صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

صدور ۴۷۳۴ رای تخلفات ساختمانی در ۶ ماهه اول امسال/ پروژه «ایران مال» در انتظار رای کمیسیون ماده ۱۰۰/ دولت به تعهدات خود در طرح مسکن امید عمل نکرد

۱۲ آبان ۱۳۹۷ - ۱۷:۴۷:۰۲
کد خبر: ۴۶۴۷۸۱
معاون شهرسازی و معماری شهرداری تهران از صدور ۴۷۳۴ رای تخلفات ساختمانی در ۶ ماهه اول امسال خبر داد.

به گزارش خبرنگار گروه جامعه ، پیروز حناچی در نشست خبری تشریح اقدامات معاونت شهرسازی و معماری شهرداری تهران گفت: براساس ماده ۱۰۰ قانون شهرداری ها، یکی از وظایف شهرداری‌ها کنترل تخلفات ساختمانی و ارایه احکام قضایی با همکاری قوه قضاییه، شورا و وزارت کشور است. در این رابطه در ۶ ماه اول امسال ۴ هزار و ۷۳۴ رای مبنی بر قلع و قمع یا جریمه صادر شده است.

وی با بیان اینکه این تخلفات بسیار است، به اقدامات مربوط به جلوگیری از شکل گیری تخلفات اشاره و عنوان کرد: در این راستا اقداماتی، چون ارتقاء و تکمیل ماده ۱۰۰ قانون شهرداری ها، برقراری ارتباط با اداره کل حقوقی شهرداری تهران، ارسال هوشمند و اولیه پرونده‌ها و همچنین آموزش شهروندان را در دستور کار قرار دادیم.

حناچی افزایش کیفیت ریسک پذیری با محوریت مناسب سازی را از دیگر برنامه‌ها ارزیابی کرد و گفت: امروز معنای معلولیت کاملا تغییر کرده و معلول کسی است که نتواند در عرصه‌های اجتماعی حضور پیدا کند. با این نگاه حدود ۳۵ درصد از جامعه مخاطب ما در شهر را معلولان تشکیل می‌دهند که باید با نگاه کرامت انسانی در این خصوص برنامه ریزی کنیم.

معاون شهرسازی و معماری شهرداری تهران همچنین به موضوع نما و هویت مساجد پرداخت و تصریح کرد: ایران کشوری است که از لحاظ معماری بسیار شناخته شده است و ما نیز باید این ارزش‌ها را تداوم ببخشیم. با این وجود متاسفانه معماری امروز ما تناسبی با هویت کشورمان ندارد، به طوری که برخی از نماد‌ها می‌توانند، اهانت فرهنگی محسوب شوند.

حناچی تهیه و تکمیل ضوابط طرح تفضیلی، تعیین عملکرد‌های مجاز در پهنه ها، نظارت بر اجرای طرح‌ها و ساماندهی و یکپارچه سازی طرح‌های اجرایی را از دیگر برنامه‌های خود دانست و گفت: تلاش می‌کنیم اراضی درشت دانه‌ای که می‌توانند زمینه ساز تحول در شهر باشند، را به درستی کنترل و تدقیق کنیم.

وی ادامه داد: ساماندهی و ارتقاء کیفی میادینی، چون بهارستان، محمدیه و منیریه در کمیسیون ماده ۵ از اقداماتی است که در راستای تقویت هویت تاریخی شهر به سرانجام رسیده است.

حناچی در ادامه به موضوع باغات اشاره و عنوان کرد: براساس ماموریت شورای شهر و وعده‌هایی که به شهروندان داده اند، ضوابط برج باغ متوقف و ضوابط جایگزین به شورای شهر ارایه شد. تلاش ما این است در طرح جدید تا حد زیادی به ماده ۱۴ قانون زمین شهری نزدیک شویم و نگاهمان توسعه باغات باشد. همچنین سعی می‌کنیم شرایطی را فراهم سازیم تا مالک تلاش کند باغ را توسعه دهد و به جای آن از مزایای طرح‌های پیشنهادی شهرداری استفاده کند.

معاون شهرسازی و معماری شهرداری تهران با اشاره به آخرین وضعیت طرح تفضیلی منطقه ۲۲ گفت: در حال حاضر طرح مذکور به شورای عالی شهرسازی ارسال شده است تا مورد بررسی و تصویب قرار بگیرد. به عقیده من در این مدت اگر همین یک اقدام را انجام دهیم، کار بزرگی را به ثمر رسانده ایم.

حناچی در بخش دیگری از سخنان خود به موضوع نوسازی، مقاوم سازی و بهسازی بافت فرسوده پرداخت و عنوان کرد: برای اولین بار در بودجه سال ۹۷ ردیف‌هایی برای فضای سبز و پارکینگ در نظر گرفته شده است. در این دوره تلاش می‌کنیم موضوع را صرفا کالبدی نبینیم و در حوزه‌های اجتماعی هم ورود پیدا کنیم. بازبینی محله سیروس نیز در قالب همین طرح پیگیری می‌شود.

معاون شهرسازی و معماری شهرداری تهران یکی از مهمترین دستاورد‌های این دوره را برگزاری مسابقات معماری معرفی و خاطرنشان کرد: در ماه‌های اخیر مسابقات معماری پهنه جنوبی دریاچه خلیج فارس، ساختمان پلاسکو و محور راه آهن-تبریز که به طول ۸ کیلومتر مناطق ۱۷ و ۱۸ را در بر می‌گیرد، برگزار شده یا در حال برگزاری است.

حناچی توجه به بافت تاریخی را از دیگر برنامه‌های مدیریت شهری معرفی و عنوان کرد: در انتهای دوره قبل مدیریت شهری، تا اندازه‌ای به این موضوع پرداخته شد، اما اگر از چند دهه قبل این موضوع را مد نظر قرار می‌دادیم، امروز می‌توانستیم تهران را به شکل دیگری نگاه کنیم. نکته مهم این است که طرح تفضیلی در بافت تاریخی باید متناسب با خود بافت باشد نه اینکه با الگوبرداری از سایر بخش‌های شهر، معماری بافت تاریخی را از بین ببریم.

وی در ادامه سخنان خود به مشکل حاشیه نشینی پرداخت و تصریح کرد: تمامی کلان شهر‌ها با مشکل حریق روبرو هستند. در کشور ما نیز در اغلب موارد مردم پول زمین را پرداخته کرده، اما پول ساخت را نداده اند که همین موضوع مشکلاتی را در رابطه با ساماندهی حاشیه نشینی ایجاد می‌کند. البته براساس ماده ۹۹ قانون شهرداری ها، تداخل عجیبی در مسئولیت ارگان‌ها و سازمان‌های مختلف داریم.

معاون شهرسازی و معماری شهرداری تهران بهبود فرایند‌های صدور پروانه را از دیگر طرح‌های مورد نظر معرفی کرد و گفت: این حوزه بیشترین حجم نارضایتی را دارد و بر همین اساس تلاش می‌کنیم تا با کاهش روند صدور پروانه بخشی از اختیارات را به معاونین مناطق تفیض کنیم. ضمن اینکه پیشتر در این زمینه امضا‌های طلایی داشتیم که امروز با ضابطه‌مند کردن روند، بر کاهش مشکلات در مناطق تمرکز کردیم.

به گفته حناچی تلاش می‌شود تا POD بزرگراه حقانی که در گذشته برای آن پروانه صادر شده بود، به پروژه قابل دفاع تبدیل شود و با طرح اراضی عباس آباد همخوانی داشته باشد.

معاون شهرسازی و معماری شهرداری تهران در ادامه نشست در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران مبنی بر جزئیات طرح برج باغ‌ها خاطرنشان کرد: موضوع باغات در طرح جامع و تفضیلی شهر تهران دیده شده بود، اما با تصویب پیشنهادات جدید شهرداری تهران انواع و اقسام ضابطه‌ها ملقا می‌شود و آنچه شورا تصویب می‌کند، فصل الخطاب قرار می‌گیرد.

حناچی ادامه داد: در لایحه برج باغ، شهرداری تهران رویکرد به باغات از برج باغ به خانه باغ تبدیل شده است؛ ضمن اینکه پیشنهاد دادیم باغات اکولوژییک و تاریخی پایتخت خریداری شوند. همچنین با وجود ۶ هزار پارسل باغ و اراضی مشجر پیشنهاد ما این است که برای باغات فرایند صدور پروانه به شکل متفاوت در نظر گرفته شود.

حناچی در پاسخ به سوالی دیگر در خصوص کاندیدا شدن خود برای پست شهردار تهران و احتمال این امر گفت: کسی از آینده خبر ندارد، در هر صورت وظیفه تشخیص این موضوع بر عهده شوراست، البته باتوجه به مشکلات تهران با سر به این سمت نمی‌رویم.

معاون شهرسازی و معماری شهرداری تهران همچنین به آخرین وضعیت ساختمان پلاسکو اشاره کرد و گفت: باتوجه به فشار ذی نفعان این ساختمان بر بنیاد در نهایت بنیاد مستضعفان تصمیم گرفت تا قسمت شمالی بنا را مقاوم سازی کند. شرط ما این بود که مشاور صاحب صلاحیتی طرح را به تصویب برساند. در مورد بقیه بخش‌ها نیز می‌توانیم به میزان قبل به مالک مجوز دهیم. البته با رعایت ضوابط و مقررات ملی ساختمان و اختصاص بخشی به یادمان آتش نشانان، به احتمال زیاد از میزان سطح و سطوح کاسته می‌شود. در هر صورت تشخیص این امر را به کمیسیون ماده ۵ سپرده ایم.

به گفته حناچی اولین جلسه داوری مسابقه طراحی پلاسکو نهایتا فردا عصر برگزار می‌شود. مشاوری که بنیاد با آن قرارداد بسته بود، نیز یکی از شرکت کنندگان در مسابقه خواهد بود.

 معاون شهرسازی و معماری شهرداری تهران در بخش دیگری از سخنان خود به ساخت و ساز‌های بی رویه در مناطق ۲۱ و ۲۲ پرداخت و گفت: این مناطق عملا از سال ۸۴ به بعد داخل محدوده شهر تلقی شده اند، اما از آنجا که طرح تفضیلی نداشته اند، براساس مصوبه کمیسیون ماده ۵ اجازه ساخت و ساز در آن‌ها داده شد. زمانی که طرح جامع به تصویب رسید نیز استناد‌هایی در طرح تفضیلی دیده شده بود که به مصوبه کمیسیون ماده ۵ ارجاع می‌داد و تمامی بلند مرتبه سازی‌ها با همان استناد انجام شد.

حناچی همچنین به پروژه ایران مال اشاره و عنوان کرد: مبنای ما برای تشخیص تخلف پروانه است و مرجع رسیدگی به آن نیز کمیسیون ماده ۱۰۰ است که این کمیسیون تاکنون رای برای پروژه ایران مال صادر نکرده است.

حناچی ادامه داد: پروانه پروژه ایران مال یک میلیون و ۶۰۰ هزارمترمربع است که تاکنون در یک میلیون و ۲۰۰ هزارمترمربع آن ساخت و ساز شده است. ما این اختیار را داریم که اگر تشخیص به تخلف دهیم، از مابقی ساخت و ساز جلوگیری کنیم.

وی گفت: با این وجود نباید فراموش کنیم، فضای ساخته شده در شهر حاصل تلاقی منافع سیاست گذاران و سیاست مداران، سرمایه گذاران و شهروندان است. کاری به فرد ندارم، اما شهر با سرمایه اداره می‌شود و میزان موفقیت مدیران شهری به سرمایه سالمی است که جذب می‌کنند. اگر اشتباهی صورت می‌گیرد، باید از مدیران شهری پاسخ بخواهیم نه فردی که سرمایه آورده است.

حناچی در ادامه به موضوع هولوگرام پرداخت و تصریح کرد: شهرداری و شورا فشار زیادی را تحمل می‌کند تا به مسیر قبل بازنگردیم، اما آنچه را که ظرف ۳ دهه به وجود آمده نمی‌توان در یک سال از بین برد. برای این کار حداقل یک بازده زمانی ۵ ساله لازم است.

به گفته حناچی یکی از اقدامات مثبت در راستای شفاف سازی خروج لایحه منابع مالی پایدار از دولت و بررسی آن در کمیسیون شورا‌های مجلس است. با تصویب این لایحه مشخص می‌شود، شهر‌ها با چه منابع سالمی باید اداره شوند.

معاون شهرسازی و معماری شهرداری تهران در بخش دیگری از سخنان خود از تدوین طرح جامع برج میلاد برای کلیت ۱۲۰ هکتاری آن تا پایان سال خبر داد و گفت: در این طرح موضوع گود برج میلاد هم در کنار اراضی پیرامونی برج تدقیق می‌شود.

حناچی همچنین به موضوع توسعه برنامه محله‌ای پرداخت و تصریح کرد: در پروژه‌هایی که می‌توانند نقش الگو را ایفا کنند پذیرفته شد تا هزینه طراحی راپرداخت و مشاور انتخاب کنیم تا هویت بنا حفظ شود. ضمن اینکه در مناطق ۱۱ و ۱۲ برنامه‌هایی برای حفظ معماری ایرانی در حال اجراست.

وی در پاسخ به سوالی دیگر درخصوص فرونشست زمین در تهران گفت: این موضوع دلایل مختلف دارد. به طور مثال در جنوب غرب تهران فرونشست زمین براساس برداشت بی رویه از سفره‌های آب زیرزمینی اتفاق می‌افتد. درمناطق جنوبی، اما قنات‌هایی متروکه‌ای وجود دارد که در فصل بارندگی می‌توانند فعال شوند و به فرونشست زمین بینجامند. در محدوده پایین‌تر از خیابان ۱۵ خرداد نیز هنوز آثار باقی مانده زلزله‌های تهران در عمق ۷ متری دیده می‌شود که تمامی این دلایل باید به عبور زیرساخت‌های شهری مانند مترو به ویژه زمانی که از دستگاه‌های مکانیزه استفاده نمی‌شود را اضافه کرد.

وی در ادامه سخنان خود با بیان اینکه سقف جمعیتی تهران همواره معلول منابع آب موجود در این شهر است، تصریح کرد: به عقیده کارشناسان در پایتخت نهایتا برای ۱۰ میلیون نفر منابع آبی وجود دارد که تهران از سال ۷۵ به بعد این آستانه را رد کرده است.

معاون شهرسازی و معماری شهرداری تهران در پایان در پاسخ به سوال خبرنگار شهرنوشت در خصوص آخرین وضعیت مسکن امید و توافقات شهرداری و دولت در این زمینه گفت: جلسات این طرح در حال برگزاری است، اما دستگاه‌های دولتی که قرار بود به این طرح زمین اختصاص دهند، به تعهدات خود عمل نکردند.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *