صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

نمونه های الگویی زنجیره ارزش خرما در ۵ استان برتر خرما خیز کشور تشکیل می‌شود

۰۸ آبان ۱۳۹۷ - ۱۶:۳۰:۰۱
کد خبر: ۴۶۳۷۹۶
دسته بندی‌: اقتصاد ، صمت و کشاورزی
مدیرکل دفتر امور میوه‌های گرمسیری و نیمه گرمسیری معاونت امور باغبانی وزارت جهادکشاورزی گفت: نمونه‌های الگویی زنجیره ارزش خرما در پنج استان برتر خرما خیز کشور تا پایان امسال تشکیل می‌شود.

به گزارش گروه اقتصاد ، مسعود لطیفیان  با بیان اینکه نمونه‌های الگویی زنجیره ارزش خرما در پنج استان برتر خرما خیز کشور تا پایان امسال تشکیل می‌شود، گفت: راه اساسی برای افزایش بهره وری در باغات نخیلات را ایجاد زنجیره ارزش تولید خرما دانست.

مدیرکل دفتر امور میوه‌های گرمسیری و نیمه گرمسیری معاونت امور باغبانی اظهار کرد: پایین بودن بهره وری آب، عدم امکان رقابت پذیری برای حلقه تولید کنندگان به دلیل خرده مالکی، ایجاد ارزش افزوده پایین و پایین بودن سطح دانش فنی و تکنولوژی در حلقه تولید از جمله چالش‌های موجود در حوزه باغات نخیلات کشور هستند.

وی تصریح کرد: یکی از راه‌های برون رفت از این چالش ها، ایجاد زنجیره ارزش خرما است و در دنیا الگو‌های مختلفی برای آنان وجود دارد.

لطیفیان گفت: کشور‌هایی مانند تونس، مصر و مراکش با تشکیل حلقه‌های تولید در زنجیره خرما به موفقیت‌هایی رسیده اند.

مدیرکل دفتر امور میوه‌های گرمسیری و نیمه گرمسیری معاونت امور باغبانی مدل‌های تولید محور، تشکل‌های تسهیل گر محور و خریدار محور را از جمله مدل‌هایی برای ایجاد زنجیره ارزش خرما عنوان کرد و گفت: بررسی‌ها نشان می‌دهد که مدل خریدار محور یکی از موفقترین مدل‌ها است و کشاورزی قرار دادی که ما در وزارت جهاد کشاورزی دنبال می‌کنیم از مدل‌های موفق برای تشکیل زنجیره خرما می‌باشد.

وی افزود: در نخلداری قراردادی در قالب زنجیره ارزش خرما، قرارداد میان نخلدار و یک شرکت خریدار پیش از آغاز فرآیند تولید منعقد می‌شود و توافق‌هایی برای تامین نهاده ها، مشاوره، بازاریابی و فروش محصول صورت می‌گیرد.

لطیفیان این مدل را برای ایجاد زنجیره ارزش خرما در کشور مناسب ارزیابی و تصریح کرد که اجرای موفق این مدل نیاز به استراتژی دارد.

وی اذعان داشت: در تولید خرما هدف ما ایجاد امنیت غذایی، تامین نیاز صادارتی و تامین نیاز صنایع فرآوری است.


برچسب ها: میوه خرما جهاد

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *