صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

عرضه سکه در بورس کالا ادامه‌ خواهد یافت

۱۸ بهمن ۱۴۰۱ - ۱۳:۱۰:۲۵
کد خبر: ۴۶۲۷۱۱۶
دسته بندی‌: اقتصاد ، عمومی
سخنگوی اقتصادی دولت با اشاره به اتمام دوره دوم عرضه سکه در بورس کالا، گفت: بانک مرکزی تا زمان کنترل و کاهش حباب سکه عرضه این کالا در بورس را ادامه می‌دهد.

خبرگزاری میزان _ احسان خاندوزی، سخنگوی اقتصادی دولت به بررسی وضعیت زلزله‌زدگان خوی پرداخت و گفت: با توجه به شبکه بیمه‌ای کشور برای بازپرداخت بیمه خسارت‌دیدگان زلزله خوی اقداماتی را تا پایان هفته انجام خواهد شد.

وی اعلام کرد: امیدواریم اقدام شبکه بیمه‌ای و صندوق بیمه حوادث طبیعی ساختمان کمکی برای مشکلات زلزله‌زدگان باشد.

خاندوزی در خصوص تداوم روند سرمایه‌گذاری اقتصادی در 6 ماهه اول امسال بیان کرد: آمار رشد اقتصادی و آماری که اخیرا در حوزه اشتغال و بیکاری منتشر شد تأییدکننده رشد در سرمایه‌گذاری است.

نرخ خالص اشتغال به بیش از 530 هزار نفر رسید

به گفته سخنگوی اقتصادی دولت، در فصل پاییز سال‌جاری نسبت به فصل مشابه سال گذشته نرخ خالص اشتغال کشور یعنی مجموع کسانی که شغل خودشان را از دست داده‌اند، افرادی که وارد بازار کار شده‌اند و یا شغل جدید پیدا کرده‌اند، به بیش از 530 هزار نفر رسیده و مجموع شاغلین به 24 میلیون و 700 هزار افزایش پیدا کرده است.

وی تصریح کرد: نرخ مشارکت اقتصادی در این دوره نیز 0.1 درصد رشد داشته که همزمان با آن نرخ بیکاری کشور به عدد 8.2 درصد افزایش پیدا کرده است. این عدد 757 هزار نفر بیش از اشتغال کشور در سال 96 است.

خاندوزی با اشاره به رشد 2 درصدی نرخ اشتغال در بخش صنعت در پاییز 1401 در مقایسه با فصل مشابه سال بیان کرد: افزایش اشتغال در این بخش به 8 میلیون و 329 هزار نفر رسیده که این عدد 666 هزار نفر بیش از اشتغال بخش صنعتی در سال 96 است.

وی به نرخ اشتغال در بخش خدمات اشاره و اعلام کرد: میزان اشتغال در این بخش نیز با 552 هزار نفر افزایش نسبت به پاییز سال قبل به عدد 12 میلیون و 290 هزار نفر شاغل بخش خدمات رسیده‌ایم.

سخنگوی اقتصادی دولت در رابطه با افزایش 5354 هزار نفری خالص اشتغال در پاییز گفت: رشد در این بخش در حالی رقم خورده است که در بخش کشاورزی به دلیل کاهش بارش‌ها و سایر موانعی که وجود داشته شاهد کاهش شاغلان بخش کشاورزی بوده‌ایم و 183 هزار نفر نسبت به پاییز سال قبل، کمتر شاغل بخش کشاورزی ثبت شده است.

خاندوزی همچنین اظهار کرد: سهم اشتغال ناقص از کل اشتغال کشور نیز از 10.6 درصد به 9.5 درصد کاهش پیدا کرده است.

وی گفت: نرخ بیکاری مردان در پاییز سال‌جاری 0.6 درصد و نرخ بیکاری زنان 1.5 درصد کاهش پیدا کرده است.

سخنگوی اقتصادی دولت یکی از عوامل افزایش نرخ اشتغال را تسهیل در صدور مجوزهای کسب‌وکار دانست و اعلام کرد: حدود 230 هزار نفر کارآفرین توانستند مجوزهای کسب و کار خود را بدون مراجعه به دستگاه‌های دولتی دریافت کنند.

۹۸۰ شرط اضافه از صدور مجوز کسب‌وکارهای اینترنتی حذف شد

خاندوزی اعلام کرد: در روزهای گذشته 980 قاعده و شرط اضافی مانند سن، وضعیت تاهل و تجرد و گواهی سوء پیشینه (در برخی موارد) از مجوزهای کسب و کارهای کشور حذف شد.

سخنگوی اقتصادی دولت در رابطه با حذف این 980 شرط گفت: از شرایط کسب و کار تا امروز نه مجوز قانونی داشته نه حتی در مصوبات هیات دولت ردپایی داشته است و تنها صلاحدید برخی از دستگاه‌ها بوده است.

وی تصریح کرد: در برخی مواردی نیز هم که همچنان مانع قانونی وجود داشته لایحه‌ای آماده شده است که به زودی در هیئت دولت مطرح خواهد شد.

خاندوزی در پاسخ به سوالی مبنی بر وضعیت مجوزهای کسب‌وکار گفت: روز گذشته دستورالعملی مبنی بر صدور مجوزهای صنفی صادر شد که بر اساس آن درخواست‌کنندگان می‌توانند مجوزهای کسب‌وکار را در درگاه این سامانه دریافت کنند و تا 2 هفته آینده خبر تکمیل این بخش منتشر خواهد شد.

کمک هزینه نانوایان ۲ برابر شد

این مقام مسوول اعلام کرد: از روز گذشته گام اول فاز دوم طرح هوشمندسازی یارانه ارد کشور اجرا شد و کمک هزینه نانوایان به ۲ برابر افزایش پیدا کرد.

به گفته سخنگوی اقتصادی دولت تا یک ماه آینده به تدریج طرح شناورسازی سهمیه آرد نانوایان هم صورت خواهد گرفت به این معنا که محدودیت سهمیه آرد هر نانوایی برداشته می‌شود و هر نانوا معادل نانی که در اختیار مردم قرار خواهد داد و بیشتر از آن را به عنوان آرد دوره بعد دریافت می‌کند.

یارانه نان حذف نمی‌شود

وی همچنین اعلام کرد: دولت هیچ تصمیم در خصوص حذف یارانه نان ندارد و مردم می‌توانند بدون محدودیت نان بخرند، یارانه نان در لایحه بودجه سال ۱۴۰۲ از ۷۰ همت به بیش از ۱۰۵ همت افزایش یافته است.

عرضه سکه در بورس کالا ادامه‌دار است

خاندوزی در پاسخ به خبرگزاری میزان در رابطه با عرضه سکه در بورس کالا، گفت: در ۳ ماه گذشته با توجه به ایجاد فضای روانی ایجاد شده، بخشی از جامعه به سمت خرید اموال مانند سکه و طلا رفت و باعث تنش در این بازار و ایجاد حباب شد.

وی تصریح کرد: بانک مرکزی با کمک بورس کالا برای کنترل این بازار، ورود کرد اما متاسفانه افزایش قیمت و اونس جهانی باعث افزایش قیمت در بخشی از زمان شد.

سخنگوی اقتصادی دولت بیان کرد: بانک مرکزی تا زمان کنترل و کم کردن حباب قیمت سکه با توجه به ذخایر در دسترس خود این شیوه را ادامه خواهد داد، امروز مرحله دوم عرضه ربع سکه در بورس خاتمه یافت و آغاز مرحله بعدی آن طبق زمان‌بندی نیز اعلام خواهد شد.

اجرای مولدسازی با نظارت 85 میلیون ایرانی

سخنگوی اقتصادی دولت در خصوص مولدسازی اموال دولتی اعلام کرد: در بسیاری از کشورها برای تبدیل دارایی‌های غیرموثر به دارایی‌های زنده از مولدسازی اموال استفاده می‌کنند.

وی با اشاره به وجود حکم قانونی الزام به مولدسازی در قوانین کشور، تصریح کرد: در مواردی مانند سال 99، هشت هزار میلیارد تومان بابت مولدسازی مصوبه قانون بودجه بوده که عملکرد مولدسازی تنها 54 میلیون تومان بوده است.

خاندوزی همچنین به فروش اموال مازاد دولت در قانون بودجه سال 99 اشاره و بیان کرد: 40 هزار میلیارد تومان در بودجه سال 99 برای مولدسازی در نظر گرفته شده بوده اما عملکرد دستگاه‌های اجرایی 700 تنها میلیارد تومان بوده است.  

سخنگوی اقتصادی دولت بیان کرد: دولت در تلاش است از اموال و دارایی‌های خود به عنوان اهرم برای پیشبرد سرمایه‌گذاری در کشور استفاده کند.

وی به مصونیت در طرح مولدسازی اموال دولت اشاره کرد و گفت: در فرایند مولدسازی دارایی‌ها اگر تخلف و فساد وجود داشته باشد هیچ احدی مصونیت نخواهد داشت و مصونیت تنها در چارچوب آیین‌نامه و اجرای تصمیمات رسمی و مصوب وجود دارد، دولت در تلاش است اجرای مولدسازی در یک اتاق شیشه‌ای با نظارت 85 میلیون ایرانی انجام شود.

خاندوزی همچنین به وجود نهادهای نظارتی در مولدسازی اشاره و بیان کرد: دادستان کشور، نماینده قوه قضاییه، نماینده نهاد نظارتی مجلس به عنوان اعضای این هیات حضور دارند.

سخنگوی اقتصادی دولت در پاسخ به سوالی در خصوص مولدسازی اظهار کرد: در متن آیین‌نامه هیئت مولدسازی برای بخشی از هزینه‌های اجرایی، فرهنگ‌سازی عمومی، مزایده‌ها و اطلاع‌رسانی بودجه‌ای درصدی در نظر گرفته شده تا نیازمند تخصیص بودجه از سازمان برنامه و بودجه نباشیم.

وی گفت: باید حداقل 50 درصد فروش‌ها صرف پروژه‌های عمرانی شود و همه تهاترها، پروژه‌های بهداشت و درمان و آموزش و پرورش باید صرف طرح‌های عمرانی شود.

خاندوزی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه اعضای هیات ویژه مولدسازی از تخصص کافی برای این کار برخوردار نیستند، گفت: در آیین‌نامه مصوبه مولدسازی آمده است فرآیندها باید از طریق تیم‌هایی از کارشناسان رسمی صورت گیرد.

وی افزود: پیش از آنکه در عمل واگذاری نهایی انجام شود، از طریق مکانیزم شفافیت به اطلاع خود مردم خواهد رسید. اگر در واگذاری‌های گذشته هم این روند را اجرا می‌کردیم با مشکلات عدیده فعلی روبرو نبودیم. این هیات ویژه از این تجربه استفاده کرد و از سامانه عملیاتی این هیات 22 بهمن رونمایی خواهد شد.

یارانه سال آینده افزایش پیدا نمی‌کند

خاندوزی همچنین تصریح کرد: در لایحه بودجه در موضوع پرداخته یارانه هیچ افزایش پیش‌بینی نشده است و تا زمانی که لایحه مدنظر قرار گیرد ما شاهد افزایش نرخ یارانه نیستیم. درخصوص کالابرگ نیز کالاهای اعلامی بر اساس قیمت شهریور سال گذشته عرضه می‌شود.

وی گفت: این قیمت‌ها مربوط به قانون بودجه ۱۴۰۰ بوده است و اگر در قانون بودجه سال آینده حکم مشابهی تائید شود، تصمیم‌گیری‌ها پس از تصویب اعلام خواهد شد.

لایحه تاسیس سازمان بازرگانی در انتظار تصویب

وزیر اقتصاد خاطرنشان کرد: پیشنهاد ایجاد سازمان بازرگانی با قید 2 فوریت به مجلس تقدیم شده است .

وزیر اقتصاد گفت: بر این اساس سازمان بازرگانی با ادغام سازمان حمایت از تولیدکنندگان و صادرکننده با شرکت بازرگانی دولتی ایران زیر نظر مستقیم رئیس جمهور در جهت سیاستگذاری، نظارت و امور سازماندهی تنظیم بازار در یک دستگاه تاسیس خواهد شد.

عرضه 6.2 میلیارد دلار ارز در سامانه نیمایی در 45 روز

خاندوزی در رابطه با عرضه ارز در سامانه نیما بیان کرد: در 45 روز گذشته حدود 6.2 میلیارد دلار عرضه ارز در سامانه نیما صورت گرفته و از این میزان، 1.2 میلیارد مربوط به حوزه نفتی، 1.7 میلیارد حوزه پتروشیمی و سایر صادرات و سایر آن هم ارزهای صادرکنندگان با عدد حوالی 28500 تومان است.

وی ادامه داد: همزمان در بازار متشکل بیش از 330 میلیون دلار اسکناس برای نیازهای مختلف عرضه شده است. ساعت کار این بازار هم در تمام روزهای هفته تا ساعت 19 خواهد بود.

جزئیاتی از کمک به زلزله‌زدگان خوی

سخنگوی اقتصادی دولت درباره کمک‌ها به زلزله‌زدگان خوی بیان کرد: 3500 میلیارد تومان اعتبار در قالب کمک‌های بلاعوض و تسهیلات قرض‌الحسنه از سوی دولت برای بازسازی اختصاص یافته است و برای ساخت منازلی که به‌طور کامل تخریب شده‌اند 60 میلیون تومان وام بلاعوض پرداخت می‌شود.

وی اعلام کرد: این واحدهای تخریب شده اگر در مناطق شهری باشند علاوه بر کمک بلاعوض، 300 میلیون تومان وام قرض‌الحسنه می‌گیرند و اگر در مناطق روستایی باشند، علاوه بر کمک بلاعوض 250 میلیون تومان وام قرض‌الحسنه دریافت خواهند کرد.

خاندوزی گفت: درباره واحدهایی که نیاز به تعمیر دارند هم 30 میلیون تومان وام بلاعوض پرداخت خواهد شد؛ همچنین برای بازسازی واحدهای دامی به هر واحد 20 میلیون تومان کمک بلاعوض و 30 میلیون تومان وام قرض‌الحسنه پرداخت خواهد شد. همه این وام‌ها به‌مدت شش‌ماه امهال می‌شود، یعنی پرداخت اقساط شش ماه پس از پرداخت آغاز خواهد شد.

نرخ تورم تا پایان سال حدود ۴۵ درصد است

وی تصریح کرد: پیش‌بینی میزان نرخ تورم و رشد اقتصادی با توجه به متغیرها، متاثر از سند مالی دولت در سال آینده خواهد بود و در این رابطه باید پس از تصویب، اظهار نظر شود

خاندوزی در پایان اظهار کرد: پیش‌بینی می‌شود سال‌جاری با نرخ رشد اقصادی نزدیک به ۴ درصد و تورم در حدود ۴۵ درصد خاتمه یابد.

انتهای پیام/



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *