صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

مزایای حذف دلار/ تبعات بازگشت «شاه زل» / هشدار به آمریکا/ تزریق نیروی جدید به کابینه

۳۰ مهر ۱۳۹۷ - ۰۹:۳۵:۴۳
کد خبر: ۴۶۱۶۳۰
اظهارات پوتین مبنی بر ضرورت تأمین امنیت اقتصادی از طریق حذف دلار در کشاکش جنگ تجاری آمریکا با چین، این فرصت بسیار عالی را در اختیار ایران قرار داده است تا با در دست گرفتن ابتکار عمل، توافقات و معاهدات دو یا چندجانبه را تقویت و یا بستر‌های جدیدی را تشکیل دهد.
به گزارش خبرنگار گروه فضای مجازی ، سرمقاله امروز روزنامه حمایت با عنوان «مزایای حذف دلار » منتشر شده و در آن چنین آمده است: تا زمانی که دلار در کشور‌ها میدان‌داری کند، آمریکا قادر است بر تبادلات مالی در بستر سوئیفت، مشرف شده و اطلاعات موردنیاز خود را از این طریق استخراج کند. به‌عبارت‌دیگر، اشراف اطلاعاتی واشنگتن بر ساز و کار‌های پولی – تجاری کشورها، مزیت بزرگی است که کاخ سفید از این طریق به دست آورده و با سوءاستفاده از اطلاعات حاصله، قادر است برنامه‌های تحریمی و تخریبی خود را علیه کشور‌های غیرهمسو سازمان‌دهی کند. عقیم کردن این توطئه، اما به شرطی است که درب سوئیفت را ازیک‌طرف نبندیم و پنجره برخی از معاهدات مشکوک مالی و تجاری را از سوی دیگر، باز بگذاریم. طبعاً هیچ کشوری تمایل ندارد که لیست تراکنش‌های خارجی خود را در اختیار یک کشور بیگانه قرار دهد، به‌ویژه اینکه آن کشور، آمریکا باشد که از هر منفذ و شریانی برای ضربه زدن به اقتصاد جمهوری اسلامی استفاده می‌کند.
 

استفاده از نظام پرداخت جهانی وابسته به دلار، به مفهوم نفی استقلال اقتصادی کشور نیز هست. آمریکا هر زمان که اراده کند، می‌تواند از طریق سامانه سوئیفت، طرف‌های تجاری ایران را به بهانه عدم ملاحظه قوانین آمریکا، زیر فشار تحریم قرار دهد؛ کما اینکه این اتفاق بار‌ها رخ‌داده و ضرر‌های مالی بسیاری به کشور وارد کرده است. حذف دلار از این منظر، در راستای اجرای سیاست‌های مترقی اقتصاد مقاومتی است و به دلیل اینکه میدان تحرک را از دلار سلب می‌کند، درنتیجه، یکی از تکانه‌های مهم خارجی از معادله مالی – تجاری کشور حذف‌شده و امنیت اقتصادی را تأمین می‌کند. به‌بیان‌دیگر، رفع نیاز به مجوز‌های آمریکا در فرایند تجارت خارجی، کم اثر کردن تحریم‌های این کشور و مقاوم‌سازی اقتصاد را به ارمغان می‌آورد؛ و بالاخره اینکه تیره شدن روابط تجاری آمریکا با اروپا به‌نحوی‌که لندن به‌عنوان متحد نزدیک واشنگتن، تمایل خود را به تشکیل پیمان دوجانبه با مسکو نشان داده و پالس‌های قوی منطقه‌ای ازجمله اظهارات پوتین مبنی بر ضرورت تأمین امنیت اقتصادی از طریق حذف دلار در کشاکش جنگ تجاری آمریکا با چین، این فرصت بسیار عالی را در اختیار ایران قرار داده است تا با در دست گرفتن ابتکار عمل، توافقات و معاهدات دو یا چندجانبه را تقویت و یا بستر‌های جدیدی را تشکیل داده و حربه تحریم‌های نظام سلطه را از این رهگذر متوقف و ناکارآمد سازد.
 
یادداشت امروز روزنامه کیهان نیز با عنوان «دولت از جمهوری اسلامی جا نماند» منتشر شده و در آن آمده است:معیشت مردم و آینده و پیشرفت کشور چرا باید گروگان دعوا و تسویه حساب میان دو حزب دولتی کارگزاران (طیف کرباسچی- جهانگیری- زنگنه) و «اعتدال و توسعه (تیم نوبخت، واعظی، ترکان و بانک) باشد؟ مگر کل ظرفیت نخبگان یک ملت ۸۰ میلیونی در این دو حزب چند صدنفره خلاصه می‌شود؟ مسئولیت رئیس‌جمهور، استفاده از ظرفیت انبوه نخبگان فکری و اجرایی (اعم از موافق و منتقد) است که معطل برخی تلقی‌های حزبی و سیاسی مانده و عملا حربه ناکارآمد تحریم دشمن را موثر می‌کند. دولت نیازمند تحول در رویکرد، تیم و تدبیرهاست. آقای روحانی نباید خود را از ظرفیت‌های عظیم فکری و عملیاتی موجود در کشور محروم کند و معطل یک حلقه بسته مدیریتی بماند که هرچه در چنته داشتند، عرضه کرده‌اند. الزام نیست که مثلا در وزارت راه و شهرسازی و ظرفیت ضدتحریمی آن، وزیر دولت قبل از خود (با کارنامه ساخت دو میلیون واحد مسکونی و صاحب خانه شدن ده میلیون نفر) را به همکاری دعوت کنند، اما منطق حکم می‌کند وزیر فعلی بهتر یا لااقل هم‌تراز وزیر قبل از خود باشد. وزارتخانه‌هایی مانند وزارت راه و شهرسازی، مدیریتی غیرسیاسی و فنی و تخصصی هستند. رئیس‌جمهور می‌تواند از ظرفیت‌هایی مانند قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیا (ص) که خلاقیت و توانمندی خود را در احداث پالایشگاه، اتوبان، سد و تاسیسات صنعتی و عمرانی عظیم نشان داده، استفاده کند. باید از سپاه و بسیج و دیگر مراکز حضور نخبگان پرانگیزه و کارآمد به‌عنوان توانمندی برآمده از متن ملت، برای شکستن حصار تحریم و خودتحریمی استفاده کرد. به یاد بیاوریم چگونه تحریم‌های سنگین در حوزه‌هایی مثل بنزین از همین طریق مضمحل شد.
 
در یادداشت امروز روزنامه وطن امروز هم چنین آمده است:آخوندی سال ۹۳ در مخالفت با ۲ مورد از طرح ۹ بندی مرکز پژوهش‌های مجلس، وضع قوانین مالیاتی جدید، مالیات بر خانه‌های خالی و مالیات بر عایدی سرمایه را غیرمفید و خطرناک خوانده بود و جالب اینجاست که خود او ۴ سال بعد و در سال ۹۷، همین طرح‌ها را برای کنترل بازار مسکن پیشنهاد کرد؛ بخوانید نوشدارویی پس از مرگ سهراب! این عوامل در کنار هم، به علاوه مشکلات موجود در نقدینگی و همچنین راکد و کم‌سود بودن فعالیت‌های اقتصادی مولد و ساختار نظام بانکی، سبب شد بخش مسکن در سال‌های گذشته و بویژه ظرف ۶ ماه گذشته رشد ۳۰۰ درصدی را تجربه کند که به نوبه خود، با در نظر گرفتن شاخص «افزایش نرخ نسبت به بازه زمانی»، یک رکورد محسوب می‌شود. حوادث ریلی، هوایی و جاده‌ای نیز در دوره وزارت آخوندی افزایش قابل توجهی داشت که هر یک از آن‌ها به‌تن‌هایی می‌توانست عامل استعفای یک مدیر حرفه‌ای و دلسوز باشد.
 
 
اما در حالی که در حادثه دلخراش قطار سمنان که استفاده از تجهیزات تقلبی با هزینه چندصد میلیاردی موجب مرگ چندده نفر از هموطنان شد، همه منتظر استعفا یا حداقل عذرخواهی آخوندی بودند، ولی وزیر همیشه طلبکار، با عبارت مشهور «نگران نباشید، مسافران بیمه هستند» بدون هرگونه مسؤولیت‌پذیری، غائله را فیصله داد. به همه این‌ها اضافه کنید مشکلات موجود در بافت‌های فرسوده شهری را که حدود ۲۰ میلیون نفر از مردم کشور را در خود جای داده است. آخوندی در ابتدای دولت وعده پرداخت سالانه ۲۰۰ هزار فقره تسهیلات را مطابق برنامه ششم برای بهسازی و مرمت بافت‌های فرسوده داده بود که به هیچ‌عنوان محقق نشد.اگر چه باید از استعفای آخوندی استقبال کرد، اما به نظر می‌رسد این استعفا ناشی از استیضاح چهارمش بوده و اقتصاد بازار نیز بهانه‌ای بیش نبوده است.
 
روزنامه خراسان در یادداشت امروز خود با عنوان «تبعات بازگشت « شاه زل »» چنین نوشته است:آمریکایی‌ها تمایلی ندارند افغانستان در اختیار مجاهدانی قرار بگیرد که ارتباطی هم با ایران داشته اند. مسئله‌ای که با اشتباه آمریکایی‌ها در عراق هزینه‌ای به مراتب سنگین‌تر تحمیل کرد. آمریکا تصورش را نمی‌کرد بازگشت مجاهدان عراق به بغداد می‌تواند این کشور را به یک شریک راهبردی برای ایران تبدیل و کمربند محور مقاومت را تکمیل کند. ترس آمریکایی‌ها بازگشت مجاهدان افغانستانی به قدرت و تکرار اشتباه عراق است. زلمای خلیل زاد به کابل بازگشت تا همچون سال‌های اولیه حضور آمریکا، پرونده تشکیل دولت مرکزی افغانستان را در زمینه سیاست‌های آمریکا طراحی کند، اما این بار بدون حضور یک نیروی مجاهد افغانستانی. در واقع آمریکا نمی‌خواهد ظرف مدت کوتاهی افغانستان را هم مثل عراق از دست بدهد.
 

بازگشت شاه زل، بیش از آن که یک بازی سیاسی باشد، برگشت ترامپ به سیاست‌های بوش در موضوع افغانستان است و به نظر می‌رسد تفاوت این سیاست‌ها با دوران بوش، چالش‌های ترامپ با اسلام آباد و حمله مستقیم سیاسی به پاکستان است. در واقع زلمای خلیل زاد برگشت تا این شکاف را پر کند و سیاست‌های ترامپ در افغانستان همانند بوش اجرایی شود. اما تفاوت این سیاست ها، بازسازی دوباره دولت افغانستان از پایین بدون حضور یک نیروی مجاهد افغانستانی است.
 
یادداشت امروز روزنامه ایران هم با عنوان «تزریق نیروی جدید به کابینه» منتشر و در آن چنین آمده است: محمد شریعتمداری وزیر پیشنهادی تعاون، کار و رفاه اجتماعی از جمله مدیران پرسابقه نظام است که همواره در بخش‏‌های مختلف مدیریت داشته و این مدیریت بخصوص در بخش بازرگانی پررنگ‏تر بوده است. هرچند حضور او در وزارت صمت تا حدودی بحث برانگیز بوده و حوزه خودرو از نقاط ضعف فعالیت او شمرده می‎شد اما، نمی‌‏تواند دلیلی بر ناکارآمدی او در وزارتخانه جدیدش باشد. شریعتمداری با تمام انتقاداتی که بر او وارد است، تمرکز خاصی بر بخش بازرگانی داشته و می‌‏تواند در وزارتخانه رفاه مفید واقع شود. آنچه همواره مورد توجه و وجه غالب وظایف این وزارتخانه بوده، این است که با توجه به شرایط بد اقتصادی که در آن قرار داریم، بتوانیم توجهی به دهک‎های پایین اجتماع داشته باشیم. شریعتمداری گزینه‏‌ای است که می‎تواند در مبحث مربوط به بسته‎های حمایتی دولت مؤثر عمل کند. دلیل انتخاب او برای این وزارتخانه نیز به لحاظ سوابقش در دورانی است که اجناس مورد نیاز مردم به صورت کوپنی توزیع می‎شد. حال در دورانی که به نظر می‎رسد باید برای طبقات مختلف جامعه و بخصوص دهک‎های پایین کمک‌‏های اقتصادی اعمال شود شاید بتوان با انتخاب شریعتمداری از تجربیات او بیشتر استفاده کرد که البته به نظر می‎رسد این انتخاب با اقبال نمایندگان هم مواجه شود.
 

محمد اسلامی به‌عنوان وزیر پیشنهادی راه و شهرسازی تنها گزینه‏‌ای از میان ۴ گزینه پیشنهادی رئیس ‎جمهوری است که شناخت کافی از او وجود ندارد. هرچند ایشان استاندار است و تحصیلات مرتبط داشته و از سوابق اجرایی هم در این زمینه برخوردار است، ولی برای اظهار نظر منتظر رزومه او هستیم. ما باید به کمک دولت بیاییم. هر انتقادی هم که از گزینه‏‌های پیشنهادی وجود داشته باشد، اما باز هم باید گفت: این افراد بهترین‏‌هایی هستند که آقای روحانی توانسته آنان را به مجلس معرفی کند. البته از این مهم هم غافل نشویم که شرایط کار برای همه اعضای دولت سخت است و برای وزیران جدید نیز به مراتب سخت‎تر خواهد بود. اما با کار تیمی می‌‏توان امیدوار بود که نفرات جدیدی که به کابینه دوازدهم اضافه می‌شوند، بتوانند از پس حل مشکلات بربیایند.
 
روزنامه رسالت در یادداشت امروز خود چینن نوشته:خروج آمریکا از معاهده هسته‌ای با روسیه نشان می‌دهد آمریکایی‌ها مایلند مردم جهان را از وقوع احتمال یک جنگ هسته‌ای خبردار کنند. این رویکرد تصویری دیگر از دیوانگی ترامپ و نوع بلاهت او در نگاه به روابط بین‌المللی و مناقشات شرق و غرب است.آمریکایی‌ها در افغانستان، عراق، سوریه و به طور کلی در غرب آسیا کم آورده‌اند، اما روس‌ها نیز نشان داده‌اند که در تأمین منافع امنیتی خود در غرب آسیا کوتاه نمی‌آیند. روس‌ها در شکستن کمر تروریست‌ها در منطقه تردید ندارند، چون آن را تهدیدی برای امنیت ملی خود می‌دانند. با این فهم راهبردی، حضور خود را در کنار مقاومت تاکنون حفظ کرده‌اند.
 

این‌که آمریکایی‌ها هشدار روس‌ها را جدی خواهند گرفت یا نه، فعلاٌ سوالی بی پاسخ است، اما یک نکته کلیدی هم در اینجا وجود دارد و آن، این‌که ادامه دیوانه بازی‌های ترامپ در نقض پیمان‌های جهانی و بین‌المللی اگر حد یقف نداشته باشد، ممکن است مسکو را وادار کند در این تصمیم که حمله پیش‌دستانه هسته‌ای نداشته باشد، تجدید نظر کند. پوتین در همین نشست گفته است؛ «از تحریم‌های آمریکا خسته شده‌ایم.» ممکن است این خستگی باعث شود او یا جانشینانش را وادار کند به طور خودکار دست روی ماشه هسته‌ای بگذارند. امروز این منطق به تئوری دفاعی روس‌ها راه یافته که اگر بکشند پیروز هستند، اگر هم کشته شوند شهید محسوب شده و به بهشت می‌روند. فقط با این منطق می‌توان ترامپ را از دست زدن به کار‌های دیوانه وار دور کرد.
 
روزنامه جوان نیز در یادداشت امروز خود چنین نوشته:اربعین امسال با همه شیرینی‌های خود با مسائلی روبه‌رو است که همین مسائل نیز بر حساسیت و اهمیت آن افزوده است که به برخی از آن اشاره می‌شود:
 

۱. از یکسو نابسامانی در بازار ارز و افزایش چند برابری قیمت دلار و دینار موجب شده تا هزینه‌های سفر بیش از دو سه برابر شود! و این افزایش هزینه بخش زیادی از زائرین حسینی را که اغلب از توده‌های مردم و از طبقات محروم جامعه هستند، در تأمین هزینه سفر دچار سختی کرده است. اما حضور پرشور مردم در اربعین امسال حاوی این پیام است که «زائران حسینی با وجود همه دشواری‌ها، عاشقانه این مسیر را می‌پیمایند.»
۲. از دیگر سو، دشمنان جهان اسلام در ماه‌های اخیر سناریو‌های گوناگونی را برای ایجاد اختلاف بین ملت ایران و عراق آغاز کرده‌اند! همان‌هایی که از خلق این حماسه میلیونی و شکل‌گیری بزرگ‌ترین تجمع جهانی هراسانند و «شیعه متحد» خواب راحت از چشمانشان ربوده است، کسانی که پشت پرده حوادث بصره و شایعه پراکنی علیه زائران عراقی در مشهد بوده‌اند. حضور باشکوه ایرانیان که بدون شک با مهمان‌نوازی ملت عراق همراه خواهد بود، همه نقشه‌های دشمن را نقش بر آب کرده و پرچم وحدت دو ملت را برافراشته کرده است.
۳. جنگ تمام عیار اقتصادی جدیدی که استکبار جهانی علیه ملت ایران کلید زده، نیز شرایط ممتازی را برای پیاده‌روی اربعین امسال ایجاد کرده است. حضور باشکوه میلیون‌ها ایرانی، پیام مهمی را برای دشمن خواهد داشت: «ملتی که با حسین (ع) بیعت کرده است؛ تسلیم یزیدیان زمان نخواهد شد.»
 
: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه ای منتشر می شود.


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *