صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

صدرنشینی وزارت نیرو در بین دستگاه‌های پایش شده صدور مجوز الکترونیکی کسب و کار

۱۵ بهمن ۱۴۰۱ - ۱۴:۴۴:۳۳
کد خبر: ۴۶۲۲۸۱۶
دسته بندی‌: اقتصاد ، عمومی
به دنبال فعالیت جدی، موثر و مستمر وزارت نیرو در حوزه صدور مجوزهای کسب‌وکار، این وزارتخانه در میان ۲۲ دستگاه پایش شده، رتبه نخست دستگاه‌های موفق در صدور مجوز را در درگاه ملی صدور مجوز کسب‌و کار به خود اختصاص داد.

خبرگزاری میزان - به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت نیرو (پاون)، از ابتدای سال‌جاری تا دهم بهمن‌ماه، 2851 درخواست الکترونیکی صدور مجوز کسب‌وکار در وزارت نیرو به ثبت رسید که با کسب رتبه نخست این وزارتخانه در میان ۲۲ دستگاه پایش شده همراه شد.

از جمله اقدامات صورت گرفته در این رابطه می‌توان به تصویب كاربرگ شناسنامه 19 عنوان مجوز وزارت نیرو در هیئت مقررات‌زدایی و ارسال کاربرگ استعلامات مجوزها که در هیئت مقررات‌زدایی مصوب خواهد شد، اشاره کرد.
در این بین کاربرگ "صدور، اصلاح، تمدید، توسعه، تعلیق و لغو" مجوزهای وزارت نیرو نيز به‌زودی برای هیئت مقررات‌‏زدایی ارسال خواهد شد.

در همین راستا، تكاليفی برای مراجع صدور مجوزها و واحدهای فناوری اطلاعات وزارت نیرو درنظر گرفته شده است که الکترونیکی شدن استعلامات مجوزها، پيگیری مستمر رفع درخواست مجوزهای مواجه با تاخیر، ذکر دلایل عدم صدور (رد درخواست) مجوزها و نیز استاندارد كردن دلایل عدم صدور مجوزها از جمله آنهاست.

بر اساس این خبر، موضوع تسهیل‌گری در صدور مجوزهای کسب و کار در صنعت آب و برق از اهمیت ویژه‌ای برخوردار بوده و خوشبختانه این مهم با ایجاد و راه‌اندازی درگاه ملی مجوزهای کسب‌وکار و اهتمام ویژه وزارت نیرو برای حضوری فعال و پاسخگویی مستمر در این درگاه، مسیری هموار را آغاز کرده است.

درگاه ملی مجوزهای کسب‌وکار، بستری اینترنتی تحت مدیریت دبیرخانه «هیئت مقررات‌زدایی و بهبود محیط کسب‌‌وکار» است که برای همه کسب‌وکارهای موجود در کشور، شرایط، مدارک، مجوزهای پیش‌نیاز، هزینه و زمان صدور مجوز را شفاف و قابل فهم ارائه می‌کند؛ این درگاه، تنها مرجع رسمی اعلام شرایط صدور مجوزهای کسب‌وکار و معرفی مرجع قانونی صادرکننده همه مجوزهای کسب‌وکارها در کشور محسوب می‌شود.

متقاضیان برای ثبت درخواست خود در حوزه آب و برق با ورود به درگاه ملی صدور مجوز کسب و کار به آدرس (mojavez.ir) و کلیک روی آیکن درختواره کسب و کار و در ادامه ورود به بخش صنعت و معدن و تأسیسات و زیرساخت‌ها می‌توانند درخواست‌های خود را در حوزه صدور مجوز کسب‌وکار در حوزه آب و انرژی ثبت کنند.

هم اکنون تعداد 19 عنوان مجوز در درگاه وزارت نیرو وجود دارد که ۱۰ عنوان مجوز مربوط به معاونت برق و انرژی شامل پروانه صادرات و واردات برق، پروانه خرده فروشي برق، مجوز توزيع برق، پروانه بهره‌برداري براي نيروگاه‌هاي متصل به شبكه پايين‌تر از 63 كيلووات (مولدهاي مقياس كوچك)، پروانه احداث نيروگاه برق، پروانه بهره‌برداري(برای توليد برق)(نیروگاه‌های بزرگ)، پروانه احداث مولدهاي مقياس كوچك، پروانه صلاحيت بهره‌برداري و نگهداري (O&M) از نيروگاه، پروانه مركز توسعه مولدهاي مقياس كوچك و پروانه انتقال نيروي برق است.

در همین رابطه سه عنوان مجوز مربوط به سازمان انرژی‌های تجدید پذیر و بهره‌وری انرژی برق (ساتبا) شامل احداث نیروگاه و صادرات برق تجدیدپذیر و پاک، بهره‌برداری نیروگاه تجدیدپذیر و پاک و احداث نیروگاه تجدیدپذیر و پاک می‌شود.

برای شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور چهار عنوان مجوز درنظر گرفته شده است که مربوط به گواهی صلاحیت شرکت بهره‌برداری و نگهداری از تأسیسات آب، بهره‌برداری تأسیسات تولید، انتقال، تصفیه، توزیع، فروش، جمع‌آوری و استفاده مجدد از آب، فاضلاب و پساب، گواهی صلاحیت شرکت بهره‌برداری و نگهداری از تأسیسات فاضلاب و احداث تأسیسات تولید، انتقال، تصفیه، توزیع، فروش، جمع‌آوری و استفاده مجدد از آب، فاضلاب و پساب است.

در همین راستا دو عنوان مجوز شرکت مادر تخصصی مدیریت منابع آب ایران با زیرمجموعه پروانه صلاحیت حفاری چاه و پروانه صلاحیت نظارت بر حفاری چاه در نظر گرفته شده است.

به دنبال فعالیت جدی، موثر و مستمر وزارت نیرو در حوزه صدور مجوزهای کسب‌وکار، این وزارتخانه در میان ۲۲ دستگاه پایش شده رتبه اول دستگاه‌های موفق در صدور مجوز را در درگاه ملی صدور مجوز کسب‌و کار به خود اختصاص داده است.

بر اساس این خبر، از میان 1472 عنوان مجوز سازمان‌ها و دستگاه‌های مختلف 19 مجوز مربوط به وزارت نیرو بوده و از 640 هزار و 945 درخواست، تعداد 2851 درخواست در رابطه با فعالیت‌های صنعت آب و برق به ثبت رسیده است.

تعداد کل درخواست ارائه شده به سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره‌وری انرژی برق (ساتبا) 1125، شرکت مادر تخصصی مدیریت منابع آب ایران 39، شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور 831 و معاونت برق و انرژی 856 مورد را شامل می‌شود.

تعداد کل مجوزهای الکترونیکی صادر شده در بازه زمانی 11 ماهه، 247 مورد را شامل می‌شود و اکنون 68 مجوز دیگر در دست بررسی است.

طبق گزارش ارسالی از درگاه ملی صدور مجوز، تعداد 2479 مورد از درخواست‌ها قابل تایید نبوده و رد شده است و 57 مورد انصراف متقاضی به ثبت رسیده است.

از بین 2851 درخواست ثبت شده 68 درخواست در حال بررسی بوده كه همگي در صف صدور قرار دارد و هیچ موردی با تاخیر در فرآیند تعیین تکلیف روبرو نشده است.

آمار مربوط به تعیین تکلیف درخواست‌ها، تنها شاخص و معیار ارزیابی رتبه‌بندی دستگاه‌هاست؛ در چنین شرایطی درخواست‌های تعیین تکلیف نشده باید در بازه‌های زمانی 24 ساعته، 10 روزه و تاریخ صدور مجوز مندرج در شناسنامه مجوز تایید یا رد شوند. بر همین اساس بیشترین تغییر رتبه در جهت بهبود به منظور صدور مجوزهای کسب و کار الکترونیکی طی این مدت متعلق به وزارت نیرو است.

انتهای پیام/


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *