صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

گندم کاران در انتظار/ باز هم تاخیر در اعلام نرخ خرید تضمینی

۲۵ مهر ۱۳۹۷ - ۱۴:۱۵:۰۱
کد خبر: ۴۶۰۵۸۰
دسته بندی‌: اقتصاد ، صمت و کشاورزی
با گذشت ۲۵ روز از مهرماه و شروع فصل زراعی جدید هنوز جمع بندی در خصوص نرخ خرید تضمینی گندم از سوی شورای اقتصاد صورت نگرفته و این درحالی است که بخشی از مطالبات گندمکاران نیز به طور کامل تسویه نشده است.

به گزارش خبرنگار گروه اقتصاد ، گندم یکی از مهمترین محصولات استراتژیک کشور محسوب می‌شود از این رو خرید تضمینی آن هرساله از سوی دولت انجام می‌شود.

لازم به ذکر است که طبق قانون، نرخ خرید تضمینی باید هرساله قبل از آغاز سال زراعی یعنی اواخر شهریور ماه و با قیمتی منصفانه از سوی دولت اعلام شود، اما در سال‌های اخیر این دو مساله به درستی رعایت نشده و همین امر نارضایتی کشاورزان را به همراه داشته است.

در سال جاری نیز با گذشت ۲۵ روز از فصل پاییز هنوز نرخی برای خرید تضمینی محصولات کشاورزی از سوی دولت تعیین نشده و کشاورزان همچنان منتظر اعلام نرخ بمانند.

در همین راستا حجتی وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه هنوز نرخی برای خرید تضمینی گندم اعلام نشده عنوان کرد: در مردادماه سال جاری پیشنهادات خود را تقدیم دبیرخانه شورای اقتصاد کردیم و به صورت مرتب پیگیری می‌کنیم، متاسفانه هنوز این پیشنهاد با وجود تاکید معاون اول رییس جمهور در دستور کار قرار نگرفته که امیدواریم این کار سریع‌تر انجام شود و به جمع‌بندی در شورای اقتصاد برسیم.

وی همچنین در خصوص قیمت‌ها گفته بود نرخ مطمئناً افزایش پیدا می‌کند، اما باید منتظر تصویب شورای اقتصاد بود تا بتوان میزان افزایش را اعلام کرد.

با این تفاسیر در سال زراعی جاری کشاورزان می توانند مطمئن باشند که نرخ خرید تضمینی گندم افزایش می یابد اما اینکه رقم چقدر خواهد بود و چه وقت اعلام می شود هنوز مشخص نیست. 

همچنین علی قلی ایمانی رئیس بنیاد توانمندی سازی گندمکاران در گفت و گو با تعیین قیمت واقعی گندم را یکی از مهمترین فاکتور‌های ایجاد انگیزه در بین گندمکاران می‌داند و می‌گوید در دو سال اخیر قیمت خرید تضمینی گندم تغییری نکرده و از طرفی با افزایش قیمت تمام نهاده‌های تولید از جمله بذر، ماشین آلات، سم، کود، دستمزد کارگر و حمل و نقل نیز روبرو بوده است که این امر مشکلاتی را برای کشاورز ایجاد کرده است.

وی معتقد است است کشاورزان در ابتدای کشت محصولات با حساب هزینه‌های تولید و سود خود اقدام به تولید محصول می‌کنند و این امر طبیعی است که اگر نرخ تضمینی گندم دیرهنگام اعلام شود، اثر سوء بر تولید خواهد داشت.

ایمانی در ادامه می‌گوید زمانی که توان مالی کشاورز کم شود، نمی‌تواند اقدامات مربوط به کاشت، داشت و برداشت را به درستی انجام دهد که در مجموع این عوامل باعث کاهش بهره وری در تولید و در نهایت اُفت تولید محصول خواهد شد.

این درحالی است که با وجود شروع کشت مجدد گندم هنوز مطالبات گندم کاران به طور کامل تسویه نشده و شورای اقتصاد هنوز قیمتی اعلام نکرده است و کشاورزان همانند سال گذشته باید منتظر اعلام نرخ جدید بمانند.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *