صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

از میزان ارز همراه زائران اربعین تا مراکز و شیوه تامین آن

۰۱ آبان ۱۳۹۷ - ۰۰:۱۵:۵۸
کد خبر: ۴۶۱۸۳۰
شرکت در مراسم با شکوه زیارت اربعین خواسته قلبی بسیاری از مردم کشور است؛ در این بین یکی از دغدغه‌های زائران در این مراسم، شیوه تامین ارز کشور عراق برای هزینه‌های جاری است.

به گزارش گروه جامعه ، با توجه نزدیک شدن به مراسم پیاده روی اربعین حسینی که بسیاری از مشتاقان و دلدادگان با شور و شوق در این مراسم شرکت می‌کنند؛ برای زائران  گرامی سوالات زیادی به وجود می آید از جمله چگونگی ثبت نام و  تامین ارز مورد نیاز جهت هزینه‌های جاری شامل کرایه حمل و نقل در کشور عراق و یا تهیه سوغاتی؛ در ادامه خبر به بیان توضیحاتی درباره میزان ارز همراه تخصیص یافته به زائران، مراکز و شیوه تامین  ارز مسافرتی می‌پردازیم.

سوال اول: مبلغ ارز همراه زائران چقدر است؟
در این رابطه دبیر ستاد مرکزی اربعین حسینی به گفته است مبلغ ارز همراه زائران اربعین ۱۰۰ هزار دینار است که معادل ۹۶۰ هزار تومان ایران می‌شود.

سوال دوم: برای زائرانی که به مبلغی کمتر از ۱۰۰ هزار دینار در مراسم اربعین نیاز دارند چه تدبیری اندیشیده شده است؟

مدیرکل مقررات و سیاست‌های ارزی بانک مرکزی، مهدی کسرای پور در توضیح این خبر گفت: زائرین حق انتخاب ۵۰ هزار دینار و ۱۰۰ هزار دینار را برای دریافت ارز دارند و اگر ببینیم درخواست‌هایی که داده شود، مبالغ دیگر را هم شامل می‌شود، حتما رقم‌های دیگر را هم برای انتخاب، اضافه خواهیم کرد.

سوال سوم: این ارز شامل چه کسانی می‌شود؟ آیا اتباع خارجی کشور نیز شامل این ارز می‌شوند؟

مدیر اجرایی پروژه بانک ملی در این رابطه گفت: تخصیص ارز اربعین برای زائرین تنها از طریق پیام رسان بله و برای کسانی است که از طریق سامانه سماح نسبت به ثبت نام و اخذ روادید برای عزیمت به کشور عراق استفاده کرده باشند. یعنی عزیزانی که غیر از سامانه سماح نسبت به ثبت نام و دریافت ویزا اقدام کرده باشند از این تخصیص ارز نمی‌توانند استفاده کنند. شهریار حیدری در این رابطه به گفته است که این میزان ارز به همه زوار ایرانی و اتباع افغان تعلق می‌گیرد.

سوال چهارم: شیوه دریافت ارز همراه زائران اربعین چگونه است؟

دبیر ستاد مرکزی اربعین حسینی در این رابطه توضیح داده است که زائران از طریق سامانه پس از ثبت نام و با پرداخت ۹۶۰ هزار تومان برای ۱۰۰ هزار دینار، کدی را دریافت می‌کنند، در سامانه زائر مشخص می‌کند کجا پول را دریافت کند. سپس با آن کد به همراه پاسپورت به باجه‌ای که مشخص شده، می‌رود و با ارائه کد و گذرنامه مبلغ مورد نظر را دریافت می‌کند.

همچنین محمدی مدیر اجرایی پروژه بانک ملی درباره تخصیص ارز زائرین اربعین حسینی با اشاره به نحوه ثبت نام زائران برای تخصیص ارز از طریق پیام رسان بله بانک ملی، گفت: به عزیزانی که در حال حاضر کاربر پیام رسان بانک ملی هستند، پیشنهاد می‌کنیم نسبت به روزرسانی پیام رسان خودشان از طریق مراجعه به سایت بانک ملی ایران در آدرس bmi.ir یا بازار‌های نرم افزاری متداول تلفن همراه استفاده بکنند و نسبت به بروزرسانی برنامه پیام رسان خودشان اقدام کنند. افرادی که تاکنون پیام رسان بله را نصب نکرده اند و عضو آن نیستند، می‌توانند با مراجعه به سایت بانک ملی یا استفاده از کد دستوری *۷۳۷*۴ # نسبت به دریافت لینک دانلود و نصب نرم افزار پیام رسان بله، استفاده کنند. همین طور می‌توانند با استفاده از بازار‌های متداول نرم افزار تلفن همراه نسبت به دریافت آخرین نسخه اقدام کنند.

مدیر اجرایی پروژه بانک ملی درباره تخصیص ارز زائرین اربعین حسینی اظهار داشت: وقتی پیام رسان بله را نصب کردند در دو قسمت بانک من یا ویترین به بخشی به نام ارز زائرین اربعین راهنمایی می‌شوند. بعد از اینکه وارد این بخش شدند به آن‌ها توافق نامه‌ای نشان داده می‌شود که شرایط کلی نحوه خرید ارز اربعین را نشان می‌دهد. بعد از اینکه این توافقنامه را پذیرفتند از آن‌ها خواسته می‌شود تا کد ملی خودشان را وارد کنند، در این مرحله ما استعلامی را از سامانه سماح انجام می‌دهیم تا ببینیم این فرد در سامانه سماح ثبت نام کرده و نسبت به ویزا اقدام کرده یا خیر، اگر پاسخ مثبت باشد به مرحله بعد راهنمایی می‌شود.

محمدی در ادامه گفت: در مرحله بعد، برای پیش بینی بهتر جهت ارائه خدمات مناسب از آن‌ها خواسته می‌شود که زمان حدودی ورودشان به کشور عراق و محل ترجیحی تحویل ارزشان را برای ما پیش بینی بکنند. البته الزامی نیست که در نقاطی که انتخاب کردند به آن‌ها ارز را خواهیم داد. سپس وارد مرحله بعد شده و از آن‌ها خواسته می‌شود که دو نوع ارز را می‌توانند انتخاب کنند، یک بسته ۵۰ هزار دیناری است به مبلغ ۴۸۰ هزار تومان و یک بسته ۱۰۰ هزرار دیناری است به مبلغ ۹۶۰ هزارتومان. بعد از انتخاب به مرحله پرداخت راهنمایی می‌شوند. در مرحله پرداخت با هریک از کارت‌های شبکه بانکی کشور که شبکه شتاب است می‌توانند نسبت به پرداخت با استفاده از رمز دوم و مشخصات کارتشان اقدام کنند، پس از پرداخت موفق یک رسید تصویری کد تخصیص ارز خدمتشان ارائه می‌شود که با در دست داشتن این و مراجعه با باجه‌های تحویل همراه با اصل گذرنامه می‌توانند ارز دینار خریداری شده خودشان را دریافت کنند.

وی در خصوص ارسال کد آی آر کیو به زائران در کربلا از ایران توضیح داد: اگر زائران پیام رسان بله را داشته باشند همراهانشان در ایران می‌توانند رسید تصویری را از طریق پیام رسان‌های مختلف، ارسال کنند در غیر این صورت زیر کد، یک عدد ۱۰ رقمی است اگر این عدد را ارسال کنند، زائران می‌توانند با ارائه این کد و در دسترس داشتن اصل گذرنامه با مراجعه به باجه‌های تحویل ارز تعیین شده، نسبت به دریافت ارز اقدام کنند. همراه داشتن کد پرینت، فرآیند دریافت ارز را تسهیل و تسریع می‌کند، اما الزامی به عنوان یک مدرک ندارد و فقط الزام ما همراه داشتن اصل گذرنامه است.

مدیر اجرایی پروژه بانک ملی با اشاره به افرادی که گوشی هوشمند ندارند، گفت: هیچ محدودیتی برای استفاده دیگران از پیام رسان بله شخص دیگری که دوست یا آشنایش باشد، ندارد و می‌تواند از آن استفاده کند و نسبت به خرید ارز اقدام کند. چون ملاک کد ملی فرد است که از سامانه سماح است، می‌باشد.

سوال ششم: کسانی که موفق به سفر نشوند و ارزی که خریداری کرده اند را دریافت نکرده اند باید چه اقدامی انجام دهند؟

محمدی در این بار بیان داشت: تمهیداتی دیده شده که بعد از ایام اربعین حسینی، عزیزانی که به هر دلیلی نتوانستند ارز خودشان را دریافت کنند، دقیقا مبلغی را که در زمان خرید ارز واریز کردند، به حسابشان عودت داده شود. به همان شماره حسابی که برای پرداخت مبلغ در نظر گرفته شده، استفاده کردند.

سوال هفتم: آدرس محل‌های دریافت ارز همراه؟
مدیر اجرایی پروژه بانک ملی در تخصیص ارز زائرین اربعین حسینی در خصوص نقاط تخصیص ارز بیان داشت: ۶ پهنه وجود دارد که شامل سه نقطه مرزی و سه شهر از عتبات است و در این شش پهنه تقریبا ۴۸ نقطه و ۱۹۵ باجه پیش بینی شده که کاربران با مراجعه به هر کدام از این پهنه‌ها و نقاط در نظر گرفته شده می‌توانند نسبت به دریافت خدمات، ارز خود را دریافت کنند.

وی افزود: پیش بینی شده تا باجه‌های مرزی به صورت شبانه روزی ارائه خدمات کنند، اما باجه‌هایی که در شهر‌ها قرار گرفته به دلیل محدودیت‌هایی که بر اساس قوانین کشور عراق وجود دارد تا این لحظه ۸ صبح تا ۸ شب برایشان ساعت کار در نظر گرفته شده است.

برای دیدن مکان‌های تعیین شده برای دریافت ارز می‌تواند روی لینک‌های زیر کلیک کنید:

۱- زرباطیه (مرز مهران)          آدرس کد ۱ روی نقشه 

 ۲- فرودگاه نجف                  آدرس کد ۲ روی نقشه

۳ -شعبه نجف بانک ملی      آدرس کد ۳ روی نقشه

 تلفن: ۰۰۹۶۴۷۸۱۸۲۶۸۶۱۸

آدرس: نجف، خیابان کوفه، میدان صدرین (ساحه صدرین) - از سمت حرم که به میدان رسیدیم- سمت راست- روبروی رستوران ایرانی

۴-هتل جنه الفردوس کاظمین    آدرس کد ۴ روی نقشه 

تلفن: ۰۰۹۶۴۷۷۰۲۷۳۰۶۳۲

آدرس: کاظمین، باب المراد

۵-هتل النجم الذهبی             آدرس کد ۵ روی نقشه 

تلفن: ۰۰۹۶۴۷۷۰۱۰۰۰۶۱۲

آدرس: نجف، شارع زین العابدین (خیابان زین العابدین)

۶-صرافی دخیل (مغازه دخیل  

تلفن: ۰۰۹۶۴۷۷۰۱۰۰۰۶۱۲

آدرس: نجف، باب الساعه، بازار بزرگ نجف، بازارچه طلافروشان، صرافی دخیل

۷-هتل جواهر کربلا     

 آدرس کد ۷ روی نقشه

آدرس: کربلا، خیابان پشت خیمه گاه حرم امام حسین

 

بیشتر بدانید:
دانستنی‌های اربعین (۱)

از معافیت زائران پیاده اربعین حسینی از پرداخت عوارض خروج از کشور تا کاهش هزینه روادید


دانستنی‌های اربعین (۲)

از مراکز مراجعه برای تامین روادید تا مدت زمان صدور و چگونگی برخورداری از خدمات بیمه ای در عراق


دانستنی های اربعین (3)

هر آنچه دانشجویان پسر مشتاق زیارت اربعین باید بدانند

دانستنی‌های اربعین (5) به زودی منتشر می‌شود.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *