صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

کشف ۶۰۰ تن مواد مخدر در ۹ ماه گذشته/ افزایش ۵۰ برابری تولید موادمخدر در افغانستان

۱۵ آبان ۱۳۹۷ - ۲۰:۰۲:۰۱
کد خبر: ۴۶۵۷۸۲
دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت:میزان تولید مواد مخدر در افغانستان به حدود ۱۰ هزار تن رسیده است و این نشان‌دهنده افزایش ۵۰ برابری تولید مواد مخدر از زمان اولین حضور امریکائیان در آن کشور است.

به گزارش گروه جامعه اسکندر مؤمنی، دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر در دیدار با رئیس کمیته امنیت و مبارزه با ارتشاء دومای دولتی فدراسیون روسیه به تبیین ساختار دبیرخانه ستاد پرداخت و گفت: براساس قانون، ریاست ستاد مبارزه با مواد مخدر بر عهده رئیس جمهور است و ۲۴ سازمان و وزارتخانه از جمله وزارتخانه‌های کشور، بهداشت، امور خارجه و ارشاد، نیروی انتظامی، قوه قضاییه و سازمان زندان‌ها عضو این ستاد هستند.

وی افزود: وظیفه دبیرخانه ستاد، نظارت بر موضوعات مرتبط با مواد مخدر در ابعاد مختلف از جمله مقابله با قاچاق، پولشویی، درمان، بازتوانی و مناسبات بین‌المللی و ارتقاء محیط بین‌المللی است.

دبیرکل ستاد بیان داشت: جمهوری اسلامی ایران در سال ۲۰۱۷ میلادی، حدود ۸۰۰ تن انواع مواد مخدر کشف کرده است و در ۹ ماه سال ۲۰۱۸ میلادی نیز، حدود ۶۰۰ تن انواع مواد مخدر از سوی جمهوری اسلامی ایران کشف شده که بیش از ۳۰ تن آن، مورفین و هروئین بوده است، طی این مدت نیز، ۶ نفر از نیرو‌های مقابله‌ای کشور در مقابله با قاچاقچیان مواد مخدر به شهادت رسیده‌اند.

مؤمنی گفت: براساس آمار سازمان ملل متحد، جمهوری اسلامی ایران رتبه نخست کشفیات تریاک و رتبه دوم کشفیات مرفین و هروئین را در دنیا دارد.

وی ادامه داد: رابطه ایران با روسیه هر روز مستحکم‌تر و راهبردی‌تر می‌شود و هر دو کشور، منافع و دیدگاه‌های مشترک زیادی دارند. رؤسای قوای جمهوری اسلامی ایران نیز بر تقویت روابط با کشور روسیه تاکید دارند؛ چرا که در محیطی زندگی می‌کنیم که برخی کشور‌های پیرامون، منشا صدور ناامنی، تروریسم و مواد مخدر هستند و هر دو کشور ایران و روسیه را ممکن است تحت تاثیر قرار دهند.

دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر بیان داشت: امریکا در منطقه‌ای که حوزه منافع مشترک ایران و روسیه است، تلاش زیادی می‌کند تا ناامنی و بی‌ثباتی ایجاد کند، برای مثال میزان تولید مواد مخدر در افغانستان به حدود ۱۰ هزار تن رسیده است و این نشان‌دهنده افزایش ۵۰ برابری تولید مواد مخدر از زمان اولین حضور امریکاییان در آن کشور است، همچنین لابراتوار‌های تولید هروئین در افغانستان افزایش قابل توجهی یافته است.

مؤمنی تصریح کرد: علی‌رغم اینکه جمهوری اسلامی ایران در مسیر ترانزیت مواد مخدر به اروپا و کشور‌های غربی قرار دارد، همواره تلاش دارد تا جوانان کشور‌های غربی همانند جوانان کشور ایران از اعتیاد به مواد مخدر مصون باشند و امنیت را یکپارچه کند.

وی با بیان اینکه زمینه‌های همکاری متعددی با روسیه وجود دارد، گفت: با تبادل اطلاعات درخصوص باند‌های موادمخدر و تروریسم و همچنین تبادل تجربیات و تجهیزات مبارزه با موادمخدر و مناسبات بین‌المللی می‌توانیم همکاری‌های دو جانبه‌ای داشته باشیم، تجربه موفق ایران و روسیه در برقراری ثبات در سوریه موید همکاری دو کشور است.

دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر ادامه داد: ستاد چند موضوع را در مبارزه با مواد مخدر دنبال می‌کند، مقابله با قاچاق و عرضه موادمخدر یکی از این موضوعات است که از نقطه صفر مرزی تا عمق شهر‌های کشور را شامل می‌شود، پیشگیری و اقدامات فرهنگی از دیگر موضوعات مهم در حوزه مبارزه است، زیرا معتقدیم پیشگیری و استفاده از ظرفیت‌های فرهنگی می‌تواند نقش مهمی را در کنار حوزه مقابله با عرضه ایفا کند.

مؤمنی افزود: درمان و کاهش آسیب نیز از دیگر موضوعات مهم عرصه مبارزه است و اقدامات خوبی در این راستا انجام شده که نمونه آن، هدایت معتادان متجاهر و تزریقی از مصرف مواد پرخطر به مواد کم‌خطر در مراکز مجاز و قانونی درمان اعتیاد است.

وی گفت: قوانین جمهوری اسلامی ایران در بخش‌های مختلف مبارزه با موادمخدر اعم از ورود و توزیع موادمخدر و پولشویی، سخت‌گیرانه و بازدارنده است، طبق این قوانین، معتاد هم مجرم است هم بیمار و کسی حق ندارد به خودش و دیگران آسیب بزند. اگر کسی برای بار اول شناسایی شد که معتاد است به او فرصت داده می‌شود که در مراکز درمان، بازپروری و کاهش آسیب حضور یابد و نسبت به درمان خود اقدام کند، اما اگر دوباره تکرار شود دیگر مجرم شناخته شده و قوانین بعدی نسبت به او اعمال می‌شود.

مؤمنی بیان داشت: بخش‌های قضایی و انتظامی کشورمان از جمله پلیس فتا در حوزه فضای مجازی که دوره نوظهوری است، اقدامات بسیار گسترده‌ای را درخصوص مقابله با توزیع و فروش موادمخدر انجام داده‌اند و پیشرفت‌های خوبی حاصل شده است.

دبیرکل ستاد در پایان با اشاره به اجلاس کمیسیون مواد مخدر سازمان ملل در وین گفت: دفتر روابط بین‌الملل ستاد به‌منظور ایجاد طرح ابتکار سه جانبه میان ایران، روسیه و چین، پیش‌نویسی را برای ارائه در اجلاس کمیسیون مواد مخدر تهیه کرده است که در حال ارسال آن به روسیه و چین هستیم تا این پیش نویس نهایی شود، هدف از انجام این کار، ایجاد توافق و تقویت نگاه‌های مشترک سه کشور در آن اجلاس مهم است، اگر نیاز بود بعد از نهایی شدن پیش‌نویس می‌توان کشور‌های دیگر را هم به این ابتکار دعوت کرد.

انتهای پیام /



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *