صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

نیروگاه‌های تلمبه ذخیره‌ای در شبکه آب شهری احداث شد

۰۲ آبان ۱۳۹۷ - ۱۲:۴۹:۰۳
کد خبر: ۴۶۲۳۲۸
دسته بندی‌: اقتصاد ، اقتصاد ایران
مدیر دفتر مدیریت اجرایی طرح‌های انرژی پاک شرکت آب و فاضلاب استان تهران گفت: حمایت و اجرای پروژه‌های باتری آبی با هدف تقویت تعاملات و عملیاتی نمودن ظرفیت‌های ناشناخته و مرتبط در حوزه آب و برق موجب افزایش بهره وری کارکرد شبکه برق می‌شود.

به گزارش گروه اقتصاد به نقل از پایگاه خبری توانیر، روشنک فهیمی  با اشاره به این موضوع که صنعت آب و فاضلاب هم اکنون یکی از مصرف کننده‌های عمده برق در کشور است، گفت: این صنعت با توجه به زیر ساخت‌ها و امکانات موجود، می‌تواند دریچه‌ای وسیع و روشن به سوی بهبود بهره وری انرژی از طریق مدیریت هوشمند را در کشور ایجاد نماید.

وی افزود: حمایت و اجرای پروژه‌های باتری آبی با هدف تقویت تعاملات و عملیاتی نمودن ظرفیت‌های ناشناخته و مرتبط در حوزه آب و برق موجب افزایش بهره وری کارکرد شبکه برق می‌شود.

مدیر دفتر انرژی‌های پاک آبفای استان تهران با بیان این که این طرح با رویکرد تحقق علمی و عملی شعار اقتصاد مقاومتی، توسعه و تقویت به کارگیری توربین‌های کوچک برق آبی در خطوط آب شهری در دو بخش خطوط توزیع و انتقال با هدف تحقق اهداف استحصال انرژی، کاهش زمان‌های اوج مصرف (پیک سایی) و مدیریت فشار، اجرا شده است گفت: از مزایای به کارگیری این سامانه می‌توان به مواردی مانند تولید میزان قابل توجه انرژی پاک، کاهش بار تولید برق توسط نیروگاه‌های حرارتی به ویژه در ساعات پرمصرف، کاهش تلفات و آزادسازی ظرفیت خطوط انتقال انرژی، جلوگیری از هدررفت آب و انرژی و افزایش بازده تولید، فرصت مناسب برای تسویه بدهی‌های بخش آب به صنعت برق اشاره کرد.

فهمیی اضافه کرد: از دیگر مزایای سامانه تنظیم فشار و تولید توان در خطوط آب شهری، ایجاد استقلال از شبکه برق سراسری برای تاسیسات کلیدی و افزایش تاب آوری و پایداری و امکان بهینه سازی تاسیسات و مدیریت هوشمند فشار و جریان در شبکه آب است.

وی در ادامه گفت: این سیستم با تولید و مصرف انرژی در ساعات کم باری شبکه از طریق پمپاژ آب و نگهداشت آن در مخازن بالادست و سپس جاری نمودن آب بصورت ثقلی در شبکه، موجب بهره مندی از انرژی ذخیره شده می‌شود که از طریق توربین‌ها در ساعات پرمصرف می‌تواند علاوه بر ایجاد مخازن آب اضطراری و همچنین افزایش آب ذخیره شهری، از برهم کنش آب و برق، هزینه‌های بهره برداری و تولید انرژی در نیروگاه‌های بارپایه را در ساعات پیک کاهش دهد که این عمل موجب توسعه ظرفیت نیروگاهی و کاهش در مدارآمدن نیروگاه‌های کم راندمان می‌شود.

فهیمی اظهار کرد: این پروژه در دو سطح آبرسانی ونیروگاهی انجام می‌شود که به کارگیری سیستم ذخیره‌ای دور متغیر موجب افزایش پایداری شبکه می‌شود و با کاهش اختلاف پیک بار و حداقل بار مصرفی، ضریب بهره گیری از تاسیسات تولید و انتقال و توزیع برق بالاتر و در نتیجه هزینه‌های کمتری برای تولید انرژی و از طرفی انتقال آن تحمیل می‌شود.

وی افزود: در شبکه ایران مطابق مطالعات توانیر مهم‌ترین راه افزایش ضریب بار، کوچک شدن مخرج کسر، یعنی کاهش اوج مصرف یا کاهش همزمانی مصرف و انتقال بار به ساعات غیر اوج مصرف است.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *