صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

معدن، بخشی که مغفول مانده است/ استفاده از ظرفیت بالقوه‌ای که نگاه ویژه می‌طلبد

۱۶ آبان ۱۳۹۷ - ۱۰:۱۴:۰۶
کد خبر: ۴۶۵۷۶۹
دسته بندی‌: اقتصاد ، صمت و کشاورزی
علی رغم ظرفیت بالقوه‌ای که در بخش معدن کشور وجود دارد و ایران جزو ۱۰ کشور برتر دنیا در ذخایر معدنی است اما، آنچنان که باید به این بخش توجه نشده است.

به گزارش خبرنگار گروه اقتصاد ، بخش معدن یکی از بخش‌های اقتصادی مهم در کشور است که ظرفیت‌های فراوانی برای توسعه در آن وجود دارد و از نظر ذخایر مواد معدنی بسیار غنی و جزو ۱۰ کشور برتر جهان قرار دارد اما، از این ظرفیت بالقوه در کشور آنچنان که باید نتوانستیم استفاده کنیم و این بخش مغفول مانده است.

علی رغم استفاده نکردن کامل از این ظرفیت اما، بخش معدنی سهم بسیار زیادی از صادرات غیرنفتی را به خود اختصاص داده است.

ارزش صادرات بخش معدن و صنایع معدنی در نیمه نخست امسال به حدود ۴ میلیارد دلار رسیده است که بخش مهمی از صادرات غیرنفتی را شامل می‌شود این در حالی است که بسیار از معادن کشور غیرفعال یا نیمه فعال هستند و آنچنان از ظرفیت آن‌ها استفاده نمی‌شود.

به گفته مهدی کرباسیان رئیس سابق هیات عامل ایمیدرو، ۴۰ درصد از مجموع معادن کشور به صورت غیر فعال و نیمه فعال هستند که فعالسازی آن‌ها می‌تواند به اشتغال و جلوگیری از مهاجرت به شهر‌ها منجر شود.

به گفته وی، برنامه ریزی برای اکتشاف ۲۷۰ هزار کیلومتر مربع از پهنه‌های کشور در اولویت قرار گرفت و به طور جدی از بهار ۱۳۹۳ آغاز شد.

آمار اکتشافات در این بخش علی رغم کار‌های صورت گرفته با توجه به ظرفیت که در کشور وجود دارد مناسب نیست و بیشتر این اکتشافات به صورت سطحی است و هنوز حرکتی به سمت اکتشافات عمقی صورت نگرفته است.

در همین باره مهرداد اکبریان رئیس انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان سنگ آهن در گفت‌وگو با ایران جزو کشور‌هایی است که در بخش معدنی جزو کشور‌های مزیت دار است اما، از موضوع اکتشاف که از مهم‌ترین موضوعات در این بخش است چه در بخش دولتی و چه در بخش خصوصی غافل بودیم.

اکبریان با بیان اینکه اکتشاف زیادی در کشور صورت نگرفته است، تصریح کرد: کشور کانادا با توجه به وسعت زیادی که دارد تاکنون دو بار به صورت کامل اکتشاف شده است اما، درصد‌های اکتشافی که در کشور داده می‌شود آمار‌های مناسبی نیست.

با توجه به ظرفیتی که در این بخش نهفته است و بر اساس پیش بینی‌های صورت گرفته در برنامه ششم توسعه، فولاد کشور باید تا ۵۰ میلیون تن، مس کاتد به ۴۰۰ هزار تن، آلومینیوم به ۷۰۰ هزار تن افزایش یابد که رسیدن به این هدف مستلزم توجه و سرمایه گذاری ویژه در این بخش است که وزیر جدید صنعت، معدن و تجارت نیز به آن اشاره کرده است، رضا رحمانی در مراسم معارفه خود با اشاره به ابلاغ نقشه راه معدن گفته بود؛ جریان جدیدی باید در اکتشاف ایجاد کنیم، اکثر اکتشافات ما سطحی بوده و هنوز به عمق حرکت نکردیم و باید به این سمت حرکت کنیم.

با توجه به صحبت‌های وزیر جدید صنعت، معدن و تجارت می‌توان امیدوار بود تا با توجه ویژه‌ای که به این بخش می‌شود ظرفیت‌های مغفول مانده در این بخش به بالفعل تبدیل شود.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *