صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

مذاکره بدون شرط با احترام متقابل از اصول سیاست ما است

۳۰ مهر ۱۳۹۷ - ۲۲:۴۸:۲۱
کد خبر: ۴۶۱۸۷۶
دسته بندی‌: سیاست
ظریف در گفتگو با خبرگزاری کیودو ژاپن تاکید کرد، گفتگو بدون پیش شرط و مبتنی بر احترام متقابل از اصول اساسی سیاست خارجه جمهوری اسلامی است و براساس آن معتقدیم که آمریکا آمادگی لازم را برای مذاکره ندارد.

به گزارش گروه سیاسی ،محمد جواد ظریف وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران در گفتگو با خبرگزاری کیودو ژاپن تاکید کرد، گفتگو بدون پیش شرط و مبتنی بر احترام متقابل از اصول اساسی سیاست خارجه جمهوری اسلامی است و براساس آن معتقدیم که آمریکا آمادگی لازم را برای مذاکره ندارد.

ظریف در این مصاحبه که امروز منتشر شد خاطر نشان کرده است ایران زمانی که واشنگتن احترام متقابل را در دستور کار داشته باشد، نسبت به مذاکرات، بدون پیش شرط و کاملا باز برخورد می‌کند.

کیودو از قول محمد جواد ظریف وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران آورده است: ما پیش شرطی برای گفتگو با آمریکا نداریم، اما لازمه هر مذاکره‌ای نه اعتماد بلکه احترام متقابل است.

وی افزود: وقتی دو نفر با یکدیگر گفت و گومی کنند لزوما به هم اعتماد ندارند، اما آن‌ها طبیعتا در جریان مذاکرات به یکدیگر احترام می‌گذارند و این مهم است.

ظریف در این مصاحبه گفت: دولت آمریکا به ریاست جمهوری 'دونالد ترامپ' در صورت پایبندی به توافق هسته‌ای سال ۲۰۱۵ میلادی می‌توانست مسیر را هموار کند، اما به طور غیرقانونی از این توافقنامه در اوایل سال جاری خارج شد و پس از آن هم تحریم ایران را در دستور کار قرار دارد و در هر دو اقدام، غیرقانونی عمل کرده است.

خبرگزاری ژاپن از قول ظریف ادامه می‌دهد: اگر یک دولت در آمریکا به طور ناگهانی بتواند ثمره دو سال و نیم گفتگو را رها کند این سوال پیش می‌آید که چطور می‌توان به آمریکا در توافقات بین المللی که امضا کرده است، اعتماد کرد.

وی تصریح کرد آمریکا به حقوق و مقررات احترام نمی‌گذارد و به پیمان‌هایی که امضا کرده است ارجی نمی‌نهد و متاسفانه این روشی که واشنگتن در پیش گرفته است اساسا مطلوبیت و ثمربخشی هر گفت و گویی را از بین می‌برد.

ظریف در پاسخ به سوال کیودو مبنی بر اینکه آیا ایران از توافق هسته‌ای خارج می‌شود و آن را یک گزینه روی میز می‌داند؟ گفت: تهران به این نکته توجه دارد که منافع و مزایای سیاسی و اقتصادی که براساس توافق از آن بهره مند می‌شود بیش از هزینه هایش باشد.

وی گفت: ما بر اساس ارزیابی از منافع و امنیت ملی خود در این باره تصمیم گیری می‌کنیم و فعلا هیچ اقدام و بحثی روی یک زمان بندی مشخص نداشته ایم.

ظریف درباره سوال این خبرگزاری مربوط به «سامانه پولی و مالی مستقل اروپا برای نگهداشتن ایران در برجام» گفت: هر کاری و تدبیر جدی در این خصوص باید قبل از چهارم نوامبر (۱۴ آبان) انجام و اتخاذ شود.

وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران افزود: کشور‌های فرانسه، آلمان و انگلیس هم برجام را امضا کرده اند و تعهدات و پیشنهاد‌هایی دارند، اما جزییات فنی وجود دارد که باید روی آن کار شود و متاسفانه آمریکا به شکل مبالغه آمیزی به دنبال نفوذ غیرقانونی در این فرایند است.

وزیر خارجه ایران درباره تحریم نفتی کشورمان از ماه آینده از سوی آمریکا گفت که ما در حال حاضر داریم نفت می‌فروشیم و از اقتصاد خود حفاظت می‌کنیم.

ظریف ابراز اطمینان کرد که ایران می‌تواند بر تحریم‌هایی که آمریکا و متحدانش تحمیل می‌کنند فایق آید و افزود بسیاری از کشور‌ها آمادگی خود را برای تجارت با ایران اعلام کرده و نشان داده اند.

کیودو از قول ظریف آورده است علاوه بر این سه کشور اروپایی که به توافق هسته‌ای اهمیت زیادی می‌دهند، دیگر کشور‌ها شامل چین، روسیه و ژاپن هم آماده اجرای نقش خود هستند.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *