چه کنیم تا صبحها سرحال باشیم؟ / از خاصیت عجیب آب پنیر غافل نشوید/ هشدار، نگه داشتن عطسه ممنوع/ روزانه چقدر پلاستیک میخوریم؟
اگر میخواهید بدانیدمزاج یک فرد چگونه شناسایی میشود؟ و اینکه کدام بیماری در کدام گروه خونی است حتما بسته سلامت امروز را بخوانید.
به گزارش خبرنگار گروه فضای مجازی ،اگر صبحها با میل از تختخواب جدا نمیشود تا روزتان را آغاز کنید، و اگر نشانههای زیر را در خود میبینید، بهتر است به توصیههای ارائه شده در این مطلب توجه کنید و تغییراتی در روال صبحگاهی خود ایجاد کنید.
عجله دارید: هر روز دیرتان میشود و انگار هیچ وقت زمان کافی ندارید و نمیتوانید برنامهای برای خود بچینید.به تدریج سعی کنید زمان بیدار شدنتان را جلوتر بیاندازید. اگر نمیتوانید ۱۵ دقیقه زودتر بیدار شوید، از ۵ دقیقه زودتر بیدار شدن شروع کنید.برنامۀ صبحگاهی خود را از نو بریزید تا بهرهوری بیشتری داشته باشید. عادتهای بیفایده را کنار بگذارید و کارهای غیر مهم را به بعداً موکول کنید.تا جای ممکن از شب قبل آمادهسازیها را انجام دهید. لباسی که میخواهید بپوشید را انتخاب کنید، صبحانۀتان را آماده کنید و از قبل معین کنید که چیزهایی را فردا میخواهید همراه با خودتان داشته باشید.
عجله دارید: هر روز دیرتان میشود و انگار هیچ وقت زمان کافی ندارید و نمیتوانید برنامهای برای خود بچینید.به تدریج سعی کنید زمان بیدار شدنتان را جلوتر بیاندازید. اگر نمیتوانید ۱۵ دقیقه زودتر بیدار شوید، از ۵ دقیقه زودتر بیدار شدن شروع کنید.برنامۀ صبحگاهی خود را از نو بریزید تا بهرهوری بیشتری داشته باشید. عادتهای بیفایده را کنار بگذارید و کارهای غیر مهم را به بعداً موکول کنید.تا جای ممکن از شب قبل آمادهسازیها را انجام دهید. لباسی که میخواهید بپوشید را انتخاب کنید، صبحانۀتان را آماده کنید و از قبل معین کنید که چیزهایی را فردا میخواهید همراه با خودتان داشته باشید.
بیش از حد خسته هستید: انگار صبحها نمیتوانید خود را تکان دهید و فقط به حداقل تحرک ضروری شامل دستشویی رفتن، مسواک زدن، لباس پوشیدن و بیرون رفتن بسنده میکنید. شاید اصلاً "آدم صبح" نیستید یا شاید هم خوب نخوابیدهاید. شاید هم قبلاً صبحها سرحال بودید، ولی حالا اینطور شدهاید.کیفیت خواب خیلی مهم است و سعی کنید خواب باکیفیتی داشته باشید تا خسته از خواب بلند نشوید. اما اگر مشکلتان خواب نیست، روشهای زیر را امتحان کنید:
سریع انرژی خود را تقویت کنید. این کار را با نوشیدن آب، دوش گرفتن، خوردن یک صبحانۀ مغذی انجام دهید. پرده را کنار بزنید تا نور طبیعی وارد منزل شود.نرمش کنید. فعالیت فیزیکی به مدت ۵ دقیقه یا بیشتر میتواند حال شما را خوب کند و تمرکز شما را افزایش دهد. اگر بتوانید یک جلسۀ کامل ورزش صبحگاهی داشته باشید خیلی عالی است. اما اگر وقتش را ندارید، فعالیتهای ورزشیای هست که خیلی سریع میتوانید در منزل انجام دهید؛ نظیر شنا رفتن، پوزیشنهای یوگا، درانشست، پروانه و.خستگی غیرمعمول ممکن است نشانهای از بیماری باشد، در نتیجه خوب از خود مراقبت کنید و چکآپهای دورهای را سر وقت انجام دهید.
استرس دارید: اگر با وظایف و وضعیتهای استرسزا سروکار داشته باشید، سرحال بودن صبحگاهی به مسئلهای پیچیدهتر بدل میشود. فکر کردن به این که چه چالشهایی ممکن است سر راهتان قرار گیرد، خود ایجاد استرس میکند. استرس و کشمکش درونی انگیزۀ بیرون آمدن از تختخواب و آغاز روز را از انسان میگیرد.قبل از اینکه از تختخواب بیرون بیایید، سراغ گوشی، اس ام اس، ایمیل و شبکههای اجتماعی نروید. پیامها و خبرها که تا صبح معطل ماندهاند، میتوانند یک ربع یا نیم ساعت دیگر هم معطل بمانند تا به کارهای صبحگاهیتان برسید.وقتی که حاضر میشوید، بگذارید موزیک پخش شود. موسیقی باعث آرام شدن، کاهش استرس و کاهش تنش عضلانی میشود و حواستان را از مشکلات پرت میکند. نکتۀ مثبتش این است که لازم نیست به آن وقتی جدا اختصاص دهید.
درمان مناسب دیابت با این سبزی
چاقی یک عملکرد غیرطبیعی از تجمع چربی در بافتهای بدن است. یکی از عوامل اصلی محیطی ایجاد چاقی، تغذیه با چربی همراه با مواد کربوهیدراتی بالا است. چاقی با بیماریهای مختلفی مانند دیابت تیپ ۲ و بیماریهای قلبی عروقی همراه است و از طرف دیگر اثر منفی نیز بر عملکرد جنسی دستگاه تناسلی جنس ماده داشته و بهعنوان یکی از علل ناباروری نام برده میشود. این بیماری موجب اختلال در عملکرد تخمدان ازجمله تغییر در فعالیت دورهای تخمدان، رشد فولیکولی، بلوغ اووسیت و کاهش یا عدم تخمکگذاری میشود.بهطور سنتی، آنگونه که متخصصان میگویند در طول تاریخ از گیاهان متفاوتی برای کاهش قند خون و بهبود اثرات دیابت، استفاده شده و در طب سنتی ایران و سایر کشورهای جهان، اطلاعات کمابیش مفصلی در این رابطه وجود دارد. داروهای گیاهی به خاطر کم بودن اثرات جانبی، در دسترس بودن، هزینه نسبتاً کم و مؤثر بودن آنها، بهطور وسیع در سرتاسر جهان تجویزشده و میشوند.در همین خصوص، محققین کشورمان بهمنظور بهبود تغییرات بافتشناسی تخمدان که به دنبال دیابت ایجاد میشود، به فکر استفاده از پودر گیاه بامیه افتاده و آن را روی جانوران مدل آزمودهاند.
چاقی یک عملکرد غیرطبیعی از تجمع چربی در بافتهای بدن است. یکی از عوامل اصلی محیطی ایجاد چاقی، تغذیه با چربی همراه با مواد کربوهیدراتی بالا است. چاقی با بیماریهای مختلفی مانند دیابت تیپ ۲ و بیماریهای قلبی عروقی همراه است و از طرف دیگر اثر منفی نیز بر عملکرد جنسی دستگاه تناسلی جنس ماده داشته و بهعنوان یکی از علل ناباروری نام برده میشود. این بیماری موجب اختلال در عملکرد تخمدان ازجمله تغییر در فعالیت دورهای تخمدان، رشد فولیکولی، بلوغ اووسیت و کاهش یا عدم تخمکگذاری میشود.بهطور سنتی، آنگونه که متخصصان میگویند در طول تاریخ از گیاهان متفاوتی برای کاهش قند خون و بهبود اثرات دیابت، استفاده شده و در طب سنتی ایران و سایر کشورهای جهان، اطلاعات کمابیش مفصلی در این رابطه وجود دارد. داروهای گیاهی به خاطر کم بودن اثرات جانبی، در دسترس بودن، هزینه نسبتاً کم و مؤثر بودن آنها، بهطور وسیع در سرتاسر جهان تجویزشده و میشوند.در همین خصوص، محققین کشورمان بهمنظور بهبود تغییرات بافتشناسی تخمدان که به دنبال دیابت ایجاد میشود، به فکر استفاده از پودر گیاه بامیه افتاده و آن را روی جانوران مدل آزمودهاند.
بامیه، یک گیاه دارویی است که بهعنوان غذا نیز بسیار لذیذ بوده و برای سلامتی مفید است. این گیاه دارای میزان فیبر بالا، ویتامین سی، فولات (اسیدفولیک) و محتوای فنلی طبیعی در دانه خود است. آنتیاکسیدانهای موجود در بامیه دارای اثرات درمانی علیه چربی و قند خون بالا هستند.در این مطالعه تجربی، محققین دانشگاه شهید چمران اهواز از ۲۵ سر موش صحرایی جنس ماده نژاد ویستار بهعنوان جانوران مدل استفاده کردهاند.نتایج بررسیها نشان داد که میزان قند خون در موشهای گروه دیابتی دریافتکننده پودر بامیه و همچنین گروه دیابتی دریافتکننده متفورمین در مقایسه با موشهای گروه دیابتی که دارویی دریافت نمیکردند، کاهش پیدا کرد.همچنین وزن بدن موشها در طول دوره آزمایش هر هفته اندازهگیری شد. بر این اساس، درمان موشهای دیابتی با پودر بامیه و همچنین با داروی متفورمین، باعث بهبود و افزایش قابلتوجه وزن بدن آنها شد و نکته جالب، آنجا بود که بهبود وزن، در گروه درمانی پودر بامیه مشابه با گروه درمانی متفورمین بود.به گفته دکتر نعیم عرفانی مجد، محقق دانشکده دامپزشکی دانشگاه شهید چمران اهواز و همکارانش در این تحقیق: «نتایج این مطالعه نشان داد که پودر بامیه با دارا بودن خواص آنتیاکسیدانی، دارای یک نقش مثبت و بالقوه در بهبود اختلالات متابولیک ازجمله چاقی و دیابت و عوارض نامطلوب ناشی از آن بر دستگاه تناسلی ماده بهویژه تخمدان است. طبق این نتایج، پودر بامیه میتواند تغییرات ساختاری بافت تخمدان را در موش دیابتی بهبود بخشد».
آنها بر اساس نتایج حاصله که در نشریه «ارمغان دانش» از انتشارات دانشگاه علوم پزشکی یاسوج منتشر شده، میگویند: «میتوان پیشنهاد کرد با توجه به خواص آنتیاکسیدانی پودر بامیه که به ترکیبهای فنلی و فلانوئیدی، خواص هیپوگلیسمی و ضد آپوپتوزی آن مربوط میشود، از آن بهعنوان یک ترکیب کمک درمانی در بهبود هیپرگلیسمی و بهبود اختلالات تخمدانی و تولیدمثلی ناشی از دیابت استفاده کرد».این یافتهها بار دیگر بر اهمیت روی آوردن به درمانهای طبیعی حاصل از گیاهان دارویی که کشور ما نیز از تنوع بالای آنها سود میبرد، اشاره دارند.
از خاصیت عجیب آب پنیر غافل نشوید
خواص آب پنیر در تمام جهان اثبات شده است که برای درمان بیماریهای مختلفی از جمله سوزش ادرار و کلیه مناسب است.خواص آب پنیر تا حدی است که دو ضرب المثل ایتالیایی دربارهی آن وجود دارد: «اگر میخواهی سالم و فعال بمانی، آب پنیر بخور.» و «اگر انسانها هر روز آب پنیر بخورند، دکترها بیکار میشوند.» از جمله فایدههای بی شماری که برای آب پنیر برشمرده اند، میتوان به این موارد اشاره کرد:
بالابَرندهی سرعت هضم غذا، بهترین ضدیبوست، بهترین کاهش دهندهی وزن، بهترین ازبین برندهی سلولیت، بهترین پایین آورندهی چربی خون، بهترین تنظیم کنندهی قند خون، بهترین تنظیم کنندهی فشار خون بالا، بهترین مکمل غذایی برای ورزشکاران، بهترین مکمل غذایی برای سال مندان، دارای اثر آنتی اکسیدانیِ فوق العاده، مفید در رشد و تقویت استخوان، تقویت سیستم ایمنی بدن، کمک به دفع سنگ کلیه، کمک به دفع سنگ صفرا، درمان تورم مفاصل دست و پا، مفید برای افرادی که از خوردن مواد حاوی پروتئین منع شده اند.
خواص آب پنیر در تمام جهان اثبات شده است که برای درمان بیماریهای مختلفی از جمله سوزش ادرار و کلیه مناسب است.خواص آب پنیر تا حدی است که دو ضرب المثل ایتالیایی دربارهی آن وجود دارد: «اگر میخواهی سالم و فعال بمانی، آب پنیر بخور.» و «اگر انسانها هر روز آب پنیر بخورند، دکترها بیکار میشوند.» از جمله فایدههای بی شماری که برای آب پنیر برشمرده اند، میتوان به این موارد اشاره کرد:
بالابَرندهی سرعت هضم غذا، بهترین ضدیبوست، بهترین کاهش دهندهی وزن، بهترین ازبین برندهی سلولیت، بهترین پایین آورندهی چربی خون، بهترین تنظیم کنندهی قند خون، بهترین تنظیم کنندهی فشار خون بالا، بهترین مکمل غذایی برای ورزشکاران، بهترین مکمل غذایی برای سال مندان، دارای اثر آنتی اکسیدانیِ فوق العاده، مفید در رشد و تقویت استخوان، تقویت سیستم ایمنی بدن، کمک به دفع سنگ کلیه، کمک به دفع سنگ صفرا، درمان تورم مفاصل دست و پا، مفید برای افرادی که از خوردن مواد حاوی پروتئین منع شده اند.
این پروتئین سرشار از مواد مغذی و اسیدهای آمینه است و قدرت، اندازه و تودهی عضلانی بدن را افزایش میدهد. اگر آب پنیر «افتیمون» خورده شود، مسهل سودا بوده و تلخی صفرا را دفع میکند. به علت رقت و لطافت، نیروی آن زیاد است، اخلاط شدید را آرام میسازد، نرم کنندهی جرم بیماری زاست و مادهی بیماری زای مقاوم را به تدریج، تجزیه و حل میکند. این دارو از نظر خاصیت گرم است. مسهل و بازکننده، مدر و تسکین دهندهی حالتهای التهاب است. در بیماری حاد سوداوی، مالیخولیا، داءالفیل، سوزش ادرار و ضعف کلیهها و کمک به انجام عمل آن ها، ضدسنگ، ضدزخم مثانه، درمان زخمهای تازه و کهنه و کم سویی چشم کاربرد دارد.خاصیت اصلی آب پنیر، سم زدایی از کل بدن است و به دلیل نفوذ سریع در تمام عروق انتهایی و ریز بدن، کل بدن را از اخلاط غلیظ و گرفتگی عروق ریز بدن پاک سازی میکند؛ به همین دلیل، در درمان انواع لکهای پوستی، انواع سده ها، انواع سوء مزاجها و انواع اختلالهای خلقی مفید است.امروزه به دلیل آلودگی هوا و استفاده از انواع غذاهای کارخانه ای، میزان سموم موجود در خون و کبد زیاد است. توصیه میشود افراد سالم نیز به نوشیدن آن مداومت داشته باشند. مصرف آن در همهی سنین بلامانع است. پروتئینهای آب پنیر، پس از قرارگرفتن در محیط اسیدی معده، سریع از معده عبور کرده و به رودهی کوچک میرسند. این پروتئینها در آن جا هیدرولیز شده و بهتر از کازئین جذب میگردند. جای تعجب است که این مادهی خوراکی، تنها در مراکز فروش مکملهای بدن سازی یا داروخانهها یافت میشود.
آب پنیر، دارای مقادیر زیادی مواد معدنی، به ویژه کلسیم است و ویتامینهای محلول در آب آن، مثل ویتامین B۲ و B۶ نیز بیشتر است؛ بنابراین به فردی که باید چربی و پروتئین کمی مصرف کند و در مقابل به مواد معدنی و ویتامین نیاز دارد، توصیه میشود. ویتامین و آب معدنی موجود در آب ماست، بدون ایجاد کمبود مواد مغذی، لاغرشدن را تسهیل میکند. علاوه بر این، هضم غذا را شدت میبخشد. وقتی پنیر را در آب نمک میاندازیم، بهترین و مفیدترین عناصر آن، از جمله کلسیم را وارد آب کرده و دور میریزیم و چیزی میخوریم که خاصیت درمانی ندارد. خوردن ماستهای ترش شده هم، گاهی خطرناک و زیان آور است.برای تهیهی یک مسهل برای افرادی که یبوست دارند، باید هندوانهای را نصف و هستههای آن را خارج کنید؛ سپس گوشت آن را جداکرده و با نیم لیتر آب ماست، به شکل پوره درآورید. با افزودن وانیل و شکر، مزهی آن را بهتر کنید. گفتنی است کسانی که یبوست ندارند باید از مصرف آب ماست به این شکل خودداری کنند؛ زیرا باعث اسهال میشود.
تولید یک جای گزین برای شیر مادر، بسیار بحث برانگیز است. نوزادان، روزانه سه گرم لاکتوفرین در هفتهی اول زندگی مصرف میکنند. نوزادی که از شیر مادر تغذیه میکند، از نوزادی که شیرخشک میخورد، میکروفلور روده ایِ غنی تری دارد و بیفیدوباکتریا و لاکتوباسیل موجود در رودهی این نوزادان، به خوبی از کلونیزه شدن میکروبهای بیماری زا جلوگیری میکند.پودر آب پنیر، به علت داشتن لاکتوز و پروتئین، عامل مهمی در قوی کردن آرد و کاهش نقش نشاستهی گندم است و میتواند سهمی در کاهش بیاتی نان داشته باشد. افزودن سه درصد پودر آب پنیر به آرد نان سنگک، بهترین نتیجه را از لحاظ تأخیر در بیاتی، افزایش حجم و خوش رنگی نان، با خواص رئولوژیک نشان میدهد.
مزاج یک فرد چگونه شناسایی میشود؟
سید محمد حسن صادقی متخصص طب سنتی گفت: ۱۰ تا ۱۵ علامت برای تشخیص و دستهبندی مزاجها وجود دارد که براساس آنها حداقل دو نوع مزاج صحی و مرضی وجود دارد. مزاج فرد در دوره سلامتی با مزاج وی در دوره بیماری تفاوت دارد.وی افزود: منظور از مزاج صحی مزاجی است که در اصل متعلق به دوران کودکی فرد است. یعنی فرد با چه مزاجی به دنیا میآید که این مزاج با گذر زمان و بالا رفتن سن و تأثیر مسائل مختلف روی آن تغییر پیدا میکند.
وی گفت: براساس ۱۰ معیار، مزاجها به چند دسته گرم وتر (دموی)، گرم و خشک (صفراوی)، سرد وتر (بلغمی) و سرد و خشک (سوداوی) تقسیم میشود. اما مزاج لزوما با خلط مساوی نیست.صادقی گفت: مزاجها (طبع) را از چند علامت اصلی میتوان تشخیص داد، اما همه اینها نسبی است؛ پوست، حالت بدن احساس گرما و سرمای بدن، اینکه فرد در تابستان راحتتر باشد یا در زمستان، اینکه فرد از سرما بیشتر اذیت میشود یا گرما و بیشتر مایل به خوردن غذاهای گرم است یا سرد؛ با همه این علائم میتوان مزاج فرد را تشخیص داد.وی گفت: عدهای از افراد ضعیفالمزاج هستند یعنی به اصطلاح با یک غوره سردی و با یک مویز گرمیشان میکند.صادقی افزود:، اما در مجموع باید همه معیارهایی را که برای تعیین مزاج فرد به کار میرود در نظر گرفت تا بتوان مزاج فردی را تشخیص داد.
۴ نسخه طب سنتی برای کنترل آبریزش بینی
در روزهای اخیر بار دیگر برخی افراد دچار سرماخوردگی یا آلرژیهای فصلی همراه با آبریزش بینی شدهاند، راهکار طب سنتی برای این مشکل شایع چیست؟دلیل آبریزش بینی در طب سنتی افزایش رطوبت مغز و سینوسهاست. با تخلیه این رطوبت بدن فواید بیشماری میبرد و به اصطلاح این کار به شادابی و سر زندگی مغز کمک میکند. به عبارتی از نظر طب سنتی مصرف آنتی هیستامین و پیشگیری از آب ریزش بینی درست نیست بلکه باید دلیل آبریزش را درمان کرد.
برای درمان سینوزیت در طب سنتی ۴ راه وجود دارد. میتوانید به غذا مقدار کمی زنجبیل یا دارچین اضافه کنید. این گیاهان گرم و خشک هستند و رطوبت بدن را کم میکنند. روش دوم استفاده از روغنهای موضعی گرم کننده مثل روغن بادام تلخ یا روغن نعناع فلفلی است.این روغنها که باید روی سینوسها مالیده شوند تا سینوس را گرم کنند. در واقع مثل بستن پیشانی با شالی گرم عمل میکنند. روش سوم استفاده از روغنهای داخل بینی است که بهترین آن روغن گل بنفشه و روغن سیاهدانه است. بخور اکالیپتوس و آویشن نیز باعث گرمی سینوس و خارج شدن عفونتها میشود. این محقق طب سنتی و متخصص بیماریهای عفونی تاکید کرد که تمامیاین روشها درمان کننده و کاهنده رطوبت داخل مغز است و تنها جلوی آبریزش را نمیگیرند.از نظر حکمای طب سنتی پیشگیری از آبریزش بینی بدون آنکه علت آن را درمان کرده باشید باعث کاهش حافظه و در عین حال شدیدتر شدن سینوزیت میشود.
کدام بیماری در کدام گروه خونی؟
دلیل اصلی شناخت نوع گروه خونی، مسئله انتقال خون است، در مواردی که شما نیاز به خون شخص دیگری دارید و یا کسی محتاج اهدای خون شماست. همچنین نوع گروه خونی میتواند به شما بگوید که به کدام بیماری بیشتر و به کدام بیماری کمتر مبتلا شوید. البته شما نمیتوانید نوع گروه خونی خود را تغییر دهید.شاید دانستن بیماریی که شما در معرض ابتلا به آن هستید، باعث ایجاد انگیزه برای تغییر سایر جنبههای زندگی تان شود تا سالمتر بمانید.
لخته شدن خون
کسانی که گروه خونی شان O است، کمتر در معرض خطر ابتلا به لخته شدن خون قرار دارند. یک پزشک میگوید در بیماریی مانند بیماری Von Willebrand که یک اختلال خونریزی دهنده ارثی است، افراد مبتلا به گروههای خونی A، B و AB، ۳۰ درصد بیشتر در معرض خطر به ارث بردن این اختلال هستند. برآورد شده است که داشتن گروه خونی AB، فرد را تقریبا ۲۰ درصد بیشتر در معرض خطر ابتلا به لخته شدن خون قرار میدهد.
سرطان معده
داشتن گروه خونی O مثبت یا منفی میتواند چند بیماری ایجاد کند و یا از شانس ابتلای به برخی بیماریها بکاهد. متأسفانه اخبار نسبتا بدی در مورد ابتلا به بیماریهایی همچون سرطان در افرادی با گروه خونی خاص وجود دارد؛ به عنوان مثال افراد با گروه خونی A در معرض خطر بیشتری در رابطه سرطان معده هستند، اما علت آن هنوز هم مشخص نشده است. ولی افرادی که دارای خون O هستند، به میزان قابل توجهی کمتر دچار سرطان معده میشوند.
زخمهای گوارشی
اگر دارای گروه خونی نوع A یا AB هستید، ناامید و ناراحت نباشید. یکی از مزیتهای داشتن گروه خونی A یا AB این است که احتمال ابتلای شما به زخمهای گوارشی (مثل زخم معده) از افرادی که دارای گروه خونی O هستند، کمتر است. هنوز علت اینکه چرا در نوع Oبیشتر احتمال دارد که زخمهای گوارشی ایجاد شود، معلوم نیست، اما محققان حدس میزنند که این تفاوت مربوط به واکنش ایمونولوژیک متفاوت این گروه خونی به عفونت هاست.
دلیل اصلی شناخت نوع گروه خونی، مسئله انتقال خون است، در مواردی که شما نیاز به خون شخص دیگری دارید و یا کسی محتاج اهدای خون شماست. همچنین نوع گروه خونی میتواند به شما بگوید که به کدام بیماری بیشتر و به کدام بیماری کمتر مبتلا شوید. البته شما نمیتوانید نوع گروه خونی خود را تغییر دهید.شاید دانستن بیماریی که شما در معرض ابتلا به آن هستید، باعث ایجاد انگیزه برای تغییر سایر جنبههای زندگی تان شود تا سالمتر بمانید.
لخته شدن خون
کسانی که گروه خونی شان O است، کمتر در معرض خطر ابتلا به لخته شدن خون قرار دارند. یک پزشک میگوید در بیماریی مانند بیماری Von Willebrand که یک اختلال خونریزی دهنده ارثی است، افراد مبتلا به گروههای خونی A، B و AB، ۳۰ درصد بیشتر در معرض خطر به ارث بردن این اختلال هستند. برآورد شده است که داشتن گروه خونی AB، فرد را تقریبا ۲۰ درصد بیشتر در معرض خطر ابتلا به لخته شدن خون قرار میدهد.
سرطان معده
داشتن گروه خونی O مثبت یا منفی میتواند چند بیماری ایجاد کند و یا از شانس ابتلای به برخی بیماریها بکاهد. متأسفانه اخبار نسبتا بدی در مورد ابتلا به بیماریهایی همچون سرطان در افرادی با گروه خونی خاص وجود دارد؛ به عنوان مثال افراد با گروه خونی A در معرض خطر بیشتری در رابطه سرطان معده هستند، اما علت آن هنوز هم مشخص نشده است. ولی افرادی که دارای خون O هستند، به میزان قابل توجهی کمتر دچار سرطان معده میشوند.
زخمهای گوارشی
اگر دارای گروه خونی نوع A یا AB هستید، ناامید و ناراحت نباشید. یکی از مزیتهای داشتن گروه خونی A یا AB این است که احتمال ابتلای شما به زخمهای گوارشی (مثل زخم معده) از افرادی که دارای گروه خونی O هستند، کمتر است. هنوز علت اینکه چرا در نوع Oبیشتر احتمال دارد که زخمهای گوارشی ایجاد شود، معلوم نیست، اما محققان حدس میزنند که این تفاوت مربوط به واکنش ایمونولوژیک متفاوت این گروه خونی به عفونت هاست.
بیماریهای قلبی عروقی
طبق تحقیقات دانشکده بهداشت عمومی هاروارد، افرادی که دارای گروه خونی O هستند، ۲۳ درصد کمتر از دیگران دچار بیماریهای قلبی عروقی میشوند. طبق این مطالعه، افرادی که در بالاترین سطح خطر ابتلا به این بیماریها هستند، افراد دارای گروه خونی نوع AB و B هستند. فراتر از پدیده ژنتیک، مکانیزم دقیق این مسئله نامشخص است.
سرطان پانکراس
یکی دیگر از ویژگیهای مثبت گروه خونی O، ابتلای کمتر به سرطان پانکراس یا لوزالمعده است. یک مطالعه نشان داد که در افراد دارای خونی A. ۳۲ درصد، گروه خونی AB ۵۱ درصد و گروه خونی B ۷۲ درصد احتمال ابتلا به این سرطان وجود دارد. البته تحقیقات بیشتری لازم است تا به طور دقیق مشخص شود که چرا این گروههای خونی از نظر ژنتیکی بیشتر در معرض خطر ابتلا به سرطان لوزالمعده میباشند، به ویژه تحقیقاتی که به تاثیر آنتی ژن خون بر التهاب میپردازند.
نکته پایانی
همانطور که اشاره شد شما نمیتوانید نوع گروه خونی خود را تغییر دهید. ولی میتوانید تغییراتی در شیوه زندگی تان ایجاد کنید که احتمال ابتلا به بیماریها را کم کند. یعنی باید به برنامه غذایی سالم، ورزش منظم و ممانعت از سیگار اهمیت دهید.
باید و نبایدهای مصرف میوه در طب سنتی
حسن اکبری متخصص طب سنتی در مورد عوارض و فواید مصرف پوست میوهها اظهار کرد: اگر میوهها ارگانیک و طبیعی باشند، پوست مصلح بقیه میوه است و خوردن آن به بدن کمک زیادی میکند، اما از آنجایی که در حال حاضر کشاورزان برای تمامی محصولات باغی و سبزی و میوهها از کود، مکملهای شیمیایی و سموم آفت کش استفاده میکنند توصیه میشود میوههایی که معمولا با پوست خورده نمیشوند را با پوست استفاده نکنید.وی ادامه داد: دیگر میوههایی که با پوست خورده میشوند مثل سیب، گلابی، به و ... را یک شب تا صبح درون آب زلال قرار دهید تا اگر سمی درون پوست میوه وجود دارد توسط آب دفع شود؛ بعد از آن میوه را چند بار شستشو داده و به خوبی آب کشی کنید تا پوست آن قابل استفاده شود.
این متخصص طب سنتی تاکید کرد: امروزه برخی از تولید کنندگان میوه و صیفیجات برای بهتر نشان دادن ظاهر میوه و طولانی شدن زمان نگه داری آن از پارافین استفاده میکنند که در صورت پاک نشدن مضررات بسیاری برای بدن انسان در پی خواهد داشت؛ بنا بر این برای جلوگیری از بروز این آسیب به بدن لازم است، قبل از شستوشو و استفاده از این میوهها با استفاده از ابزاری تیز مثل چاقو پارافینها را از روی پوست میوه جمع کرده و سپس مصرف کنید.
هشدار، نگه داشتن عطسه ممنوع
اغلب وقتی در شرایط حساسی قرار دارید عطسه تان میگیرد، مثل وقتی که در آسانسور همراه با دیگر افراد هستید، و یا زمانی که در سینما مشغول تماشای یک فیلم آرام میباشید و یا درست قبل از روبوسی کردن با یک دوست!در این صورت شاید بخواهید جلوی عطسه تان را بگیرید. ولی آیا نگه داشتن عطسه، کار درستی است؟ کارشناسان آن چه را که دقیقا در پشت پرده یک عطسه وجود دارد و آنچه را که بعد از نگه داشتن عطسه پیش میآید، بررسی کرده اند.
چرا عطسه میکنیم؟
عطسه یک مجموعه واکنشهای فیزیولوژیکی است و زمانی رخ میدهد که ذره یا ماده محرک تنفس شده، از سوراخ بینی به مجرای داخل بینی وارد میشود.این فرایند موجب آزاد سازی هیستامین میگردد که سلولهای عصبی (که از عصب سه قلو به سمت مغز میروند) را در مجرای بینی تحریک کرده و حسی را در صورت تان ایجاد میکند. گرفتگی بینی و همچنین آلرژی نیز میتواند موجب آزادسازی هیستامین در بدن شود.زمانی که مغز این سیگنال را از سلولهای عصبی دریافت میکند، موجب انقباض ماهیچههای گلو شده و به ششها پیام خارج کردن شدید هوا از طریق نای را میدهد. این خروج قوی هوا یعنی عطسه، به منظور خارج کردن ذرات محرک سیستم تنفسی به بیرون از بدن اتفاق میافتد.عطسه آنقدر پرقدرت است که به اندازه یک اتاق و یک زمین ۶ تا ۸ متری پیشروی میکند.
چه اتفاقی میافتد اگر ما عطسه مان را نگه داریم؟
اگر دهان و بینی تان را موقع عطسه بسته نگه دارید، فشار کلی به سمت سرتان (سینوس ها)، حفرات بینی، انتهای گلو و داخل قفسه سینه برمی گردد.سرکوب کردن عطسه با گرفتن بینی یا دهان، موجب افزایش چشمگیر فشار خواهد شد (۵ تا ۲۴ برابر فشار ناشی از عطسه معمولی).خارج شدن عطسه بسیار سریع است. پس این افزایش فشار هم بسیار سریع اتفاق نی افتد. این بدان معناست که نگه داشتن عطسه مضر میباشد، درست است؟ نه دقیقا.برای مثال به نظر میرسد این حالت مانند زمانی است که یک بوکسور به صورت شما مشت میزند و فقط دستکش او برای چند لحظه با صورت شما در تماس است. اما چون نیروی وارده در طول این بخش از ثانیه خیلی زیاد است، میتواند آسیب جدی را به بار آورد.
اغلب وقتی در شرایط حساسی قرار دارید عطسه تان میگیرد، مثل وقتی که در آسانسور همراه با دیگر افراد هستید، و یا زمانی که در سینما مشغول تماشای یک فیلم آرام میباشید و یا درست قبل از روبوسی کردن با یک دوست!در این صورت شاید بخواهید جلوی عطسه تان را بگیرید. ولی آیا نگه داشتن عطسه، کار درستی است؟ کارشناسان آن چه را که دقیقا در پشت پرده یک عطسه وجود دارد و آنچه را که بعد از نگه داشتن عطسه پیش میآید، بررسی کرده اند.
چرا عطسه میکنیم؟
عطسه یک مجموعه واکنشهای فیزیولوژیکی است و زمانی رخ میدهد که ذره یا ماده محرک تنفس شده، از سوراخ بینی به مجرای داخل بینی وارد میشود.این فرایند موجب آزاد سازی هیستامین میگردد که سلولهای عصبی (که از عصب سه قلو به سمت مغز میروند) را در مجرای بینی تحریک کرده و حسی را در صورت تان ایجاد میکند. گرفتگی بینی و همچنین آلرژی نیز میتواند موجب آزادسازی هیستامین در بدن شود.زمانی که مغز این سیگنال را از سلولهای عصبی دریافت میکند، موجب انقباض ماهیچههای گلو شده و به ششها پیام خارج کردن شدید هوا از طریق نای را میدهد. این خروج قوی هوا یعنی عطسه، به منظور خارج کردن ذرات محرک سیستم تنفسی به بیرون از بدن اتفاق میافتد.عطسه آنقدر پرقدرت است که به اندازه یک اتاق و یک زمین ۶ تا ۸ متری پیشروی میکند.
چه اتفاقی میافتد اگر ما عطسه مان را نگه داریم؟
اگر دهان و بینی تان را موقع عطسه بسته نگه دارید، فشار کلی به سمت سرتان (سینوس ها)، حفرات بینی، انتهای گلو و داخل قفسه سینه برمی گردد.سرکوب کردن عطسه با گرفتن بینی یا دهان، موجب افزایش چشمگیر فشار خواهد شد (۵ تا ۲۴ برابر فشار ناشی از عطسه معمولی).خارج شدن عطسه بسیار سریع است. پس این افزایش فشار هم بسیار سریع اتفاق نی افتد. این بدان معناست که نگه داشتن عطسه مضر میباشد، درست است؟ نه دقیقا.برای مثال به نظر میرسد این حالت مانند زمانی است که یک بوکسور به صورت شما مشت میزند و فقط دستکش او برای چند لحظه با صورت شما در تماس است. اما چون نیروی وارده در طول این بخش از ثانیه خیلی زیاد است، میتواند آسیب جدی را به بار آورد.
نگه داشتن عطسه چه تأثیراتی بر سلامتی ما دارد؟
پزشکان بر این باورند که این فشار به دام افتاده میتواند دلیل خطرناکی نگه داشتن عطسه باشد.در ابتدا گوش شما میتواند در معرض خطر باشد. هنگامی که شما عطسه تان را نگه میدارید، هوا و فشار میتواند به سمت مجراهای شنوایی یا شیپور استاش گوش حرکت کرده – مجاری که گذرگاههای کوچکی هستند و گلویتان را به گوش هایتان متصل میکنند- و پرده صماخ (پرده گوش) تان را پاره کند.در موارد شدیدتر، به جای آن که فشار و هوا پرده گوش را دچار پارگی کنند، منجر به پاره شدن ساختارهای ظریف گوش داخلی و در نهایت کاهش دائمی شنوایی میشود.فشار ناشی از نگه داشتن عطسه، همچنین سبب پارگی ناگهانی رگهای کوچک خونی در چشم ها، بینی و پرده گوش میشود، اما احتمال بروز چنین مشکلی نادر است.این مورد هم بسیار نادر است، اما نگه داشتن عطسه میتواند به پارگی آنوریسم نیز ختم شود. این، مشکلی است که طی آن دیواره سرخرگ نازک شده و در نهایت منجر به تورم و یا گاهی پارگی رگ میشود. در یک آنوریسم، بخش ضعیف شده در یک شریان مغزی، میتواند در هر زمانی پاره شده و یا اصلا پاره نشود. اما هر گونه تغییر ناگهانی در فشار جمجمهای میتواند باعث پارگی آن گردد. البته این اتفاق حتی نادرتر از احتمال صاعقه زدگی یک فرد میباشد.البته اغلب، افرادی در معرض خطرات نگه داشتن عطسه هستند که دچار یک بیماری که آنها را بیشتر مستعد میسازد، باشند، مانند افراد دارای عروق غیرطبیعی، افرادی که اخیرا یک مشکل سینوسی داشته اند، افرادی که جراحی مغز را تجربه نموده اند، آنهایی که دچار آسیبهایی در سر، گردن و یا قفسه سینه شده اند و غیره.
آیا باید آزادانه عطسه کنیم؟
اجازه دهید عطسه اتفاق بیفتد. عملکرد عطسه اجازه میدهد فشار هوا خارج شود. اگر شما عطسه تان را نگه دارید، نه تنها مانع خارج شدن ذرات و محرکها از بدن میشوید، بلکه آن را در معرض خطر ابتلا به مشکلات ناشی از حبس این فشار قرار میدهید.البته یادتان باشد موقع عطسه، با دستمال یا آستین لباس خود (مانند تصویر بالا)، جلوی دهان و در نتیجه جلوی پخش شدن ذرات عطسه در هوا را بگیرید.با این حال، اگر در شرایطی هستید که نمیخواهید عطسه کنید، میتوانید با انجام کارهای دیگری مانند دمیدن بینی، فشار آوردن به ناحیه زیر بینی و یا مالش بینی، عطسه را از بین ببرید. با این کار هیچ فشاری را در بدن تان به دام نمیاندازید و خطری ندارد.
روزانه چقدر پلاستیک میخوریم؟
تاکنون اغلب تحقیقات دنیا در این زمینه روی طبیعت متمرکز شده بود، اما مطالعه جدید توسط محققان دانشگاه علوم پزشکی وین نشان میدهد که انسانها نیز پلاستیک میخورند و پلاستیکها در بدن ما جا خوش کردهاند.این محققان به سرپرستی دکتر فیلیپ اشوابل میگویند: خوردن ماهی یا آب از بطری، دو راه اصلی ورود پلاستیک به بدن ماست و نمیتوان از خوردن پلاستیک توسط انسان جلوگیری کرد.
دکتر اشوابل نیز گفت: نگرانی ما این است که پلاستیک وارد روده شده و بیماری گوارشی ایجاد کند. کوچکترین ذرات میکروپلاستیک قادر به ورود به جریان خون و سیستم لنفاوی هستند و حتی ممکن است وارد کبد هم بشوند.بیش از صدها قطعه میکروپلاستیک و ۹ نمونه متفاوت در بدن داوطلبینی که در دانشگاه وین مورد آزمایش قرار گرفتند، دیده شد.میزان یافتشده معادل ۵۰ تا ۵۰۰ میکرومتر بود. این در حالی است که ضخامت موی انسان ۱۷ تا ۱۸۱ میکرومتر است.گفته میشود ۵ درصد از پلاستیکهای تولیدشده جهان وارد دریا میشوند که ممکن است نصیب ماهیان شوند.
: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه ای منتشر می شود.
نظرات بینندگان
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *