صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

نقش چندگانه بورس در ساماندهی بازار کالای کشور

۲۳ مهر ۱۳۹۷ - ۱۵:۲۷:۱۰
کد خبر: ۴۶۰۰۴۷
دسته بندی‌: اقتصاد ، عمومی
کارشناس ارشد بازار سرمایه معتقد است که با گذشت ۱۱ سال از عمر بورس کالا در ایران و مروری بر نتایج اقدامات این بورس در بازار کالای کشور، می‌توان سهم مهمی از توسعه صنایع کشور در بخش فولاد و پتروشیمی را به اصلاحات این بورس در فروش شرکت‌ها و واقعی شدن قیمت‌ها نسبت داد.

على اسلامى بیدگلی در گفتگو با خبرنگار گروه اقتصاد گفت: از ابتدایی‌ترین مزیت‌های بورس کالا در جریان معاملات کالا‌ها می‌توان به کاهش ریسک معاملات به ویژه در زمینه تسویه وجوه و استانداردسازى و کیفیت کالا‌ها نام برد که این امر پیش از راه اندازی بورس از دغدغه‌های مهم معامله گران کالایی به شمار می‌رفت.

وی در ادامه بیان کرد: واقعی شدن قیمت‌ها در تقابل عرضه و تقاضا، رونق کسب و کار، فراهم شدن زمینه رشد تولید، کاهش رانت و ایجاد شفافیت را نیز مى توان به عنوان دیگر مزایاى بورس کالا در اقتصاد نام برد.

اسلامى بیدگلی به نقش بورس در بهبود فضاى معاملاتى صنایع فولاد و پتروشیمى اشاره و بیان کرد: متغیرهاى زیادى را مى توان جهت ارزیابى مزایاى بورس کالا براى این حوزه نام برد؛ اما از متغیر‌های اصلى، شفافیت، تسهیل افزایش سرعت دسترسى و کاهش ریسک براى بنگاه هاى اقتصادى که مجموع آن‌ها منجر به حذف قابل توجه سوء استفاده‌ها و فساد شده است را مى توان به عنوان مهمترین مزایاى بورس کالا در این صنایع برشمرد.

وی تاکید کرد: اگر روند معاملات محصولات مختلف به خصوص فلزى و پتروشیمى در دوران قبل از راه اندازى این بورس را مورد توجه قرار دهیم، شاهد ساماندهی، شفافیت، توسعه صنایع و حذف قابل توجه فساد در مبادلات کالا‌ها هستیم. بطوریکه طی این سال‌ها وجود بورس کالا در تمام زمینه‌ها منجر به حذف واسطه گران و کاهش بهاى تمام شده تولید بسیارى از بنگاه‌ها و کارخانجات شده و به طور طبیعى این موضوع منجر به افزایش حجم معاملات، بهبود پیش بینى ها، توانایى در بودجه بندى شرکت ها، بهبود توان نقدینگى بنگاه هاى عرضه کننده و متقاضى محصولات، شده است.

اسلامى بیدگلی چشم انداز بورس در فضاى اقتصادى کشور را اینگونه بیان کرد: به طور طبیعى با توجه به اینکه بورس‌ها به عنوان یکى از محورهاى اصلى توسعه اقتصادى تلقى مى شوند، بنابراین مى توان انتظار داشت که توسعه بازار مالى کشور به ویژه بورس کالا مى تواند موتور محرک رشد و توسعه اقتصادى کشور باشد.

وی با بیان اینکه بورس کالا از دوران راه اندازى خود تاکنون اقدامات قابل توجهى را انجام داده است، افزود: علیرغم وجود تمام محدودیت‌ها براى بورس کالا و مقاومت هایى که توسط بازیگران واسطه اى در این مقاطع مختلف زمانى براى این بورس ایجاد شد، راه اندازى ابزارهاى مشتقه از جمله موفقیت هاى بورس کالا بوده است و طبیعتا توسعه این بخش مى تواند منجر به رونق هر چه بیشتر معاملات و ارائه خدمات متنوع به فعالان اقتصادی شود.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *