فروش تسلیحات به عربستان تنها چند صد فرصت شغلی در آمریکا ایجاد میکند
بر اساس اسناد جدیدی از شرکتهای بزرگ اسلحهسازی آمریکایی مشارکت کننده در قرارداد تسلیحاتی عربستان، این قرارداد تسلیحاتی برخلاف ادعای ترامپ تنها چند صد شغل ایجاد میکند.
خبرگزاری رویترز با بیان این که اگر منظور ترامپ از این ادعا، ایجاد مشاغل و فرصتهای جدید شغلی در صنایع دفاعی است، باید گفت که براساس سندی که از شرکت لاکهید مارتین به دست رویترز رسیده، این قرارداد کمتر از ۱۰۰۰ شغل در این شرکت ایجاد میکند.
لاکهید مارتین یکی از شرکتهای تامین کننده تسلیحات این قرارداد است و قرار است حدود ۲۸ میلیارد دلار از تسلیحات این قرارداد را تامین کند.
رویترز در ادامه نوشت شرکت لاکهید مارتین پیش بینی میکند که این قرارداد نزدیک به ۱۰ هزار شغل در زمینه حفظ و نگهداری تسلیحات در عربستان ایجاد کند و در صورت اجرای کامل قرارداد تنها ۱۸ هزار شغل کنونی حفظ میشوند. این در حالی است که کارشناسان نظامی حفظ این تعداد شغل را در نتیجه این قرارداد ناممکن میدانند.
یک منبع آشنا به برنامههای شرکت ریتون نیز به رویترز گفت:" اگر قرارداد تسلیحاتی با عربستان اجرایی شود، احتمالا به حفظ ۱۰ هزار شغل در آمریکا کمک خواهد کرد، اما امکان ایجاد مشاغل جدید بسیار کم خواهد بود. "
شرکت لاکهید مارتین از اظهار نظر درباره قرارداد تسلیحاتی با عربستان خودداری کرده است. توبی اوبراین، رئیس بخش مالی شرکت ریتون هفته گذشته اعلام کرد استخدام به طور کلی رو به افزایش است، اما از اشاره به برنامهای خاص در این زمینه خودداری کرد.
کاخ سفید نیز تاکنون در این باره اظهار نظر نکرده است.
موضوع ایجاد شغل در آمریکا برای ترامپ بسیار مهم بوده و وی همواره از توانایی خود در این زمینه به ویژه در مورد ایجاد مشاغل پر درآمد سخن گفته است. با قتل روزنامه نگار منتقد سعودی در کنسولگری عربستان و به وجود آمدن چالشها در روابط عربستان و آمریکا، ترامپ علیرغم ایراد انتقادات علیه حکومت عربستان سعودی، به بهانه سودآوری و ادعای ایجاد صدها هزار شغل با این قرارداد، اعلام کرد تحت هیچ شرایطی این قرارداد را لغو نخواهد کرد.
ادعای ترامپ مبنی بر ایجاد ۵۰۰ هزار شغل همواره از سوی کارشناسان مورد تردید بوده است؛ زیرا در حال حاضر پنج شرکت بزرگ اسلحه سازی در آمریکا در مجموع ۳۸۳ هزار کارمند دارند.
براساس اسنادی که رویترز در اختیار دارد و نیز در گفتگو با منابع آگاه یه صنایع دفاعی و نیز آشنا به این قرارداد، در صورت اجرایی شدن کامل این قرارداد، بین ۲۰ تا ۴۰ هزار کارگر صنایع دفاعی آمریکا درگیر این کار خواهند شد.
به طور خلاصه ادعای ۵۰۰ هزار شغل جدیدی که ترامپ مطرح کرده، سه تا پنج برابر بیشتر از واقعیت است.
قرارداد تسلیحاتی ۱۱۰ میلیارد دلاری ترامپ با محمد بن سلمان که در ماه می سال ۲۰۱۷ امضا شد، پس از قتل جمال خاشقجی روزنامه نگار سعودی در کنسولگری عربستان سعودی در استانبول مورد انتقاد محافل سیاسی بین المللی قرار گرفت. اما ترامپ با ادعای سودآور بودن این قرارداد و فرصتهای شغلی فوق العاده ناشی از این قرارداد از لغو آن خودداری کرد.
انتهلی پیام/
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *