صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

نرخ مالیات بر انتقال دارایی‌ها مشخص شد

۱۷ بهمن ۱۴۰۱ - ۱۳:۱۲:۰۷
کد خبر: ۴۶۲۵۴۳۳
دسته بندی‌: اقتصاد ، عمومی
نمایندگان مجلس شورای اسلامی نرخ مالیات بر انتقال دارایی‌های موضوع طرح مالیات بر سوداگری و سفته‌بازی را مشخص کردند.

خبرگزاری میزان _ نمایندگان در نشست علنی امروز مجلس شورای اسلامی در جریان رسیدگی به طرح مالیات بر سوداگری و سفته بازی با ماده 20 این طرح با 173 رأی موافق، 9 رأی مخالف و 10 رأی ممتنع از مجموع 224 نماینده حاضر در جلسه موافقت کردند.

در ماده 20 آمده است؛ یک تبصره به ماده (93) قانون مالیات‌های مستقیم الحاق می‌شود:

«تبصره الحاقی-انتقال دارایی‌های موضوع بندهای (1) و (2) ماده (4) این قانون مشمول مالیات این فصل با نرخ مذکور در ماده (131) این قانون می‌شوند. در صورتی که تاریخ تملک دارایی‌های مذکور پیش از لازم‎‌‌الاجرا شدن این قانون باشد، صرفاً در چهار سال ابتدای اجرای این قانون، مشمول مالیات موضوع این فصل نمی‌شوند.

در صورت عدم وجود صورتحساب الکترونیکی خرید دارایی‌های متعلق به اشخاص موضوع این ماده که دارای دفتر هستند، در صورتی که بر اساس اسناد رسمی، تاریخ تملک آن‌ها پیش از اجرای این قانون باشد، «تاریخ تملک» دارایی، تاریخ درج شده در سند مذکور است.

همچنین ارزش درج شده در دفاتر اشخاص فوق، قیمت خرید دارایی‌های مذکور محسوب می‌شود. در صورتی که دارایی‌های مذکور از طریق اسناد عادی معامله شده‌اند، تاریخ تملک و قیمت خرید، تاریخ و ارزش درج شده در دفاتر اشخاص مذکور است. در صورت عدم وجود صورتحساب الکترونیکی خرید دارایی‌های متعلق به اشخاص موضوع این ماده که فاقد دفتر هستند یا اطلاعات معاملات در دفتر آن‌ها مخدوش است یا موجود نیست، حکم ماده(6) این قانون جاری است.»

همچنین نمایندگان با ماده 21 طرح مالیات بر سوداگری و سفته بازی با 158 رأی موافق، 7 رأی مخالف و 7 رأی ممتنع از مجموع 216 نماینده حاضر در جلسه با اصل و اصلاح صورت گرفته آن موافقت کردند.

براساس ماده 21 طرح مذکور؛ در تبصره(1) ماده(105) قانون مالیات‌های مستقیم عبارت «غیرتجاری» حذف و عبارت زیر به عنوان تبصره(8) به این ماده الحاق می‌شود:

«تبصره 8- انتقال دارایی‌های موضوع بند(1) ماده(4) این قانون مشمول استثنای صدر این ماده‌ نمی‌شود و «عایدی سرمایه» حاصل از انتقال دارایی‌های مذکور پس از وضع «زیان سرمایه» حاصل از انتقال دارایی‌های فوق و با رعایت مفاد ماده (148) این قانون مشمول مالیات به نرخ مقرر در این ماده می‌شود. در صورتی که تاریخ تملک دارایی‌های مذکور و نیز دارایی‌های موضوع بند(2) ماده(4) این قانون، پیش از لازم‌الاجرا شدن این قانون باشد، صرفاً در چهار سال ابتدای اجرای این قانون، مشمول مالیات موضوع این فصل نمی‌شوند.

در صورت عدم وجود صورتحساب الکترونیکی خرید دارایی‌های متعلق به اشخاص موضوع این ماده، در صورتی که بر اساس اسناد رسمی، تاریخ تملک آن‌ها پیش از اجرای این قانون باشد، «تاریخ تملک» دارایی، تاریخ درج شده در سند مذکور است. همچنین ارزش درج شده در دفاتر اشخاص فوق، قیمت خرید دارایی‌های مذکور محسوب می‌شود. در صورتی که دارایی‌های مذکور از طریق اسناد عادی معامله شده‌اند، تاریخ تملک و قیمت خرید، تاریخ و ارزش درج شده در دفاتر اشخاص مذکور است.»

نمایندگان در جریان بررسی طرح مالیات بر سوداگری و سفته بازی با ماده 27 این طرح با 144 رأی موافق، 6 رأی مخالف و 13 رأی ممتنع از مجموع 221 نماینده حاضر در جلسه موافقت کردند.

بر اساس ماده 27 یک تبصره به شرح زیر به ماده (169 مکرر) به قانون مالیاتهای مستقیم الحاق می‌شود:

«تبصره الحاقی- جهت تکمیل اطلاعات سامانه ملی املاک و اسکان کشور:

الف- سازمان ثبت اسناد و املاک کشور موظف است، کلیه اطلاعات مربوط به مالکیت اموال غیرمنقول را حداکثر یک سال پس از لازم‌الاجرا شدن این ماده، با رعایت استاندارها و نیازمندی‌های اعلامی وزارت راه و شهرسازی و سازمان به صورت برخط در اختیار آن وزارتخانه و سازمان قرار دهد.

ب- وزارت راه و شهرسازی با همکاری سازمان موظف است، مبتنی بر اطلاعات صورتحساب‌های الکترونیکی صادر شده در خصوص معاملات املاک و مستغلات، اطلاعات سامانه ملی املاک و اسکان کشور را به صورت خودکار به روز رسانی کند.

ج- کلیه شهرداری‌ها و دهیاری‌ها موظفند ظرف یک سال از تاریخ لازم‌الاجرا شدن این قانون با رعایت استاندارهای اعلامی وزارت راه و شهرسازی اطلاعات دقیق محدوده جغرافیایی را در پروانه ساختمانی و نیز گواهی اتمام عملیات ساختمانی، درج کند.

سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور موظف است اطلاعات پروانه‌های ساختمانی مذکور و گواهی اتمام عملیات ساختمانی را به صورت برخط، جهت ثبت در سامانه ملی املاک و اسکان کشور در اختیار وزارت راه و شهرسازی قرار دهد.

د-وزارت راه‌و‌شهرسازی موظف است امکان دسترسی برخط سازمان، سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور و سازمان ثبت اسناد و املاک کشور به اطلاعات سامانه ملی املاک و اسکان کشور را مطابق با نیاز اعلامی آن‌ها فراهم کند».

به گزارش خبرگزاری خانه ملت، همچنین نمایندگان مجلس با ارجاع ماده 22، 23، 24، 25 و 26 این گزارش به کمیسیون مربوطه جهت اصلاحات آن‌ها موافقت کردند.

انتهای پیام/



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *