خیال باطل برای جایگزینی نفت ایران/ بازار از لحاظ عرضه شکننده است
نماینده سابق ایران در اوپک گفت: بازار جهانی نفت پس از عبور یک دوره نااطمینانی از کمبود عرضه، با معافیتهایی که برخی کشورها برای خرید نفت از ایران گرفته اند هم اکنون به تعادل نسبی رسیده است.
وی با تاکید به اینکه برداشت از منابع ذخیره سازی ۴ تا ۵ هفته ادامه داشت، گفت: برداشت از ذخیره سازیها نشان دهنده کمبود در بازار است که این مسئله به صورت افزایش قیمت خود را نشان میدهد.
نماینده سابق ایران در اوپک اظهار کرد: با گذشت زمان شاهد متوقف شدن اضافه برداشت از ذخیره سازیها هستیم که در نهایت تعدیل قیمتها را به دنبال داشت، اما این موضوع با رسیدن فصل سرد سال و افزایش تقاضا فصلی، کمرنگ میشود.
خطیبی با اشاره به اینکه پس از پیدا نشدن جایگزین برای کمبود نفت در بازار، امریکا معافیتهایی برای برخی از کشورها لحاظ کرد، گفت: مجوزخرید نفت از ایران برای برخی کشورها سبب آن شد که بازار به اطمینان برسد و به دنبال آن قیمتها متعادل شود.
نماینده سابق ایران دراوپک بیان کرد: با توجه به اینکه آمریکاییها قبول کردند که نمیتوانند صادرات ایران را به صفر برسانند، به تعدادی از کشورها اجازه خرید نفت ایران را دادند و بازار نااطمینانیهای گذشته خود را از دست داد.
کارشناس حوزه نفت در خصوص ذخیره سازیهای صورت گرفته در حوزه نفت گفت: ذخیره سازیها در دو قالب ذخایر تجاری و ذخایر استراتژی صورت میگیرد که برداشت از ذخیره سازی به صورت هفتگی گزارش شده که این گزارشها گویای برداشت طی ۴ و ۵ هفته گذشته و متوقف شدن آن در این روزها است.
خطیبی در توضیح افزایش تولید برخی کشورها در حوزه نفت گفت: شاهد افزایش تولید جزئی از سوی دو یا سه کشور عضو اوپک و تعدادی از کشورهای غیر عضو اوپک هستیم که در مجموع افزایش آنها کمتر از یک میلیون بشکه بوده است.
نماینده سابق ایران در اوپک در ادامه به بحث کاهش تولید برخی کشورها اشاره و بیان کرد: کاهش تولید کشور ونزوئلا همچنان ادامه دارد و هم اکنون دو تولیدکننده بزرگ به عنوان لیبی و نیجریه نیز کاهش تولید را در روند کاری خود قرار داده اند.
کارشناس حوزه نفت در خصوص چشم انداز بازار گفت: چشم انداز بازار تابع عرضه و تقاضا است که به عنوان عوامل اقتصادی از آنها یاد میشود که عرضه به طور تقریبی در همین سطوح میتواند باقی بماند، اما موضوع اصلی در بحث تقاضاست که این مورد نیز نشان میدهد که میتواند ضعیف شود.
وی اظهار کرد: چشم انداز تقاضا مانند قبل امیدوار کننده نیست که از دلایل آن میتوان به جنگ تعرفهها میان برخی کشورها اشاره کرد.
کارشناس بازار در ادامه به نکته قابل توجه در این میان اشاره و بیان کرد: در ابتدا صحبت به صفر رساندن صادرات نفت ایران مطرح بود که با تغییر شرایط بازار از این موضع عقب نشینی کردند و دریافتن این موضوع امکان پذیر نیست، تا جایی که وزیر نفت عربستان به تازگی اعلام کرده توانایی جایگزینی نفت ایران، ونزوئلا و لیبی را ندارد.
نماینده سابق ایران در اوپک خاطر نشان کرد: صحبتهای اخیر وزیرنفت عربستان واقعیتهایی را روشن کرده که تصور جبران هر گونه کاهش تولید نفت در بازارهای جهانی را باطل کرد که این نکته مهمی است و در تضاد با صحبتهای پیشین آنهاست.
کارشناس حوزه نفت اذعان داشت: این اظهار نظر گویای آن است که میخواستند در بازار به صورت روانی شانتاژ ایجاد کنند و از خود توان افسانهای برای تولید نفت نشان دهند.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *