بازگشت یک میلیون و ۶۰۰ هزار زائر اربعین/ خدمات رفاهی زائرین اربعین را مردم و خیرین متقبل میشوند و دولت فقط مدیریت میکند
وی ادامه داد: تاکنون ۱ میلیون و ۶۰۰ هزار نفر از زائرین به کشور بازگشتند و میتوان پیک این بازگشت را ۲۴ ساعته گذشته عنوان کرد، زیرا حدود ۳۰۰ هزار نفر ظرف ۲۴ ساعت قبل به ایران بازگشتهاند. به عبارتی میتوان گفت هر ساعت حدود ۱۵ هزار نفر از مرزهای ما عبور کرده اند.
وزیر کشور گفت: حجم تردد زائرین و خودروهای حامل مسافرین اربعین به قدری بود که حتی با افزودن اتوبوسهای حمل و نقل درون شهری به واحد خدمت رسانی زائرین، باز هم نتوانستیم مسیرهای سهل العبوری را مهیا کنیم در ضمن شرمنده مردم در شهرستانها هم هستیم که وسائط حمل و نقل عمومی آنان را در اختیار زائرین قرار داده ایم البته این امر به دلیل اهمیت بیشتر و بالاتر موضوع بوده است؛ روی هم رفته همه تلاشمان را به کار گرفته ایم تا این مرحله هم به خوبی انجام شود.
رحمانی فضلی گفت: بارها اعلام شد که زائرین برای بازگشت به کشور از مرزهای شلمچه و چذابه استفاده نمایند، اما مردم به مهران رجوع میکنند.
وزیر کشور تصریح کرد: برخی فکر میکنند که امکاناتی مانند اغذیه و خدمات رفاهی زائرین را دولت تأمین میکند، اما حقیقت این است که این خدمات و امکانات را مردم و خیرین متقبل میشوند و ما فقط هدایت و مدیریت میکنیم.
رحمانی فضلی در خصوص معضل گرانی سفر اربعین امسال هم گفت: برای تأمین نیازهای عبور و مروری و تردد زائرین امسال حدود ۱۲ هزار اتوبوس تخصیص داده و در دو سوی مزر ایران و عراق مستقر کرده بودیم البته برخی از این خودروها هم ترانزیت موقت بودند، اما تعداد زوار بسیار زیاد است و ما نمیتوانیم بیش از تعداد مشخصی خودرو به عراق روانه کنیم، زیرا زیرساختهای خدماتی و حمل و نقلی عراق هم میخواهند از این مراسم استفاده و کار کنند ما هم نمیخواهیم اقتصاد عراق را با مشکل روبرو کنیم.
وی ادامه داد: گرانی برخی خدمات به دلیل تبدیل پول ایرانی به دینار عراق بود و اینکه ارزش پول ما به علت افزایش نرخ دلار آمریکا
کاهش یافته و این مقایسه با سال قبل به گونهای میشود که گرانی شکل گرفت.
رحمانی فضلی به مشکلات تبادل ارز میان زوار و عراقیها و همین طور تبلیغات منفی شبکههای بیگانه اشاره کرد و گفت: به دلیل نبود میزان کافی دینار و دلار درون کشور با طرفهای عراقی توافقاتی انجام شد تا دینار مورد نیاز زائرین ایرانی را در عراق تأمین کنند ضمن همکاریهای صورت گفته در این خصوص، کارشکنیهایی هم انجام شد که البته با تدبیر و دخالت ما حل شد، اما ایجاد جو مشکل و تنش در تبادل ارز برای ۲ میلیون زائر ایرانی تنش و نگرانی فراهم میکرد ضمن اینکه شبکههای بیگانه هم از این فضای مه آلود به نفع خود بهره برداری و تنش را چند برابر نمودند، اما در نهایت با مدیریت تأمین ارز به خوبی صورت گرفت.
وزیر کشور گفت: برگزاری مراسم اربعین و ایجاد هماهنگی میان دولتهای ایران و عراق نشان دهنده عزم، اراده، قدرت و درایت ماست و غربیها و دشمنان اسلام نمیتوانند مانع این حرکتها شوند.
رحمانی فضلی در ادامه گفت: یکی از توفیقات ما، برجسته کردن و اولویت بندی و رسیدگی به آسیبهای اجتماعی بوده است. وزارت کشور هم در این باب جمع بندیهایی انجام داد و گزارشهایی تهیه نمودیم، مقام معظم رهبری نسبت به این گزارش حساسیت نشان دادند و خواستار تکمیل آن شدند، محوریت کار را دفتر رهبری به عهده گرفت؛ در وزارت کشور هم به عنوان مسئول اجرایی بیش از ۷ ماه روی این موضوع کار کردیم؛ نتیجه امر به مشخص شدن برنامهها و اهداف و عوامل اجرایی انجامیده است. در این اولویت بندیها موضوعات طلاق، حاشیه نشینی، مواد مخدر و ... در نظر گرفته شده است به طور مثال؛ در خصوص موضوع طلاق توانسته ایم با آموزشهای لازم کمی سرعت این امر را کاهش و میزان آن را کمتر کنیم.
وزیر کشور درباره قانون منع به کار گیری بازنشستگان دولتی گفت: پیرو این طرح ۱۴ نفر از استانداران و حدود ۱۵ نفر از فرمانداران و شهرداران منع به کار گیری میشوند البته همه این عزیزان در موعد قانونی بدرقه خواهند شد.