صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

مراقب تخفیف‌های خارج از عرف فروشگاه‌های اینترنتی باشید

۲۹ مهر ۱۳۹۷ - ۱۰:۲۵:۰۱
کد خبر: ۴۵۸۹۲۳
دسته بندی‌: اقتصاد ، انرژی
طبق رصد‌های صورت گرفته و گزارش‌های مردمی، تعدادی از سایت‌های فروش آنلاین محصولات دیجیتال را با تخفیف‌ها و قیمت‌های خارج از عرف عرضه می کردند که بررسی‌ها خبر از فعالیت غیرقانونی آنها می‌دهد.
به گزارش خبرنگار گروه اقتصاد ، به دنبال نوسانات قیمت ارز در ماه‌های گذشته شاهد اوج گیری قیمت محصولات دیجیتال در بازار بودیم تا جایی که قیمت یک کالا جهش ۲ تا ۳ برابری داشت.
 
این میزان افزایش قیمت با توجه به نفوذ این وسایل در زندگی افراد و تبدیل شدن به یکی از وسایل ضروری مشکلاتی را در تامین کالا ایجاد و سبب شکل گیری خلائی در این زمینه شد.
 
این شرایط، فرصت را برای برخی از کسب و کار‌های آنلاین فراهم کرد تا کالا‌های خود را با تخفیف‌های چشمگیر و تبلیغات گسترده عرضه کنند و در کنار آن برخی از سایت‌های سود جو برای فروش اجناس تقلبی خود دست به کار شدند تا با تخفیف‌های وسوسه انگیز نظر هر بیننده‌ای را به خود جلب و در نهایت هر مراجعه کننده به سایت را به پای خرید کالا‌ها بکشاند.
 
البته پیش از این نیز برخی سایت‌ها به صورت قانونی فعالیت کرده و تخفیفاتی را برای خریداران لحاظ می‌کردند، اما در برخی از این سایت‌ها با کمی توجه به میزان آن می‌توان به نامعقول بودن قیمت با وجود کمبود کالا در بازار و افزایش قیمت ارز پی برد.
 
به طور مثال یکی از تبلیغات موجود در این زمینه به شرح زیر است: 
 
 
 
تخلف این دست از سایت‌ها زمانی محرز شد که تعدادی از افراد بعد از اقدام به خرید کالا و واریز وجه کالای مورد نظر را دریافت نکردند و یا کالای ارسالی با کیفیت ضعیف و یا تقلبی ارسال شده بود.
 
سایت‌هایی که در ظاهر از تمامی نماد‌های تجارت الکترونیک بهره برده بودند، اما در عمل ردی از اقدامات قانونی و توجه به حقوق مشتریان در آن‌ها دیده نمی‌شد، زیرا نمادها به صورت جعلی قرار گرفته و با کلیک بر روی آنها وارد لینک های نامرتبط می شویم.
 
به دنبال افزایش این دست از کلاه برداری‌ها با رضا الفت‌نسب سخنگوی اتحادیه کشوری کسب و کار مجازی به گفتگو نشستیم تا از آخرین اقدامات صورت گرفته در این راستا و راهکار‌های برخورد با این سایت‌ها آشنا شویم.
 
**شناسایی سایت‌های متخلف به کمک گزارش‌های مردمی
 
رضا الفت‌نسب در گفت‌وگو با ، در خصوص فعالیت سایت‌های غیرمجاز فروش محصولات دیجیتال گفت: طبق رصد‌های صورت گرفته با تعدادی از سایت‌های فروش محصولات دیجیتال برخورد کرده‌ایم که تخفیفات و قیمت‌های خارج از عرفی داشته است.
 
وی با اشاره به اینکه این سایت‌ها نماد‌های تجارت الکترونیک، اتحادیه و سایر مراکز را جعل کرده‌اند، گفت: خریداران باید در زمان خرید کالا به قیمت‌ها توجه کنند و اگر با تخفیف های بالا مواجه شدند نسبت به آن سایت حساس شده و جواز کسب آن‌ها را از سوی اتحادیه پیگیری کنند اما متاسفانه افراد پس از برخورد با تخفیفات بالا خرید می‌کنند که این امر در نهایت متضرر شدن آن‌ها را به دنبال دارد.
 
الفت‌نسب اظهار کرد: این اتحادیه از بانک مرکزی درخواست دارد درگاه‌های پرداخت خود را با حساسیت بیشتری و تنها به کسب و کار‌هایی که قانونی هستند اختصاص دهد.
 
وی در خصوص اقدامات صورت گرفته در راستای مسدود شدن این دست از سایت‌ها گفت: در چند روز گذشته در حدود دو الی سه سایت به کمک گزارش‌های مردمی و رصد ما شناسایی شد که برای مسدودسازی آن‌ها گزارش‌هایی به مقامات قضایی داده شده است.
 
سخنگوی اتحادیه کشوری کسب و کار مجازی در خصوص تعداد سایت‌های غیرمجاز فعال گفت: به طور مشخص نمی‌توان آماری در این خصوص منتشر کرد و شناسایی آن‌ها تنها به گزارشات مردمی و رصد‌های ما محدود می‌شود.
 
الفت‌نسب در خصوص راهکار‌های پیش رو برای آگاهی از رسمی بودن سایت‌های فعال گفت: مردم در این زمینه نباید تنها به نماد تجارت الکترونیک بسنده کنند بلکه باید با مراجعه به سایت اتحادیه کسب و کار مجازی و یا تماس با آن‌ها از رسمیت داشتن سایت فروش اطمینان حاصل کنند همچنین به خریداران توصیه می‌شود پرداخت پول تنها در زمان دریافت کالا در محل صورت گیرد و از پرداخت اینترنتی جلوگیری کنند.
 
**بررسی تراکنش‌های مشکوک
 
وی اظهار کرد: اتحادیه کشوری کسب و کار مجازی به شدت پیگیر تخلفات صورت گرفته در این حوزه است و از بانک مرکزی درخواست دارد زمانی که تراکنش‌ها از میزانی مشخص بیشتر می شود، این می‌تواند به عنوان نشانه‌ای مهم  برای شناسایی کسب و کارهای غیرقانونی باشد که اطلاعات آن در اختیار بانک مرکزی است.
 
سخنگوی اتحادیه کشوری کسب و کار مجازی در خصوص اطلاع‌رسانی افراد به اتحادیه در هنگام برخورد با سایت‌هایی از این دست گفت: از طریق وبسایت اتحادیه و یا تلفن ۸۸۲۸۵۵۱۸ می‌توانند گزارشات خود را به اتحادیه منتقل کنند.
 
الفت‌نسب در پایان خاطر نشان کرد: بطور حدودی ۶۰۰ هزار کسب و کار به صورت وبسایت، اپلیکیشن و سایر موارد در حال فعالیت هستند که این نشان دهنده گستردگی این فضا است به همین خاطر بحث‌های نظارتی صرفا منوط به رصد فضا نیست و بیشتر به گزارشات مردمی متمرکز می‌شود. البته در این حوزه بر روی ربات‌های هوشمند برای کمک‌رسانی در حال کار هستیم، اما بهترین راهکار نظارت از طریق درگاه‌های شاپرک و درگاه‌های پرداخت است.
 
با این تفاسیر لزوم دقت بیشتر خریداران در هنگام مراجعه به سایت‌های فروش آنلاین و اطمینان حاصل کردن از معتبر بودن سایت‌های خرید و فروش برای جلوگیری از کلاهبرداری‌های احتمالی و مشکلات پس از آن در شرایط فعلی بازار بیش از پیش احساس می‌شود و در این زمینه نباید تنها به نماد تجارت الکترونیک اکتفا کرد.
 
 


نظرات بینندگان
مسعود
|
|
۱۵:۲۳ - ۱۳۹۷/۰۷/۳۰
پرداخت در محل فقط مناسب تهران هست که با پیک ارسال شود، خریدار کالا را چک کند و... بعد پول بدهد. ما که فروشنده هستیم و شهرستانیم یا بسیاری از خریدارانمان که شهرستان هستند چه؟
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *