۲۰ هزار و ۸۸۶ نفر به شاغلان چهارمحال و بختیاری افزوده شده است
استاندار چهارمحال و بختیاری گفت: بر اساس طرح آمارگیری نیروی کار، نرخ مشارکت در بهار ۹۷ نسبت به سال گذسته ۴/ ۳ رشد داشته و جمعیت فعال از ۳۱۷ هزار و ۶۴۰ نفر به ۳۵۲ هزار و ۹۲۴ نفر رسیده است. ۳۵ هزار و ۲۸۴ نفر نیروی کار طی همین مدت عرضه شده و تعداد ۲۰ هزار و ۸۸۶ نفر به شاغلان در استان افزوده شده است.
وی ادامه داد: برای استفاده از این جاذبهها در جهت ایجاد فرصتهای شغلی جدید در استان چهارمحال و بختیاری،نیاز به توسعه زیرساختهاو آماده کردن مقاصد گردشگری داشتیم.
استاندار چهارمحال و بختیاری افزود: به همین منظور مبلغ ۱۰ میلیارد تومان در سال ۹۶ هزینه شد و معادل همین میزان اعتبار برای سال جدید در نظر گرفته شد. در سال گذشته حدود ۳۵ میلیارد تومان سرمایه گذاری در طرحهای ایجاد اقامتگاه، هتل سازی، بوم گردی و ... انجام شد.
عباسی خاطر نشان کرد: از این مبلغ حدود ۵۰ درصد در قالب تسهیلات و ۵۰ درصد نیز از محل آورده سرمایه گذاران تامین شده است. همچنین برای توسعه فعالیتهای گردشگری و ایجاد اشتغال در این بخش تا سقف ۸ درصد سود تسهیلات در قالب کمکهای فنی و اعتباری، یارانه سود پرداخت میشود.
وی تاکید کرد: در سالهای اخیر سعی شد که به روشهای مختلف، قابلیتها و جاذبههای گردشگری استان چهار محال و بختیاری، معرفی و شناسانده شود که همین امر کمک شایانی به جذب گرشگر و توسعه اشتغال در استان کرده است. توسعه تورهای گردشگری و استان گردی و همچنین تنوع بخشی به جاذبههای اقلیمی استان از دیگر اقدامات در این زمینه بوده است.
استاندار چهار محال و بختیاری بیان کرد: بر اساس طرح آمارگیری نیروی کار، نرخ مشارکت در بهار ۹۷ نسبت به سال ۹۶ رشد۴/ ۳ داشته و رشد و جمعیت فعال یا همان عرضه نیروی کار از ۳۱۷ هزار و ۶۴۰ نفر به ۳۵۲ هزار و ۹۲۴ نفر رسیده است.
وی ادامه داد: در واقع ۳۵ هزار و ۲۸۴ نفر نیروی کار طی همین مدت عرضه شده و تعداد ۲۰ هزار و ۸۸۶ نفر به شاغلان در استان افزوده شده است.
استاندار چهار محال و بختیاری گفت: آنچه باعث بالا رفتن نرخ بیکاری استان چهار محال و بختیاری شده، عدم تناسب بین رشد نرخ مشارکت و نرخ اشتغال بوده است. نرخ مشارکت استان چهارمحال و بختیاری نسبت به سایر استانها، از رشد بالاتری برخوردار بوده است.
عباسی درباره مشاغلی که برای جوانان در استان چهارمحال و بختیاری ایجاد شده است، بیان کرد: جذب و توسعه سرمایه گذاری در طرحهای اقتصادی، اشتغالزایی را به همراه خواهد داشت.
وی ادامه داد: به منظور تعیین رستههای شغلی مطالبات پویا و دینامیک کسب و کار، در استان چهار محال و بختیاری انجام شد و رستههای شغلی در بخشهای مختلف اقتصادی تعریف شد. سامانه کارا به آدرس kara.mcls.gov.ir برای استفاده از تسهیلات روستایی و فراگیر در اختیار متقاضیان تسهیلات قرار گرفته است.
استاندار چهار محال و بختیاری افزد: از محل تسهیلات روستایی و عشایری مبلغ ۳۱۴ میلیارد تومان و از محل تسهیلات فراگیر ۱۵۷ میلیارد تومان تسهیلات و از محل تسهیلات خانگی نیز ۱۳.۵ میلیارد تومان درسال ۹۶ به استان چهار محال وبختیاری تخصیص یافته ومبلغ ۱۷.۵ میلیارد تومان تسهیلات مشاغل خانگی نیز در سال جاری به استان چهار محال و بختیاری ابلاغ شده است.
وی گفت: همچنین تکمیل طرحهای نیمه تمام از محل اعتبارات طرح رونق از دیگر برنامههای کارآفرینی و توسعه و اشتغال استان است که طرحهای با پیشرفت فیزیکی بالای ۶۰ درصد میتوانند از این تسهیلات استفاده کنند. یکی دیگر از روشهای تامین سرمایه، طرحهای کارآفرینی استان نیز تسهیلات صندوق توسعه ملی است که متقاضیان میتوانند از تسهیلات ارزی و ریالی این صندوق نیز استفاده کنند.
عباسی خاطرنشان کرد: با نگاهی به تسهیلات فراگیر و روستایی در سامانه کارآ بر اساس طرحهای تایید شده در دستگاههای اجرایی، بیشترین فراوانی طرحها از نظر تعداد مربوط به طرحهای کشاورزی، فرش دستباف و صنایع دستی است.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *