صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

"پاکستان" کشوری پرخطر برای روزنامه نگاران و فعالان رسانه

۱۷ آبان ۱۳۹۷ - ۱۲:۱۸:۰۱
کد خبر: ۴۶۴۸۴۱
کمیته جهانی حمایت از خبرنگاران (CPJ) اگر چه اعلام کرد که قربانیان مرتبط با رسانه و مطبوعات کاهش یافته است، اما همزمان از بدتر شدن آزادی رسانه و مطبوعات در پاکستان خبر داد.

به گزارش گروه بین الملل ، بر اساس گزارش اعلام شده از سوی 'شاخص آزادی مطبوعات جهان'، پاکستان در کنار کشورهای فیلیپین و بنگلادش یکی از کشورهای خطرناک برای خبرنگاران اعلام شده است.
بر اساس این گزارش که از سوی گروه گزارشگران بدون مرز و به مناسبت روز جهانی پایان جنایت علیه روزنامه نگاران تهیه و منتشر شده است، کشور پاکستان در سال 2017 میلادی از میان 180 کشور جهان در جایگاه 139 قرار دارد.
این در حالی است که پاکستان در سال 2016 میلادی در جایگاه 146 قرار داشت .

فیلیپین در جایگاه 127 و بنگلادش در جایگاه 146 قرار دارد و جایگاه هند رقیب سنتی پاکستان نیز در 136 است.
گروه روزنامه نگاران بدون مرز که مقر آن در نیویورک قرار دارد، اسامی 60 تن از روزنامه نگاران پاکستانی که از سال 1994 تاکنون کشته شده ان را نیز منتشر کرد با این حال این گروه پاکستان را جزو کشورهای پرخطر برای روزنامه نگاران قرار نداده است .

عراق، سوریه، افغانستان و مکزیک، جزو کشورهای پرخطر برای روزنامه نگاران و فعالان رسانه هستند .
کشور چین و ویتنام نیز به عنوان دو کشور پرخطر برای روزنامه نگاران زندانی به ترتیب در جایگاه176 و 175 هستند .
پیش از این نیز، تارنمای روزنامه پر تیراژ « داون» پاکستان، خبری به نقل از کمیته جهانی حمایت از خبرنگاران (CPJ) منتشر کرد.

این کمیته که از خبرنگاران سراسر جهان حمایت می کند در گزارشی ویژه اعلام کرد:برخی سازمان های مسئول پاکستان، کاملا بی سروصدا اما موثر برای جلوگیری از انتشار برخی خبرها و گزارش ها دست به کار می شوند.
بر اساس این گزارش، این سازمان ها از راه های مختلف به صورت مستقیم یا غیر مستقیم همراه با تهدید و ارعاب برای سانسور خبرها کوشش می کنند و سازمان های امنیتی حتی با فراخواندن دبیران خبر آنها را نسبت به عواقب انتشار گزارش ها آگاه می کنند.

بر اساس این گزارش، افول وضع آزادی های رسانه در پاکستان پس از حمله تروریست ها در سال 2014 به یک موسسه آموزشی متعلق به نظامیان در شهر پیشاور بود که به کشته شدن ده ها کودک و دانش آموز نظامیان منجر شد.
در گزارش کمیته حمایت از خبرنگاران آمده است:هر چند تعداد تلفات جانی خبرنگاران در پاکستان از چند سال گذشته تاکنون کاهش یافته است، تهدید و ارعاب علیه آنها همچنان ادامه دارد.
بر اساس این گزارش، بسیاری از خبرنگاران و دبیران ارشد حوزه خبر و رسانه از اینکه ممکن است جانشان تهدید شود، اجباری دست به سانسور خبر می زنند و از گفتن و نوشتن حقایق خودداری می کنند.

به گفته خبرنگاران مرعوب شده تهیه گزارش و انتشار خبر درباره «موضوعات مذهبی، تصرف اراضی، گروه های مسلح و برخی موضوعات اقتصادی حساسیت زا» خط قرمز برای آنها تصور می شود زیرا که ممکن است از سوی گروه های افراطی مذهبی، گروه های مافیایی، سازمان های امنیتی و دولت تهدید به مرگ شوند.

در این گزارش آمده است:برخی اختیارات ویژه قانونی به نهادهای امنیتی از جمله ' فرمان حمایت پاکستان' که بر اساس آن به سازمان های امنیتی و اطلاعاتی اجازه بازداشت 90 روزه متهمان داده می شود باعث شده تا زمینه برای تهدید و ارعاب فعالان رسانه و مطبوعات از قبل فراهم شود.
اسد بیگ مدیر و بانی تشکیلات 'موضوعات رسانه برای دمکراسی' می گوید:از چهار پنج سال اخیر تاکنون تعداد قربانیان رسانه در پاکستان کاهش یافته است زیرا که امروز همه فعالان رسانه برخلاف سالهای گذشته به خوبی از شرایط موجود آگاه هستند و می دانند که چه بگویند و چه بنویسند.

حمله به احمد نورانی از خبرنگاران ارشد، قطع برنامه های شبکه جیو از آنتن پخش و فشارهای مضاعف علیه شبکه داون از سوی سازمان های امنیتی و دولت از جمله مثال های واضح مبنی بر بدتر شدن اوضاع علیه رسانه ها در پاکستان تنها در یکسال گذشته است.

در گزارش حمایت از خبرنگاران به چاپ گزارشی که در روزنامه داون در سال 2016 منتشر شد، آمده است: بسیاری از رسانه های پاکستانی در پوشش رویدادها و تحولات سیاسی این کشور قربانی اختلافات ژنرالهای و سیاستمداران می شوند.

در این گزارش به نقل از ظفر عباس دبیر روزنامه داون آمده است:پس از اینکه خبر دیدار محرمانه برخی سیاستمداران و نظامیان ارتش در این روزنامه منتشر شد ماموران امنیتی اعتقاد داشتند که این خبر باعث تضعیف جایگاه ارتش و سازمانهای امنیتی پاکستان شده است، آنها تنها به دلیل اختلافاهایی که همیشه بین این دو نهاد حکومتی وجود داشته ما را تحت فشار قرار می دادند.

 



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *