صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

دادستان کل افغانستان: بیش از ۸ هزار "محکوم آزادانه" در جامعه حضور دارند

۲۵ مهر ۱۳۹۷ - ۰۸:۰۱:۰۱
کد خبر: ۴۶۰۲۳۴
دفتر دادستان کل افغانستان اعلام کرد که بیش از ۸ هزار نفر با وجود محکومیت و مجرم شناخته شدن توسط دستگاه قضایی این کشور دوره محکومیت خود را آغاز نکرده‌اند و آزادانه در جامعه حضور دارند.

به گزارش گروه بین‌الملل ، جمشید رسولی سخنگوی دفتر دادستان کل افغانستان به «پژواک» گفت: دادگاه‌های این کشور 8 هزار و 468 نفر را در چند سال اخیر محکوم کرده‌اند و شماری از والی‌های سابق، اعضای کنونی و سابق شورای ولایتی، معاون والی‌ها و رؤسای ادارات مستقل از جمله محکومین هستند.

وی افزود: با وجود اینکه بارها حکم بازداشت آن‌ها صادر شده است اما پلیس و امنیت ملی قادر به دستگیری محکومان نبوده‌اند.

رسولی بدون ارائه جزئیات گفت: «محمد تمیم نورستانی» والی سابق نورستان که برای تصاحب کرسی پارلمان به عنوان نماینده کابل با دیگر نامزدها در حال رقابت است، «داعی‌الحق عابد» معاون وزارت حج و اوقاف افغانستان، «محمد آصف مومند» عضو شورای ولایتی بلخ و ژنرال «زمری پیکان» فرمانده پلیس نظم عمومی میان محکومان هستند.

وی ادامه داد که «احمد یوسف نورستانی» عضو سنای افغانستان و والی سابق هرات، «کرام‌الدین کریم» و «بهلول بهیج» والی‌های سابق پنجشیر و 9 نفر از محافظان ژنرال «عبدالرشید دوستم» معاون اول رئیس جمهور افغانستان نیز دیگر افرادی هستند که توسط دادگاه محکوم شناخته شده‌اند.

براساس این گزارش داعی‌الحق عابد و آصف مهمند که به فساد مالی متهم بودند در 10 ژانویه و در غیاب در جلسه دادگاه به 5 سال حبس محکوم شدند.

ژنرال زمری پیکان و 8 نفر از دیگران افسران پلیس نیز به اتهام قتل و سوء استفاده از قدرت هر کدام به 8 سال زندان محکوم شدند.

از سوی دیگر نیز 8 نفر از محافظان ژنرال دوستم نیزبه اتهام ربودن و مورد آزار و اذیت جنسی قرار دادن «احمد ایشچی» رقیب سیاسی دوستم به 8 سال زندان محکوم شدند که آن‌ها نیز آزادانه در اجتماع حضور دارند.

تمیم نورستانی اما اتهامات علیه خود را تکذیب کرده و آن را برای ضربه زدن به فعالیت‌های سیاسی خود در آستانه انتخابات پارلمانی می‌داند.

میلاد یوسف ابراهیمی کارشناس امور حقوقی نیز در این باره گفت هیچکس فراتر از قانون نیست و مسئولیت دستگیری محکومین با نیروهای پلیس است اما دولت اراده‌ای برای این موضوع ندارد.

نجیب دانش سخنگوی وزارت کشور درباره آزاد بودن بیش از 8 هزار محکوم گفت که در این باره اطلاعی ندارد.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *