صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

الزام دستگاه‌های اجرایی به اعلام میزان آمادگی خود در زمان بحران تا هفته آینده

۲۲ مهر ۱۳۹۷ - ۰۹:۳۷:۲۹
کد خبر: ۴۵۹۶۲۱
شهردار تهران در جلسه فصل پاییز شورای هماهنگی مدیریت بحران شهر تهران گفت: تمام دستگاه‌های اجرایی ملزم هستند تا هفته آینده میزان آمادگی خود در زمان بحران را اعلام کنند.

به گزارش گروه جامعه جلسه فصل پاییز شورای هماهنگی مدیریت بحران شهر تهران با حضور سید محمد علی افشانی، شهردار تهران، محسن هاشمی رفسنجانی، رییس شورای اسلامی شهر تهران، احد صادقی، رییس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران، اسماعیل نجار، رییس سازمان مدیریت بحران کشور و روسای ۱۴ کارگروه تخصصی عضو ستاد مدیریت بحران شهر تهران، در مرکز فرماندهی و ستاد مدیریت بحران شهر تهران برگزار شد.

سید محمد علی افشانی دراین جلسه با بیان اینکه امروز میزان آمادگی و آگاهی مسئولان شهری نسبت به حوادث از لحاظ زمانی بهتر از گذشته است، گفت: اولویت اصلی تهران در حوزه مدیریت بحران با توجه به بافت فرسوده همواره موضوع زلزله بوده و هست. بعد از این مورد سیل و نهایتا بارش‌هایی که به شکل معمول می‌آیند از مهمترین دغدغه‌های شهر تهران در حوزه مدیریت بحران محسوب می‌شود.

وی با تاکید بر اینکه تمامی دستگاه‌های اجرایی طی یک هفته میزان آمادگی خود از لحاظ تجهیزات، نیرو‌ها و سر فاصله خدمات رسانی را باید به ستاد مدیریت بحران اعلام کنند، ادامه داد: در کنار این امر ضروری است تا موضوع اورژانس هوایی تهران به طور جد مورد توجه قرار بگیرد. سال گذشته در زمان بارش برف اعضای ستاد برای حضور در مرکز مدیریت بحران حدود ۴ تا ۵ ساعت در ترافیک بودند، راه اندازی اورژانس هوایی کمترین فایده‌ای که دارد اینکه اعضای ستاد را به موقع برای هم فکری به مرکز مدیریت بحران برساند.

شهردار تهران با تاکید بر اینکه کانون تصمیم گیری‌ها در خصوص مدیریت بحران باید محله‌ای باشد گفت: در هر محله باید سازماندهی مشخصی صورت بگیرد و فهرست آمادگی‌ها تهیه شود.

افشانی در ادامه با تاکید بر ضرورت پیگیری سامانه هشدار سریع سیل گفت: این طرح باید با حضور دستگاه‌های مسئول همچون شهرداری و سازمان هواشناسی مورد بررسی قرار بگیرد و هزینه‌های راه اندازی آن مشخص شود. در این مورد لازم نیست تمام هزینه‌ها از سوی شهرداری پرداخت شود، چرا که در زمان بروز بحران تمامی دستگاه‌ها مسئول هستند و همه باید هزینه‌های آن را پرداخت کنند.

وی تاکید کرد: شهرداری تهران امسال اقدامات خوبی را در حوزه لایروبی نهرها، رود دره‌ها و کانال‌ها انجام دادند تا در صورت بارندگی شهر کمترین ضرر را متحمل شود.

شهردار تهران گفت: خوشبختانه در زمان بروز بحران، سازمان آتش نشانی به خوبی کار می‌کند و عملیات مربوط به امداد و نجات را به درستی انجام می‌دهد. امیدواریم با افزایش تجهیزات شامل نردبان‌هایی که در آینده به این سازمان تحویل داده می‌شوند شاهد عملکرد بهتری باشیم.

افشانی ضمن تقدیر از عملکرد وزارت کشور و استانداری تهران در زمان بروز بحران عنوان کرد: شهر تهران با یک بارندگی و سیل نباید تا این اندازه دچار مشکل شود، برای حل این معضل باید ریشه‌ها را پیدا کرده و در صدد رفع آن برآییم.
وی ادامه داد: یکی از نیاز‌های تهران در زمان بحران پیش بینی سوخت مورد نیاز است. امیدواریم موضوع تامین سوخت در فصل بارش برف به خوبی مورد توجه قرار بگیرد و تمامی مخازن پر باشد.

شهردار تهران در بخش دیگری از سخنان خود بر ضرورت نیاز همراهی مردم در زمان بحران اشاره کرد و گفت: تا زمانی که در حوزه مدیریت بحران شهروندان را سازماندهی نکنیم موفق نخواهیم بود. مصداق این موضوع زلزله سرپل ذهاب است که نمی‌دانستیم افرادی که امکانات می‌خواهند چه کسانی هستند. به عبارت دیگر پس از زلزله امکانات زیادی وارد شهر شده بود، اما مردم همچنان از کمبود امکانات گلایه داشتند.

افشانی راه حل این مشکل را شناسایی افراد متنفذ و امین در محلات دانست و عنوان کرد: پس از شناسایی این افراد باید کارت شناسایی برای شان صادر شود تا زمان بحران این افراد امین مسئولیت توزیع امکانات به مردم محله را بر عهده بگیرند.
به گفته شهردار تهران، تجربه زلزله بم و سایر حوادثی از این دست نشان می‌دهد که تا امروز نتوانستیم خدمات رسانی در زمان بحران را ساماندهی کنیم.

افشانی سرعت و زمان خدمات رسانی به شهروندان در زمان بحران را یکی از شاخص‌های توسعه یافتگی معرفی کرد و گفت: واقعیت این است که به محض بروز بحران همه افراد طلب کار هستند. در صورتی که باید در آن لحظات سخت به مدیریت بحران روحیه داد و روحیه آن‌ها را تقویت کرد. بعد از حادثه نیز در قالب آسیب شناسی باید مشکلات را احصا کرد.
وی در پایان تاکید کرد: اینکه در لحظه درگیری با بحران همه طلب کار باشند و مدیر بحران بدهکار رویکرد درستی نیست. اصحاب رسانه نیز در این شرایط باید تلاش کنند اثرات مصیبتی که بر مردم حادث شده را کاهش دهند.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *