صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

همسویی هند با دولت افغانستان درباره عدم حضور در نشست "صلح مسکو"

۱۵ آبان ۱۳۹۷ - ۱۸:۱۳:۰۱
کد خبر: ۴۶۵۴۶۶
در حالی که تنها چند روز تا برگزاری نشست صلح مسکو باقی مانده است اما دهلی نو به احتمال بسیار در حمایت از مواضع دولت افغانستان از پذیرش دعوت روسیه برای شرکت در این نشست خودداری کرده است.

به گزارش گروه بین الملل ، نشست صلح مسکو برای افغانستان قرار بود با حضور طالبان و 12 کشور منطقه دو ماه پیش برگزار شود اما به دلیل مخالفت دولت افغانستان به تاخیر افتاد زیرا روسیه بدون هماهنگی با کابل نمایندگان طالبان را به این نشست دعوت کرده بود.

دولت روسیه شماری از کشورهای منطقه و جهان از جمله، آمریکا، هند، ایران، پاکستان، چین و افغانستان را به این نشست دعوت کرده است.

با وجود رایزنی های مکرر بین دولت افغانستان و روسیه درباره چگونگی برگزاری نشست صلح مسکو، وزارت خارجه افغانستان اعلام کرد که دولت این کشور هیچ نماینده‌ای به این نشست اعزام نخواهد کرد.

با این حال، مقامات روسی اعلام کردند که نشست صلح مسکو تا آخر هفته جاری با حضور مقامات کشورهای منطقه و نمایندگان طالبان در روسیه برگزار خواهد شد.

در حالی که افغانستان از اعزام نماینده دولت به نشست صلح مسکو خودداری کرده است رسانه‌ها از عدم حضور احتمالی هند در این نشست نیز خبر داده‌اند.

رسانه هندی موسوم به «دوایر» نوشت: دهلی‌نو هنوز دعوت روسیه برای حضور در نشست صلح مسکو را نپذیرفته است.

دولت افغانستان تا کنون از رویکرد روسیه در قبال طالبان ناراضی است و رایزنی‌های بسیار دو کشور درباره نشست صلح مسکو نتیجه نداده است.

رسانه هندی نوشت: دهلی نو قبل از این که درباره حضور و یا عدم حضورش در این نشست تصمیم بگیرد می‌خواهد سطح مشارکت افغانستان در این نشست را ارزیابی کند.

دوایر تصریح کرد، پس از اعلام روسیه در ماه ستامبر مبنی بر حضور طالبان در نشست صلح مسکو، مقامات دهلی نو بر سر دو راهی قرار گرفتند.

زیرا طالبان قرار است در نشستی حضور یابد که در سطح کشورها برگزار می‌شود بنابراین مشارکت هند در آن به نوعی رسمیت بخشیدن به طالبان تلقی خواهد شد.

دوایر نوشت: هند همواره از پیشبرد روند صلح به رهبری افغان‌ها حمایت کرده است. در نتیجه شرکت در نشست صلح مسکو تصمیم دشواری برای هند محسوب می‌شود، بویژه که دولت افغانستان از حضور در این نشست خودداری کند.

برخی کارشناسان نیز معتقدند که هند منتظر تصمیم نهایی دولت افغانستان درباره نشست صلح مسکو است زیرا تلاش‌های دهلی نو در موضوع افغانستان در هماهنگی کامل با کابل صورت می‌گیرند.

انتهای پیام/.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *