گیاه ارزشمند داشته باشیم و مردم بتوانند از خاصیت‌های درمانی این گیاه بهره‌مند شوند. وی عنوان کرد: برای اولین بار در سال ۲۰۱۵ با شرکت در اتحادیه جهانی که در هندوستان برگزار شد کشور‌های دیگر دریافتند که این گیاه ارزشمند در ایران نیز وجود دارد. از این جهت امیدواریم در آینده نه چندان دور سنجد تلخ توسط باغداران ما کشت شود و از محصولات با ارزش این گیاه بهره‌مند شویم.آهنی در خصوص خواص این گیاه عنوان کرد: از برگ سنجد تلخ نوعی چای تولید می‌شود که بسیار با ارزش بوده به طوری که یک بسته ۲۰ عددی این چای به صورت تی‌بگ حدودا ۲۰۰هزار تومان قیمت دارد. همچنین از دانه و میوه این گیاه روغن و نوشابه‌های انرژی‌زا تولید می‌شود.رئیس اداره جنگل‌داری و جنگل‌کاری خراسان رضوی با اشاره به اینکه سنجد تلخ در اقتصاد جهان و کشور موثر است، بیان کرد: کشورهایی، چون روسیه، مغولستان کانادا انگلستان و امریکا در اتحادیه سپتامبر گذشته شرکت کرده‌اند که مقاله ارائه شده توسط ما در این کنفرانس جهانی جزو پنج مقاله برتر انتخاب شده و استوار نامه‌ای دریافت کردیم از این جهت می‌توان گفت که سنجد تلخ در اقتصاد جهان و کشور بسیار موثر است.
 
درآمد ۱۴ میلیارد تومانی عاید زعفران کاران آزادشهری

مدیر جهاد کشاورزی آزادشهرسید «عبدالله حسینی» در جمع خبرنگاران با اشاره به این‌که پیش‌بینی می‌شود امسال حدود یک تن کلاله خشک جمع‌آوری شود، اظهار کرد: امسال زعفران‌کاران شهرستان درآمد ۱۲ تا ۱۴ میلیارد تومانی خواهند داشت.

وی افزود: با توجه به اشتغال فصلی زعفران، کشت این محصول اشتغال ۶۰ هزار نفر را به‌دنبال دارد.حسینی با اشاره به پیش‌بینی افزایش ۱۵ درصدی سطح زیر کشت زعفران در سال آتی، تصریح کرد: با این کار زمینه اشتغال به همین نسبت افزایش خواهد یافت.مدیر جهاد کشاورزی آزادشهر با بیان این‌که زعفران منطقه آزادشهر از با کیفیت‌ترین محصولات زعفران در کشور است، از کشاورزان خواست، هنگام با افزایش سطح زیر کشت و کمیت محصول، به ارتقای کیفیت، بهداشت و تولید زعفران ارگانیک توجه ویژه داشته باشند.
 
کاهش عملکرد باغات گردو مرکز لرستان با تولید ۵۰۰۰ تن

مراد بیرانوند مدیر جهاد کشاورزی خرم‌آباد با اشاره به پایان برداشت گردو در باغات این شهرستان اظهارکرد: سطح زیرکشت باغات گردو بیش از ۳۱۵۰ هکتار بوده که حدود ۲۸۰۰ هکتار آن بارور است.


وی ادامه داد: عملیات برداشت از اوایل مهر ماه آغاز شد و چند روز پیش به پایان رسید و ۵۰۰۰ تن تولید داشتیم.بیرانوند یادآور شد: بیشتر باغات بزرگ گردو شهرستان خرم‌اباد در زاغه، بیرانشهر، سپیددشت، ازنا سکوند و... قرار دارند.مدیر جهاد کشاورزی خرم‌آباد خاطرنشان کرد: امسال میانگین برداشت گردو در هر هکتار حدود دو تن بود و این در حالیست که هر هکتار گردو، حدود چهار تن باید تولید داشته باشد.وی تصریح کرد: آفتاب‌سوختگی، تگرگ بهاره و یک بیماری در کاهش عملکرد تاثیر داشت.بیرانوند بیان کرد: در باغات گردو برنامه اصلاح و احیا باغات را به ویژه با انجام عملیات پیوند سرشاخه در دستور کار قرار داده‌ایم.
 
خراسان‌جنوبی قطب مقاومت در برابر خشکسالی

محمود حجتی وزیر جهاد کشاورزی در حاشیه بازدید از مجتمع کشت و صنعت بیدمشک مود دشت مختاران در جمع خبرنگاران گفت: در خراسان جنوبی مجتمع‌های کشت و صنعت فراوانی وجود دارد که علی رغم محدودیت‌های آبی، آفات و بیماری‌ها و تنش آبی سال گذشته موفق عمل کرده‌اند.

وی با اشاره به اینکه خراسان جنوبی قطب مقاومت در برابر خشکسالی است، ادامه داد: در خصوص آب دو سیاست افزایش راندمان آب و افزایش بهره‌وری آب را پیگیری می‌کنیم که افزایش راندمان آب به سیستم‌های نوین آبیاری و انتقال آب با لوله ارتباط دارد.وی افزود: یکی از نشانه‌های افزایش بهره وری آب بحث کشت نشائی است که در خراسان جنوبی در مورد کشت نشائی چغندر موفق عمل شده و در مجتمع کشت و صنعت با این اقدام ۳۰ درصد در مصرف آب صرفه جویی شده است.وزیر جهاد کشاورزی گفت: خراسان جنوبی باید در بحث گلخانه‌ها با همت مردم استان و حمایت‌ها و تسهیلات دولت جبران رشد داشته باشد.حجتی با اشاره به اینکه دامپروری به ویژه پرورش دام قانع، چون شتر و اخیرا شتر مرغ در منطقه خراسان جنوبی رونق داشته است، یادآور شد: همچنین طبیعت استان مهیای برداشت خار شتر برای خوراک دام است که از منظر پروتئین با یونجه تفاوت چندانی ندارد.
 
انجام مطالعه زیست‌بوم‌های تالاب‌های لرستان

مهرداد فتحی بیرانوند مدیرکل حفاظت محیط زیست لرستان اظهار کرد: حدود ۲۰ درصد از جنگل‌های زاگرس در لرستان قرار دارند که مهم‌ترین چالش تخریب آنهاست.وی با بیان اینکه پدیده ریزگرد‌ها و تغییر اقلیم متاثر از تخریب این عرصه‌هاست، افزود: در مواجهه با خشکیدگی و نابودی این جنگل‌ها قرار گرفتیم و طبق اعلام سنجنده‌های آلودگی در استان تا به حال بالای ۵۰ روز آلوده به ثبت رسیده است.


فتحی بیرانوند خاطرنشان کرد: همچنین لرستان بیشترین سطح حوضه کرخه و دز را دارد که باعث شده خاک آن مورد فرسودگی قرار گیرد برای همین باید به آن توجه بیشتری کرد.مدیرکل حفاظت محیط زیست لرستان با اشاره به طراحی و اجرای الگوی کشت در استان گفت: این کار به همت سازمان جهاد کشاورزی استان انجام شده و می‌تواند نقش بسزایی در حفاظت از منابع آبی و خاکی داشته باشد.به گفته وی در حوزه آب‌ها نیز مدیریت آب استان در حال فعالیت بوده و تا به حال به خوبی عمل کرده است.فتحی بیرانوند با بیان اینکه در لرستان تالاب‌های زیادی داشتیم که بخاطر بی‌مهری در معرض خطر قرار گرفتند، گفت: هم اکنون مطالعات زیست‌بوم‌های تالاب‌ها را در دست اقدام داریم که برای حفاظت از آن‌ها انجام می‌شود.
 
گل‌های داوودی باز میهمان لرستان شدند

مراد سپهوند رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی لرستان اظهار کرد: دومین جشنواره گل‌های داوودی با هدف شناساندن گل و گیاه به جامعه و تشویق به کاشت این گل‌ها در راستای درآمدزایی و اشتغال در باغ گیاه‌شناسی خرم‌آباد برگزار شد.

وی با بیان اینکه این جشنواره از ۱۳ تا ۳۰ آبان برقرار است، افزود: علاقه‌مندان می‌توانند از ساعت ۹ صبح تا ۱۷ عصر به مدت ۱۷ روز به این مکان مراجعه کنند.سپهوند بیان کرد: امسال ۵۰۰ رقم ژنوتیپ مختلف گل داوودی کشت شده است.رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی لرستان تصریح کرد: این ارقام از کیفیت بالا به لحاظ تنوع رنگ، بازار پسندی و ماندگاری برخوردار هستند که این امتیاز‌ها به توسعه صنعت گل کمک می‌کند.وی خاطرنشان کرد: این گل‌ها در باغ گیاه‌شناسی زاگرس طی اردیبهشت امسال کشت شدند و در فصل پاییز که سایر گل‌ها و گیاهان برگ‌ریزان دارند به گل می‌روند.سپهوند این گونه را چند ساله عنوان کرد و افزود: گل‌های داوودی روز کوتاه هستند.
 
۴۶۷ میلیارد تومان قرارداد در بندر چابهار امضا شد

بهروز آقایی مدیرکل بنادر و دریانوردی سیستان و بلوچستان اظهار داشت: بندر چابهار در تعاملات اقتصادی و تجاری منطقه‌ای و بین المللی نقش مهمی دارد و بندری مهم و مسیری کم هزینه برای دسترسی کشور‌های محصور در خشکی نظیر افغانستان به آب‌های آزاد است.وی بیان کرد: سرمایه گذاری بیش از یک میلیارد دلاری نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران در تکمیل فاز نخست بندر شهید بهشتی چابهار با ایجاد زیرساخت‌های بندری و تامین تجهیزات استراتژیک تخلیه و بارگیری نمونه‌ای از توجهات و اهمیت به این بندر راهبردی است.
 

مدیر کل بنادر و دریانوردی سیستان و بلوچستان افزود: انتقال و ترانزیت محموله‌های گندم و حبوبات به وزن ۱۱۰ هزار تن از طریق بندر چابهار به افغانستان نمونه‌ای از اهمیت این کشور در استفاده از حمل و نقل دریایی این بندر است.وی ادامه داد: در فاصله کمتر از پنج ماه کل میزان کالای ترانزیتی معادل ۶ برابر آمار ترانزیت از طریق بندر چابهار در پنج سال گذشته بوده است.آقایی بیان کرد: بندر چابهار به عنوان دروازه ملل مشهور است و با استثنا شدن از تحریم‌های آمریکا جایگاه بین المللی آن بیش از پیش ارتقا پیدا کرده است.وی افزود: فعالیت‌های عمرانی و هزینه‌های زیرساختی انجام شده در چهار سال گذشته در تاریخ ۳۵ ساله ساخت بندر چابهار بی سابقه بوده است.
 
مطالبات گندمکاران کرمانشاه تسویه شد

مظفر رحیمی مدیرعامل غله و بازرگانی منطقه ۹ با بیان اینکه امسال گندم کشاورزان توسط ۷۴ مرکز خریداری شده است، اظهار داشت: ۶۴۰ هزار تن گندم از گندمکاران خریداری شده است.

وی با بیان اینکه همه مبالغ گندمکاران در سطح استان کرمانشاه پرداخت شده است، افزود: از بیست و هشتم اردیبهشت خرید گندم در مناطق گرمسیری آغاز و تا یکم مهرماه در مناطق سردسیری ادامه یافت و همه موارد نیز پرداخت شده است.مدیرعامل غله و بازرگانی منطقه ۹ بیان کرد: همچنین ۲۰ هزار تن کلزا از کشاورزان خریداری و همه مطالبات آنان پرداخت شده است.رحیمی خاطرنشان کرد: ۵۴۰ تن آفتابگردان نیز توسط دو مرکز خرید از کشاورزان استان کرمانشاه خریداری و همه مطالبات آن‌ها پرداخت شده است.

برف در راه است

احد یاغموری مدیرکل هواشناسی استان زنجان به وضعیت جوی استان زنجان طی چند روز آینده اشاره کرد و گفت: آسمان استان قسمتی ابری بوده و بارش باران استان را فرامی‌گیرد و در برخی از مناطق بر میزان ابر‌ها افزوده می‌شود.


وی اظهار کرد: از روز یکشنبه بر میزان بارش‌ها در استان افزوده می‌شود و به کشاورزان توصیه می‌شود نسبت به گرم نگه داشتن محصولات کشاورزی خود تمهیدات لازم را مد نظر قرار دهند. مدیرکل هواشناسی استان زنجان به وزش باد در استان زنجان اشاره کرد و گفت: با توجه به وزش باد شهروندان از تردد در کنار ساختمان‌های نیمه کاره و درختان فرسوده خودداری کنند. یاغموری گفت: از روز دوشنبه هوای سرد وارد استان می‌شود و شاهد افت دما در برخی مناطق خواهیم بود. وی افزود: با ورود سرما به استان شاهد بارش برف هم خواهیم بود.
 
جاده‌های مازندران آرام گرفت

تعطیلات رحلت حضرت رسول اکرم (ص) و امام رضا (ع) هفته گذشته با ورود موجی از مسافران بویژه از پایتخت کشور به مازندران همراه بود که منجر به افزایش بار ترافیکی محور‌های ورودی و به تبع آن ترافیک در جاده‌های خروجی استان شد و حتی برای ساعاتی در روز‌های جمعه برخی محور‌های استان را یکطرفه کرد.

ترافیک سنگین و شلوغی تنها به محور‌های مواصلاتی استان ختم نشد و به خیابان‌های بین شهری، درون شهری و حتی کوچه‌ها و خیابان‌ها شهر‌های ساحلی نیز کشیده شده بود.به گفته برخی مردم استان و مسافران، حجم سنگین تردد بخصوص در روز جمعه گذشته به گونه‌ای بود که مردم ساعت‌ها در ترافیک به انتظار نشستند، اما در حال حاضر تردد در تمامی محور‌ها به آرامی در جریان است و بر اساس گزارش‌های پلیس راهور هیچگونه ترافیک سنگین در جاده‌های استان وجود ندارد.همچنین پلیس راهور استان مازندران اعلام کرد که در برخی نقاط محور‌های هراز و کندوان تردد پرحجم و روان می‌باشد و محدودیت ترافیکی نیز در تا ظهر امروز ادامه خواهد داشت.علاوه بر این، محدوده پل زنگوله تا سه راهی دیزین در محور کندوان به علت بارش برف در هفته گذشته لغزنده است و رانندگان لازم است جانب احتیاط را رعایت کنند.
 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *