صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

کشف قیمت باید بر اساس عرضه و تقاضا باشد / نقش بورس کالا در رشد اقتصادی

۱۱ آبان ۱۳۹۷ - ۱۱:۱۰:۰۱
کد خبر: ۴۶۴۳۴۱
دسته بندی‌: اقتصاد ، صمت و کشاورزی
رئیس کمیسیون سرمایه گذارى اتاق تهران با بیان اینکه کشف قیمت باید براساس عرضه و تقاضا باشد، گفت: اعتقاد به کشف واقعی قیمت‌ها، از قطعات اصلی پازل رشد اقتصادی است که در این زمینه بهره گیری از مکانیسم بورس کالا بسیار کمک کننده است.

فریال مستوفى در گفت‌وگو با خبرنگار گروه اقتصاد با بیان اینکه پیروی از قواعد اقتصاد آزاد پیش زمینه پیشرفت و رشد اقتصادی است، اظهار کرد: در هر زمانی که علیه فاکتور‌های اقتصاد تصمیمی گرفته شده، شاهد عقبگرد در بازار‌ها بوده ایم به طوری که در حوزه بازار‌های کالایی نیز همواره باید از مبانی اقتصاد آزاد و فراهم کردن زمینه رقابت پیروی کنیم تا بتوانیم رشد واقعی اقتصاد و تولید را شاهد باشیم.

وی در ادامه بیان کرد: زمانى که اقتصاد ایران را با دیگر کشورهاى توسعه یافته مورد مقایسه قرار مى دهیم، به نوع نگرش به اقتصاد‌ها و باز بودن مسیر‌های رقابت در این کشور‌ها می‌رسیم، در واقع دستوری نبودن اقتصاد‌ها از اصلی‌ترین پایه‌ها برای پیشرفت اقتصاد‌های توسعه یافته است و ما نیز باید بستر‌های رقابت در میان صنایع را مهیا کنیم.

رئیس کمیسیون سرمایه گذارى اتاق تهران اظهار کرد: در کشور ما نیز از سال‌ها پیش، بازاری متشکل برای خاتمه دادن به نگرش دستوری بودن اقتصاد راه اندازی شد تا تولیدکنندگان و مصرف کنندگان کالا‌ها بتوانند در فضایی شفاف به رقابت عادلانه بپردازند؛ این بازار، بورس کالاست که برای اقتصاد ایران ارزشمند است و نقش ویژه‌ای در شفافیت اقتصادی ایفا کرده است.

مستوفی گفت: باید شرایطى فراهم شود تا بسیاری از کالاها، در بورس کالا عرضه شود تا روح اقتصاد رقابتی و شفاف در کالبد سایر فعالیت‌های اقتصادی مرتبط نیز دمیده شود؛ البته به شرط آنکه محدودیتی از سوى سایر ارگان‌ها در معاملات این بورس گذاشته نشود.

وی افزود: کشف قیمت هر کالایى باید براساس عرضه و تقاضا صورت گیرد چراکه متقاضیان و عرضه کنندگان کالاها، خود بر واقعیت‌های پیرامون خود مطلع هستند و به این ترتیب بهترین نرخ‌ها در تقابل عرضه و تقاضا شکل می‌گیرد.

رئیس کمیسیون سرمایه گذارى اتاق تهران تصریح کرد: یک زمانى وجود دارد که دولت درصدد کمک و اتخاذ تمهیداتى براى تامین کالاهاى اساسى قشر آسیب پذیر است، براى این گونه افراد مى تواند یک یارانه‌ای را در نظر بگیرد، اما اجبار تولیدکنندگان به فروش با قیمتی مشخص نباید به هیچ عنوان در دستورکار قرار گیرد.

مستوفى با اشاره به اینکه اتخاذ روش قیمت گذارى تا به حال در تاریخ هیچ گونه فایده اى برای اقتصاد‌ها به همراه نداشته است، گفت: اگر هدف دولت رسیدگى و تامین نیاز قشر محروم جامعه باشد، بهتر است از طریق اقدامات دیگری که موثر باشد، شرایط لازم را براى بهبود وضعیت قشر محروم فراهم کند؛ چراکه نرخ گذاری به زیان همه اقشار جامعه تمام می‌شود و راه حلی منسوخ شده به شمار می‌رود.

وی تاکید کرد: اعتقاد به کشف واقعی قیمت ها، از قطعات اصلی پازل رشد اقتصادی است که در این زمینه بهره گیری از مکانیسم بورس و عرضه محصولات بیشتر در این بازار بسیار کمک کننده است.

رئیس کمیسیون سرمایه گذارى اتاق تهران خاطرنشان کرد: کاهش واسطه‌ها و رسیدن سود اصلی ناشی از تولید به دست تولیدکنندگان از دیگر مزایای تمرکز عرضه محصولات مختلف در بورس کالاست که تقویت این روند به سود اقتصاد خواهد بود.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *