تخم مرغ ارزان شد/ قیمت 8 گروه کالایی بالا رفت
به گزارش خبرنگار گروه اقتصاد ، براساس اعلام بانک مرکزی متوسط قیمت خرده فروشی مواد خوراکی در تهران در هفته منتهی به ۲۷ مهرماه سال جاری حاکی از افزایش قیمت ۸ گروه کالایی نسبت به هفته گذشته است.
لازم به ذکر است که در هفته مورد بررسی نرخ لبنیات ۳ درصد، برنج ۰.۹ درصد، حبوب ۰.۵ درصد، گوشت قرمز ۰.۲ درصد، گوشت مرغ ۰.۶ درصد، قند و شکر ۰.۱ درصد، چای ۰.۳ درصد و روغن نباتی ۱.۱ درصد افزایش و قیمت تخم مرغ ۲.۷ درصد، میوههای تازه ۱.۸ درصد و سبزیهای تازه ۱.۹ درصد نسبت به هفته قبل کاهش یافت.
لبنیات و تخم مرغ
در هفته مورد گزارش در گروه لبنیات قیمت لبنیات قیمت ماست پاستوریزه و کره پاستوریزه نسبت به هفته قبل بدون تغییر بود و بهای سایر اقلام این گروه بین ۰.۳ درصد تا ۸.۸ درصد افزایش یافت.
لازم به ذکر است که قیمت تخم مرغ معادل ۲.۷ درصد کاهش داشت و هر شانه با قیمت بین ۱۴ هزار و ۸۰۰ تا ۲۴ هزار تومان به فروش رفت.
برنج و حبوب
همچنین در گروه برنج، بهای برنج وارداتی غیرتایلندی معادل ۰.۵ درصد کاهش، ولی قیمت برنج داخله درجه یک و درجه دو به ترتیب ۰.۸ درصد و ۳ درصد افزایش یافت. همچنین در گروه حبوب بهای تمام اقلام بین ۰.۱ درصد تا ۳.۹ درصد افزایش پیدا کرده است.
میوهها و سبزیهای تازه
در هفته مورد بررسی، در میادین زیر نظر شهرداری پرتقال درجه یک و درجه دو و کیوی عرضه نشد. در گروه میوههای تازه قیمت پرتقال درجه یک معادل ۸.۲ درصد، پرتقال درجه دو ۱۳.۴ درصد، لیموشیرین ۳.۲ درصد، انار ۴.۹ درصد، گلابی ۰.۸ درصد، انگور ۴.۴ درصد و موز ۷.۲ درصد کاهش، ولی بهای سایر اقلام بین ۰.۹ درصد تا ۸.۵ درصد افزایش یافت.
در گروه سبزیهای تازه قیمت گوجه فرنگی معادل ۳.۲ درصد، سیب زمینی ۵.۶ درصد، پیاز ۶.۹ درصد و سـبزیهای برگی ۲.۵ درصد کاهش، ولی بهای سایر اقلام بین ۰.۱ درصد تا ۶.۸ درصد افزایش داشت.
گوشت قرمز و گوشت مرغ
در هفته مورد بررسی قیمت گوشت گوسفند معادل ۰.۲ درصد، گوشت تازه گاو و گوساله ۰.۱ درصد و گوشت مرغ ۰.۶ درصد افزایش یافت.
قند، شکر، چای و روغن نباتی
در این هفته بهای قند معادل ۰.۱ درصد کاهش، ولی قیمت شکر و چای خارجی هر یک ۰.۳ درصد و روغن نباتی مایع ۱.۵ درصد افزایش داشت. بهای روغن نباتی جامد ثابت بود.
تغییرات یک ساله
متوسط قیمت خرده فروشی در هفته منتهی به بیست و هفتم مهرماه سال جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل نشان میدهد که لبنیات ۵۰.۶ درصد، تخم مرغ ۶۶.۴ درصد، برنج ۱۹.۷ درصد، حبوب ۱۲.۳ درصد، میوههای تازه ۶۱.۴ درصد، سبزیهای تازه ۴۴ درصد، گوشت قرمز ۴۳.۶ درصد، گوشت مرغ ۵۰.۷ درصد، چای ۲۳.۳ درصد، روغن نباتی ۳۴.۱ درصد و قند و شکر ۳۳.۹ درصد افزایش یافته است.