صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

نقش اجماع داخلی و وحدت برای ایستادگی در مقابل امریکا

۱۲ آبان ۱۳۹۷ - ۲۳:۳۹:۰۹
کد خبر: ۴۶۴۸۱۵
دسته بندی‌: سیاست ، دفاعی و مقاومت
وزیر دفاع اجماع داخلی و ایستادگی در مقابل امریکا را خیلی مهم ارزیابی کرد و افزود: وحدت بین مردم و نظام از عوامل ایجاد استمرار وحدت است.

به گزارش گروه سیاسی به نقل از پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر،امیرسرتیپ امیر حاتمی وزیر دفاع و پشتیبانی نیرو‌های مسلح که برای معرفی خط تولید جت جنگنده کوثر و آخرین دکترین دفاعی جمهوری اسلامی ایران به تیتر امشب آمد گفت: در شب روز ملی مبارزه با استکبار جهانی هستیم، این روز را گرامی میداریم که یادآور شهدای دانش آموز و مبارزه ایران اسلامی با استکبار است. خوشبختانه این کار (تولید جت جنگنده) با این ایام مقارن شد که به نوعی مبارزه عملی با استکبار است.

این جت جنگنده که در ۳۱ مرداد با حضور رئیس جمهور رونمایی شد و بخشی از پرواز را با دستور رئیس جمهوری در تهران انجام داد، بلافاصله با همت و تلاش همکاران ما در خط تولید قرار گرفت و تولید شد. این جنگنده یک جنگنده‌ی هوا به هوا و جنگنده پشتیبانی نزدیک از رزم نزدیک و رزم زمینی و جنگنده آموزشی پیشرفته است. به لحاظ ویژگی‌ها عمده‌ترین ویژگی این هواپیما نسبت به نمونه مشابه ابیونیک این هواپیماست که مطابق نسل چهارم ابیونیک هواپمماهاست.

او افزود: در نسل دوم این جنس از هواپیما‌ها از سیستم آنالوگ استفاده می‌شود در حالیکه در این هواپیما، آن چیزی که در مقابل خلبان است دیجیتال است و خلبان نقشه را می‌بیند و یک سیستم پیشرفته الکترونیک است که به همت متخصصان داخلی ساخته شده است.

امیر حاتمی در ادامه گفت: در واقع آنچه در هواپیما‌های جنگنده تعیین کننده است؛ رادار و سلاح است که قدرت را در اجرای ماموریت هوا به هوا و پشتیبانی رزم زمینی تعیین می‌کند که برای این جنگنده هم رادار و سلاح بسیار خوبی پیش بینی شده که می‌تواند این جنگنده را یک جنگ هوایی متمایز کند.

در ساخت این جنگنده جز بخش‌هایی که در بازار وجود دارد و لازم نیست که زیرساخت مجدد تولید شود مابقی متکی به صنایع دفاعی است و سرتادم این هواپیما و ابتدا و انتهای این هواپیما ساخت متخصصان داخل است.

او افزود: ما در زمان جنگ تحمیلی نیز هواپیما‌های جنگنده داشته ایم که نقش مهمی در دفاع از کشور ایفا کردند. امریکایی‌ها با قطع تعهدات و تحریم‌ها هدفی جز تحقیر ملت ایران نداشتند، اما ما امام عزیزی داشتیم که پذیرش این تحقیر را بسیار سنگین برای ملت ایران می‌دانستند که دستور تعمیر و نگهداری هواپیما‌ها را دادند.

او افزود: ما به لطف الهی و همت تلاشگران ایرانی توانستیم این کار را ادامه دهیم. ما در طول ۸ سال دفاع مقدس توانستیم هواپیما‌ها را نگهداری و تعمیر کنیم و این زمینه‌ای برای این شد که شهید ستاری بلافاصله بعد از جنگ با ایده جسورانه اعلام کردند ما می‌توانیم هواپیمای جنگی بسازیم که ساخت آذرخش تجربه‌ای برای ما شد تا به صنایع دفاعی منتقل شد و ما توانستیم صاعقه یک و دو را بسازیم.

او افزود: کوثر درواقع به نوعی نسل چهارم آن عقبه است که یک هواپیمای تمام ایرانی است که در همه ابعاد مثل بال و بنده؛ موتور، ابیونیک، هیدرولیک و همه مجموعه‌های مورد نیاز یک هواپیما ساخته شد و ما امروز صاحب یک هواپیمای پیشرفته هستیم.

امیر حاتمی گفت:، چون این هواپیما ساخت داخل است ما محدودیت پرواز نخواهیم داشت که این پرواز‌ها به ورزیدگی خلبانان ما کمک شایانی خواهد کرد.

او درباره تولید انبوه این جنگنده گفت: به نظرم دو عامل تعیین کننده است: یک عامل ظرفیت است و با توجه به اینکه از یک شبکه تولید استفاده می‌کنیم درعقبه آن شرکت‌های دانش بنیان، دانشگاه‌های کشور و صنایع کشور به ساخت و تولید آن کمک خواهند کرد. دوم نیز منابع است که تعیین می‌کند ما چه تعداد از این جنگنده‌ها را می‌توانیم تولید کنیم که در یک مدت زمان معقول حداقل ۴ اسکادران در اختیار هواپیمایی قرار خواهد گرفت.

امیر حاتمی گفت: فرزند شهید ستاری در ۳۱ مرداد مطلبی را نوشتند که جمله‌ای از مرحوم گاندی نقل کردند: گاندی گفت: وقتی دشمنان توان دفاعی ما را انکار می‌کنند و نادیده می‌گیرند و زیر سوال می‌برند یعنی که ما موفق شده ایم.

امروز تمام کسانی که دلشان برای ایران می‌تپد از این موفقیت برای ایران خوشحال هستند. مهمترین پیام ما این است که ما همواره اعلام کرده ایم و در عمل نیز به این ترتیب بوده ایم و گفته ایم که تلاش ما صلح و ثبات و امنیت منطقه است چرا که امنیت منطقه به هم وابسته است. دشمنان ما همیشه تاکید می‌کنند اگر دست حمایت را برداریم نمی‌توانیم موفق شوید، اما پیغام ما این است که ما می‌توانیم و می‌خواهیم که از صلح در منطقه دفاع کنیم.

امیر حاتمی در ادامه گفت: پاسخگویی به تهدید‌ها نیاز به تجهیزات است. متناسب با تهدیدات ما از ابزار مختلف استفاده می‌کنیم. توان هوایی یک رزم تعیین کننده است و پشتیبانی از نیرو‌های زمینی بوسیله نیرو‌های هوایی یک عنصر بسیار مهم و تعیین کننده است.

وزیر دفاع و پشتیبانی نیرو‌های مسلح درباره تاثیر تحریم‌ها در انگیزه دادن به نیرو‌های مسلح گفت: ما قدیمی‌ترین مجموعه‌ای هستیم که بوسیله امریکا تحریم شدیم. نیرو‌های مسلح از اول انقلاب تحریم شدند در واقع زمینه تحریم از قبل از انقلاب و با محدودیت پشتیبانی‌ها در آخرین دولت قبل از انقلاب شروع شده است بنابراین یکی از دلایل مهم نیازی بوده که به دلیل تحریم داشته ایم که فرصتی مغتنم برای سایر بخش‌ها می‌طلبد.

او افزود: هواپیما یک وسیله و موضوع بسیار پیچیده است و ما باید حتما این کار (ساخت هواپیما) را انجام دهیم که یک فرصت مغتنم است.

امیر حاتمی گفت: در جنگ ما را از کمترین امکانات حتی سیم خاردار حتی فشنگ و گلوله‌های توپ محروم می‌کردند که ما با مشکلات و سهمیه بندی جنگ را اداره می‌کردیم، اما امروزه با پژوهش و همت جوانان و کمک دانشگاه‌ها توانسته ایم به تولید انبوه برسیم. ما متناسب با نیاز و اولویت بندی تولید صنایع دفاعی را پیش برده ایم و در همه عرصه‌های رزم نیاز‌های بومی خود را برطرف و تامین کرده ایم.

او افزود: امروز این خودکفایی در عرصه گسترده در صنایع دفاعی در دسترس است و با قاطعیت اعلام می‌کنیم گروه بزرگی از دانشمندان ما تحقیق و توسعه را با تمام قوا انجام می‌دهند تا نسل بعدی را تولید و تحویل نیرو‌های مسلح کنیم.

امیر حاتمی درباره اولویت‌ها نیز گفت: با توجه به برنامه‌ای که به مجلس ارائه شده دو اولویت در نظر گرفته شده است. کار‌های موشکی ما با قوت درحال انجام است. نیروی دریایی نیازمند یک سری تجهیزات است. در حوزه رزمی و زمینی تجهیز یگان‌های واکنش سریع را برنامه ریزی کرده ایم که در حال انجام است و انواع تجهیزات از بالگرد و سلاح‌های بروز استفاده می‌شود.

وزیر دفاع و نیرو‌های مسلح در ادامه گفت: ما امروز نیازمندی‌های راداری کشور اعم از رادار‌های مراقبت ثابت تا رادرا‌های مختلف و برد‌های مختلف را تامین و تولید می‌کنیم و نیازی به هیچ کشوری نداریم.

او افزود: اپتیک یکی از حوزه‌های موثر است. بعنوان نمونه، عملیات اخیر در پاسخ به عملیات تروریستی اهواز که با موشک و پهپاد انجام شد و مقر‌های داعش در ۵۰۰ تا ۶۰۰ کیلومتر جلوتر هدف قرار گرفت و تصاویر و شلیکی که انجام شد عمده این‌ها به نوعی تجهیزات اپتیکی است که روی پهپاد و هواپیما سوار می‌شود، دوربین‌های متعددی که در شناور‌های ما وجود دارد با کیفیت بسیار خوب که بعضی کشور‌های قدرتمند صاحب فناوری نیز اصرار بر استفاده محصولات کشور ما دارند در کشور تولید می‌شود.

امیر حاتمی گفت: ما الکترونیک نسل ۴ را ساخته ایم که در ساخت این جت نیز استفاده شده است. او در ادامه درباره عوامل ایجاد تحکیم وحدت در شرایط فعلی گفت: وحدت بسیار مهم است. من باور دارم که امریکایی‌ها از تحریم‌های اقتصادی استفاده کرده اند و اعلام جنگ اقتصادی کرده اند. هدف اصلی این تحریم و مجموعه کار‌ها این است که بتوانند انسجام و وحدت بین مردم و نظام را بر هم بزنند. ترامپ و پمپئو مثل سگ دروغ می‌گویند و این کار‌ها برای فشار به ملت و ضربه زدن به انسجام داخلی کشور است بنابراین ما باید هوشیار باشیم و بدانیم که محور اصلی انسجام رهبر انقلاب است و باید پا جا پای رهبری بگذاریم و با وحدت به پیش برویم در کشور نیز تصمیمات خوبی انجام شده است و تمام مسئولین نیز دغدغه شان مردم است و در تلاش برای کم کردن مشکلات مردم هستند.

امیر حاتمی در ادامه گفتگو درباره مهمترین تهدید از نظر استراتژی ایران گفت: ما همواره به کشور‌های منطقه تاکید کرده ایم که برای ایجاد امنیت در منطقه ما نباید راه اشتباه برویم. راه اشتباه توسل به بیگانگان است که تهدید اصلی در منطقه است. حضور بیگانگان موجب ترویج بی عدالتی در منطقه شده است که در اشکال گروه‌های تروریستی دیده شده است. مهمترین عنصر ثبات ساز در منطقه نیز مشارکت همه کشور‌های منطقه برای حفظ امنیت است.

وزیر دفاع همچنین درباره تقویت توان موشکی و برنامه‌های وزارت دفاع گفت: تقویت توان موشکی، چون نقطه قوت ماست و حفظ امنیت ما و کشور‌های منطقه وابسته به توان موشکی است. کشور‌های دشمن درحال تقویت توان ضد موشکی هستند که ما نیز متناسب با آن کیفیت و توان موشکی خود را مورد تاکید قرار داده ایم تا توان بازدارنده موشکی ما را حفظ کند و با انسجام امنیت مردم را حفظ خواهیم کرد.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *