زمینهسازی برقراری هشت میلیون دقیقه مکالمه روزانه بین ایران و عراق
بنا بر آمار در ایام اربعین حسینی به طور میانگین روزانه بیش از یک و نیم میلیون دقیقه ارتباط تلفنی بین دو کشور ایران و عراق برقرار شده که زیرساخت ها برای زمینهسازی برقراری هشت میلیون دقیقه مکالمه روزانه فراهم شده است.
به گزارش خبرنگار گروه اقتصاد ، خدمات رسانی در حوزه مکالمات تلفن همراه، اینترنت و دیتا یکی از اقدامات صورت گرفته از سوی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات است که ایجاد زیرساختهای آن از چندی پیش آغاز شده بود.
در بخش مکالمات تلفن بنا بر اعلام سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، ۶۱ سایت تلفن همراه در سه پایانه مرزی مهران، چذابه، شلمچه و جادههای منتهی به این پایانهها نصب و راه اندازی شده است.
از ابتدا به زائران پیشنهاد شده بود که از دو روش رومینگ مانند سیم کارتهای ایرانی یا خرید سیم کارت عراقی برای برقراری مکالمه تلفنی و از طریق شبکه دیتای موبایل اپراتورهای عراقی استفاده کنند، آذری جهرمی وزیر ارتباطات نیز استفاده از سیم کارتهای عراقی در راستای کاهش هزینهها و تماس گرفتن از ایران با هدف صرفه جویی در هزینهها را پیشنهاد داده بود.
اپراتورهای ایرانی با برنامهریزی از پیش تعیین شده و هماهنگی با اپراتورهای عراقی سرویس رومینگ مناسب تعریف کرده اند به گونهای که تا نخستین روزهای آبان ماه بیش از یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر از مشترکین ایرانی در کشور عراق از خدمات رومینگ استفاده میکردند.
حسین فلاح جوشقانی رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی در جدیدترین اظهارات خود به بیان آمار میزان ارتباطات مکالمات پرداخت و گفت: در این ایام به طور میانگین روزانه بیش از یک و نیم میلیون دقیقه ارتباط از سمت ایران به عراق و بالعکس وجود دارد.
این میزان مکالمه در شرایطی است که سهراب آغ بیات مدیر کل کنترل، هماهنگی و پایش شرکت ارتباطات زیرساخت از زمینهسازی برای برقراری هشت میلیون دقیقه مکالمه روزانه خبر داده بود.
در بحث هزینههای تماس نیز بنا بر اعلام مدیر کل کنترل، هماهنگی و پایش شرکت ارتباطات زیرساخت با وجود تغییر نرخ ارز تعرفههای تماس تلفنی خارجی، برای مکالمه زائران اربعین از ۲۰ مهر تا ۲۰ آبان از نرخهای قدیم در تعرفهها استفاده میشود به گونهای که تماس از تلفن ثابت به تلفن ثابت دقیقهای ۷۰۰ تومان و برای تلفن همراه به تلفن همراه دقیقهای ۹۰۰ تومان محاسبه میشود.
گفتنی است نرخ تعرفههای جدید برای تماس تلفنی خارجی ثابت به ثابت دقیقهای ۲ هزار و ۲۰۰ تومان و تلفن موبایل به موبایل ۳ هزار تومان است که در زمان پیاده روی اربعین برای زوار به یک سوم کاهش مییابد.
در بحث اینترنت نیز در منطقه جنوب خدمات اینترنتی بی سیم (وای-فای) با حداکثر سرعت ۵۴ مگابیت بر ثانیه و تا ظرفیت ۳ گیگابایت تا یک هفته پس از اربعین فراهم شده که در کنار آن بالن اینترنتی نسل چهارم با شعاعی تا حدود ۵ تا ۱۰ کیلومتر با سرعت ۳۰۰ مگابیت بر ثانیه پوشش دهی میکنند.
همچنین با هماهنگیهای صورت گرفته زائرین در مسیر پیاده روی زائران در ۱۰ نقطه میتوانند از WiFi رایگان اپراتورهای عراقی استفاده کنند.
گفتنی است پیگیریهای از شرکت ارتباطات زیرساخت در خصوص آخرین شرایط ارتباطی بین دو کشور عراق و ایران بی جواب ماند که دلیل آن در دسترس نبودن مسئولین این حوزه و ارتباط گیری مشکل با آنها به علت حضور در مناطق مرزی عنوان شد.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *