رقم خسارت ناشی از بروز ریزگردها به دوهزار میلیارد ریال رسید
به گزارش گروه اقتصاد ، متخصصان مدیریت اجتماعی پژوهشگاه نیرو، آثاراجتماعی ریزگردها و اختلال در خدمات رسانی آب و برق را مورد بررسی قرار دادند.
اشرف السادات پسندیده در حاشیه کنفرانس بین المللی با اشاره به این که آثاراجتماعی ریزگردها و اختلال در خدمات رسانی آب و برق مورد بررسی قرار میگیرد گفت: این تحقیق نخستین بررسی از این نوع است که سعی کرد ابعاد گستردهای از علل، آثار و پیامدهای پدیده ریزگردها را مورد بررسی قرار دهد.
وی افزود: در بهمن ماه سال ۱۳۹۵، استان خوزستان با یکی از بی سابقه ترین بحرانهای خود در چند دهه اخیر مواجه شد که نارضایتیهایی ناشی از وقوع این بحران نمایان شد.
پسندیده گفت: در این روز با از مدار خارج شدن تعداد زیادی از پستهای فشار قوی و نیروگاههای مهم استان، برق بیش از ۹۰ درصد مشترکان استان قطع و به دلیل وابستگی عملکردی، تجهیزات تامین آب شرب استان نیز از مدار خارج و آب بخش قابل توجهی از مشترکان استان نیز قطع شد.
عضو هیات علمی گروه مدیریت علوم اجتماعی پژوهشگاه نیرو ادامه داد: به دلیل آنکه بیشتر زیرساختهای حیاتی با برق گره خورده است، همزمان با قطع برق شاهد اختلال گسترده در خدمات رسانی و تامین آب، اینترنت وارتباط دستگاههای تلفن بودیم.
پسندیده اضافه کرد: باوجود آنکه در خوزستان شاهد مدیریت بحران فوق العادهای از سوی وزارت نیرو و به ویژه صنعت برق بودیم، اما این موضوع درذهن مردم به روشنی چیزی که مدیران تصور میکردند، نبود.
وی افزود:بررسیهای صورت گرفته بیانگر خسارت حدود ۲ هزار میلیارد ریال ریزگردها بر اقتصاد است.
پسندیده با اشاره به این که در سابقه مطالعه در خصوص ریزگردها به اوایل دهه ۸۰ برمی گردد، گفت: اینکه چرا توجه کافی نسبت به این مطالعات صورت نگرفته است، جای بحث دارد.