صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

زلزله در سوریه؛ تحریم‌های آمریکا مانع اصلی کمک‌رسانی

۱۸ بهمن ۱۴۰۱ - ۱۰:۰۶:۵۸
کد خبر: ۴۶۲۶۶۶۳
دسته بندی‌: حقوق بشر ، عمومی
همزمان با وقوع زلزله در سوریه، مقام‎های آمریکا ادعای آمادگی برای ارائه کمک به این کشور را مطرح کرده‎‌اند و این در حالی است که تحریم‌های واشنگتن مانع اصلی کمک‌رسانی است.

خبرگزاری میزان – بامداد روز دوشنبه زمین‌لرزه قدرتمند 7.8 ریشتری شمال سوریه و جنوب ترکیه را لرزاند و این زمین‌لرزه هولناک خسارت‎ها، ویرانی و تلفات گسترده‌ای را بر جای گذاشته است.

این زلزله در چند استان سوریه موجب به بار آمدن خسارت‌های بسیار گسترده‌ای شده و آمار قربانیان تاکنون به صدها نفر و مجروهان به هزاران نفر رسیده است.

حجم گسترده تخریب امکان خدمات رسانی و برآورد دقیقی از میزان خسارت را غیرممکن کرده است.

ادعاهای ریاکارانه مقامات آمریکا با وجود تحریم‌ها

ساعاتی پس از وقوع زلزله، مقام‎های آمریکا ادعای ریاکارانه خود مبنی بر کمک به سوریه و زلزله‌زدگان را در این کشور تکرار کردند؛ «جیک سالیوان»، مشاور امنیت ملی آمریکا، مدعی شد که واشنگتن نگران تبعات زلزله در سوریه است.

اینگونه ادعاهای ریاکارانه مقام‎های آمریکایی در حالی مطرح می‌شود که گزارش‌ها از سوریه حاکی از آن است که تحریم‌های آمریکا علیه این کشور مانع اصلی امدادرسانی و کمک به زلزله‌زدگان در سوریه است و این کشور با کمبود دارو و تجهیزات پزشکی مواجه است.

به گزارش «الجزیره»، آمریکا وعده کمک‌های پس از زلزله را می‌دهد، اما هیچ تماسی با دولت این کشور ندارد.

آمریکا مدعی شده که «متعهد» به کمک به ساکنان «هر دو طرف» مرز ترکیه-سوریه که بر اثر زلزله‌های مرگبار ویران شده‌اند، است، اما واشنگتن مراوده مستقیم با دولت سوریه را رد کرد.

«ند پرایس»، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا روز دوشنبه در جمع خبرنگاران مدعی شد که آمریکا از طریق سازمان‌های غیردولتی (NGO) بدون تعامل با دولت سوریه، کمک‌های خود را به سوریه خواهد رساند.

«پرایس» ادعا کرد که آمریکا از قبل برای کمک به آسیب دیدگان در هر دو کشور تجهیزات فراهم کرده است.

اما به نظر می‌رسد این فاجعه کمک چندانی به ملایمت موضع واشنگتن در قبال دمشق نکرده است؛ اگرچه برخی از متحدان آمریکا در خاورمیانه طی سال‌های اخیر روابط خود را با دمشق اصلاح کرده‌اند، واشنگتن گفته که مخالفت خود با سوریه را بدون یک راه‌حل سیاسی فراگیر برای مناقشه تغییر نخواهد داد.

طی سال‌های اخیر مردم سوریه هدف تحریم‌های شدید و ویرانگر آمریکا بوده‌اند و این تحریم‌ها در شرایط زلزله امکان خدمات رسانی را دشوارتر کرده است.

درخواست برای لغو تحریم‌ها

روز دوشنبه، کمیته آمریکایی-عربی ضد تبعیض (ADC)، یک گروه مدافع مستقر در آمریکا، خواستار لغو «فوری» تحریم‌های آمریکا برای تسهیل ارسال کمک به سوریه شد.

«عابد ایوب»، مدیر اجرایی ADC در بیانیه‌ای گفت: واقعیت این است که کمک‌های بیشتری لازم است و به کمک زمان نیاز است؛ لغو تحریم‌ها درها را برای کمک‌های اضافی و تکمیلی باز می‌کند که کمک فوری به نیازمندان می‌دهد.

اما پرایس گفت که واشنگتن سیاست خود را برای همکاری با شرکای غیردولتی برای کمک به مردم سوریه تغییر نخواهد داد.

بیانیه این نهاد آمریکایی می‎گوید: اکنون که مردم این کشور بیشتر از گذشته رنج می‌برند، ما به انجام کاری که در طول ده‌ها سال گذشته ثابت شده است ادامه خواهیم داد؛ ارائه مقادیر قابل توجهی از کمک‌های بشردوستانه به شرکای خود در محل.

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا ادعا کرده که «روند ارسال کمک به سوریه و ترکیه متفاوت است».

با وجود خودداری از لغو تحریم‌ها، جو بایدن در بیانیه‌ای مدعی شد: امروز، قلب‌های ما و عمیق‌ترین تسلیت‌هایمان با همه کسانی است که عزیزان خود را از دست داده‌اند، مجروح شده‌اند، و کسانی که خانه‌ها و مشاغل خود را از دست داده‌اند.

تصویری از ترافیک هوایی در رسانه‌های اجتماعی منتشر شده که نشان می‌دهد تحریم‌های آمریکا مانع رسیدن هواپیماهای حامل کمک‌های بشردوستانه به سوریه می‌شود.

انتهای پیام/



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *