صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

معاون حقوقی رئیس جمهور: مدیریت فرهنگی نیازمند «انقلاب دوم» است

۰۳ بهمن ۱۴۰۱ - ۱۶:۴۷:۱۰
کد خبر: ۴۶۰۷۳۳۴
دسته بندی‌: سیاست ، مجلس و دولت
معاون حقوقی رئیس جمهور با صدور پیامی خطاب به دبیر جدید شورای عالی انقلاب فرهنگی به نتایج تاسف‌بار حاکمیت جریان غرب‌گرا در کشور در عرصه فرهنگی اشاره کرد و تاکید کرد: برای بازسازی عرصه مدیریت فرهنگی کشور در تراز آرمان‌های انقلاب اسلامی ما نیازمند یک انقلاب دوم هستیم.  

خبرگزاری میزان محمد دهقان معاون حقوقی رئیس جمهور با صدور پیامی خطاب به دبیر جدید شورای عالی انقلاب فرهنگی به نتایج تاسف‌بار حاکمیت جریان غرب‌گرا در کشور در عرصه فرهنگی اشاره کرد و تاکید کرد: برای بازسازی عرصه مدیریت فرهنگی کشور در تراز آرمان‌های انقلاب اسلامی ما نیازمند یک انقلاب دوم هستیم.  

بسم‌الله الرحمن‌ الرحیم
حجت‌الاسلام ‌والمسلمین دکتر عبدالحسین خسروپناه
دبیر محترم شورای ‌عالی انقلاب فرهنگی
با سلام و احترام
ضمن تبریک انتصاب جنابعالی به سمت دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، نکاتی چند در خصوص رسالت‌های خطیری که پیش روی شورای عالی انقلاب فرهنگی وجود دارد متذکر می‌شوم.

ارزش‌های فرهنگی اسلامی ایرانی سال‌ها گروگان جریان‌ غرب‌گرا بوده است
ضرورت تحقق ماموریت‌های خطیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در شرایط فعلی را می‌توان در چند جنبه مورد بررسی و توجه قرار داد. نخست آنکه علم و فرهنگ «نرم‌افزار اصلی پیشرفت» و حرکت به سمت‌ آرمان‌ها در گام دوم انقلاب محسوب می‌شود و از سوی دیگر عرصه علم و فرهنگ امروز به کارزار «تقابل تمدنی» انقلاب اسلامی و جبهه استکبار تبدیل شده است. همچنین باید به این نکته توجه داشت که حاکمیت جریان غرب‌گرا در دوره‌ای مدید بر کشور با گروگان گرفتن ارزش‌های فرهنگی و سکوت معنادار در برابر «تهاجم فرهنگی» دشمن و گاهی همراهی و ترویج ولنگاری برای رسیدن به اغراض سیاسی سبب شده تا وضعیت فرهنگی کشور با آرمان‌های انقلاب اسلامی فاصله داشته باشد. متاسفانه خرید محبوبیت در ازای فروش مصالح عمومی توسط جمع قابل توجهی از سیاست‌مداران و ترجیح منافع شخصی بر منافع عمومی نیز سبب شده است تا عقب‌افتادگی‌های جدی در عرصه‌های راهبردی کشور به ویژه مدیریت فرهنگی پدید آید.

بازسازی ساختار فرهنگی کشور مبتنی بر عقلانیت انقلابی
در چنین شرایطی شورای عالی انقلاب فرهنگی در مسیر بازسازی ساختار فرهنگی کشور مبتنی بر «عقلانیت انقلابی» می‌بایست در رصد و شناخت تهدیدات و آسیب‌پذیری‌ها و در مسیر هدایت فرهنگی با پویایی و کنشگری بیشتری وارد عرصه شود و آوارهای سنگین ناشی از مدیریت فرهنگی جریان غرب‌گرا را از عرصه فرهنگی کشور بزداید.

نگاه جامع‌نگرانه به ضعف‌ها و قوت‌های فرهنگی 
به زعم اینجانب حوزه فرهنگی کشور امروز دارای نقاط قوت و ضعفی است که باید جامع‌نگرانه به آن نگریست. انحرافات و آسیب‌های ملموس فرهنگی مانند قشری‌گرایی‌، تنبلی اجتماعی، ضعف وجدان‌کاری، تملق‌گرایی و ریاکاری، شکاف طبقاتی، بی‌تفاوتی اغنیا نسبت به ضعفا، واگرایی برخی از جوانان نسبت به مسئولان و گرایش بخشی از آنها به ترک وطن، فراهم بودن شرایط تحصیلی ویژه برای فرزندان اغنیا و استفاده آنها از شرایط متمایز تحصیلی و قرار گرفتن امکانات کشور در اختیار آنها از مصادیق ضعف‌ها و آسیب‌ها و البته تبعیض نارواست که متاسفانه در برخی موارد لباس قانونی هم به تن کرده‌ است.

اما این نقاط ضعف نباید باعث نادیده‌انگاری نقاط قوت و  «قدرت نرم ملی» شود. از مصادیق ظرفیت‌ها و نقاط قوت فرهنگی می‌توان به وجود نسلی مقاوم، فداکار و معتقد به آرمان‌های بلند انقلاب اسلامی، روی آوردن بخش اعظمی از مردم به معنویت که نمادهای آن در راهپیمایی اربعین، مراسم‌های اعتکاف و عزاداری‌ها ظاهر می‌شود، حضور جمع بزرگی از مردم و جوانان بویژه در مناسبت‌های ملی و مذهبی در اماکن مذهبی و بقاع متبرکه اهل بیت علیهم السلام، پایبندی به ‌ارزش‌های خانواده در مقایسه با جوامع غربی و غرب‌زده، کرامت زن و حضور اجتماعی فعالانه بانوان و... عنوان کرد.

هرچند کار بسیار و عرصه خطیر است اما آنچه که از شورای عالی انقلاب فرهنگی در دوره دبیری جنابعالی انتظار می‌رود زدودن آسیب‌ها و توسعه قوت‌های فرهنگی کشور متناسب با سند تحولی است که رئیس جمهور محترم اخیرا ابلاغ کرده‌اند.

پاسداشت استقلال فرهنگی نیازمند انقلاب دوم است
اینجانب بر این باور هستم که امروز تحقق مطالبات رهبر معظم انقلاب اسلامی و رئیس جمهور محترم از شورای عالی انقلاب فرهنگی در عرصه‌هایی همچون مردمی‌سازی فرهنگ، مهندسی فرهنگی، مقابله با گزاره‌های غلط فرهنگ مهاجم و پاسداشت استقلال فرهنگی در برابر جهان سلطه بیش از یک تغییر و تحول نیاز دارد و به واقع ما نیازمند یک «انقلاب دوم فرهنگی» هستیم. بی‌شک در این انقلاب فرهنگی مردمی‌سازی، خانواده‌محوری، حفظ اراده انقلابی و همپایی با اقتضائات گام دوم انقلاب اسلامی می تواند زیرساخت تمدن نوین اسلامی ایرانی را تقویت نماید.

کشور نیازمند حسابرسی فرهنگی است
به نظر اینجانب در مسیر اجرای این وظیفه خطیر که امروز بر عهده جنابعالی است یکی از مهمترین اقدامات اولویت‌گذاری و انتخاب مسائل مهم، اساسی و راهبردی حوزه فرهنگ و علم و پرهیز از اقدامات حاشیه‌ای و همچنین تقویت ابعاد نظارتی و به تعبیر دقیق‌تر تقویت «حسابرسی فرهنگی» است.حلقه مفقوده‌ای که عدم توجه به آن سبب شده است تا در برخی مقاطع مصوبات مهم شورای عالی انقلاب فرهنگی با بی‌مهری مواجه گردد.

اعلام آمادگی برای همکاری حقوقی با شورا
در پایان ضمن آرزوی توفیق برای جنابعالی در مسیر خدمتگذاری به نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران، اعلام می‌دارم معاونت حقوقی رئیس جمهور این آمادگی را دارد تا در مسیر افزایش همکاری‌ها و هماهنگی‌ها بین آن شورا و دستگاه‌های اجرایی و همچنین تأمین تضامین نظارتی، حقوقی و اجرائی مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی همکاری حداکثری را داشته باشد.

انتهای پیام/


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *