صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

عبدالله: تغییر روابط روسیه با غربی‌ها بر حمایت مسکو از "افغانستان" تاثیر نگذارد

۲۳ مهر ۱۳۹۷ - ۱۴:۱۲:۰۱
کد خبر: ۴۵۹۹۲۴
رئیس اجرایی دولت افغانستان تصریح کرد که روابط روسیه با کشورهای غربی تغییر کرده است اما دولت کابل انتظار دارد که مقامات مسکو به حمایت از افغانستان ادامه دهند.

به گزارش گروه بین‌الملل ، عبدالله عبدالله رئیس اجرایی دولت افغانستان تصریح کرد که روسیه در گذشته از افغانستان در مبارزه با تروریسم حمایت کرده است.

وی افزود: اگر چه روابط روسیه با کشورهای غربی که در افغانستان حضور دارند تغییر کرده است اما همچنان از مسکو انتظار داریم که از دولت افغانستان حمایت کند.

عبدالله خاطرنشان کرد که این کشور هیچ تاثیری بر روابط کشورهای غربی با روسیه نداشته و نمی‌تواند تغییری در آن ایجاد کند.

رئیس اجرایی دولت افغانستان از روسیه خواسته که از نفوذش بر اسلام‌آباد و رابطه‌اش با گروه طالبان برای برقراری صلح در افغانستان استفاده کند.

وی تصریح کرد: مردم افغانستان در خط مقدم مبارزه با تروریسم قرار گرفته است در حالی که اهداف این جنگ فراتر از این کشور بوده و امنیت آسیای مرکزی را نیز تهدید می‌کند.

عبدالله اظهار داشت: مسکو پیش از این کشورهای منطقه، جهان و گروه طالبان را با هم دعوت کرده بود که برای دولت افغانستان پذیرفتنی نیست.

وی افزود: زیرا دعوت طالبان در کنار دولت‌های جهان، حاکمیت ملی افغانستان را زیر سوال می‌برد.

در ابتدا قرار بود گفت‌وگوهای صلح افغانستان در پایتخت روسیه و در چهارم سپتامبر سالجاری میلادی برگزار شود که به دلیل مخالفت دولت افغانستان به تعویق افتاد.

در 27 آگوست نیز «سرگئی لاوروف» وزیر خارجه روسیه با «اشرف غنی» رئیس جمهور افغانستان تماس تلفنی داشت. پس از این تماس دو طرف موافقت کردند تا از طریق کانال‌های دیپلماتیک زمان جدیدی را برای برگزاری این نشست تعیین کنند.

عبدالله تصریح کرد، ازبکستان نیز از هیئت مذاکره کننده طالبان میزبانی کرد اما افغانستان واکنشی نشان نداد زیرا از تلاش کشورهای منطقه و جهان در تسهیل گفت‌وگوهای صلح استقبال می‌کنیم.

وی افزود: با این حال دشوار است که کشور سومی بتواند راه حلی برای صلح افغانستان ارائه کند زیرا طالبان لجاجت بخرج داده و از گفت‌وگوی مستقیم با دولت افغانستان خودداری می‌کند.

اخیرا تلاش‌های دولت افغانستان برای مذاکره با طالبان افزایش یافته است اما این گروه بارها تاکید کرده است که به دلیل حضور نیروهای خارجی از مذاکره با دولت خودداری می‌کند.

چند روز پیش «زلمی‌خلیلزاد» نماینده آمریکا برای افغانستان در جریان سفرش به قطر با اعضای دفتر سیاسی طالبان درباره آغاز مذاکرات صلح گفت‌وگو کرد.

کارشناسان بر این باورند که آمریکا قابل اعتماد نیست و بهتر است که طالبان به جای مذاکره با سایر کشورها گفت‌وگوهای مستقیم صلح با دولت و احزاب سیاسی افغانستان را آغاز کند.

زیرا در صورت تفاهم دولت، طالبان و احزاب سیاسی جنگ در افغانستان پایان یافته و نیروهای خارجی راهی جز خروج از این کشور نخواهند داشت.

انتهای پیام/.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *