صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

توضیح روابط عمومی وزارت خارجه درباره سخنان ظریف در مجلس

۱۷ مهر ۱۳۹۷ - ۱۹:۵۴:۵۷
کد خبر: ۴۵۸۶۳۲
دسته بندی‌: سیاست
روابط عمومی وزارت امور خارجه به مطالب منتشر شده درباره سخنرانی ظریف در مجلس در خصوص CFT واکنش نشان داد.

به گزارش گروه سیاسی ،روابط عمومی وزارت امور خارجه کشورمان به برداشت‌های صورت گرفته در قبال سخنان محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه در جلسه بررسی و تصویب لایحه CFT در مجلس شورای اسلامی بدین شرح واکنش نشان داد.

۱- برخلاف آنچه در برداشت از سخن دکتر ظریف وزیر محترم امور خارجه توسط نویسندگان برخی رسانه‌های خاص نتیجه گیری شده است فحوای کلام وزیر امور خارجه این است که عدم تصویب کنوانسیون مقابله با تامین مالی تروریسم (CFT) و در نتیجه عدم الحاق جمهوری اسلامی ایران به آن، مشکل آمریکا را که به دنبال بهانه برای جلوگیری از همکاری ایران و جامعه بین المللی در دوران برجام بدون این کشور است حل می‌کند و ما خودمان به دست خودمان کار آمریکا را آسان کرده و این بهانه را به این کشور می‌دهیم که به راحتی و با حداقل هزینه برای این کشور، بتواند سایر کشور‌های جهان از جمله چین، روسیه و اتحادیه اروپا و ... را به عدم همکاری با ایران تشویق و ترغیب کند؛ بار دیگر این فراز از سخنان وزیر امور خارجه مورد تاکید قرار می‌گیرد که قطعا هیچ کس نمی‌تواند تضمین دهد که با الحاق به FATF (فاتف) تمامی مشکلات کشور حل خواهد شد، ولی قطعا عدم تصویب آن، می‌تواند این بهانه را به آمریکا بدهد که بر مشکلات ما بیفزاید.

۲- بعد از تحریم‌های هسته‌ای که توسط برجام رفع شدند، محدودیت‌های ناشی از قرار داشتن ایران در فهرست سیاه FATF، بزرگترین مانع در گسترش روابط بانک‌های کشورمان با بانک‌های خارجی بوده است. تعلیق دو ساله ایران از این فهرست که با رایزنی‌های گسترده وزارت امور خارجه حاصل شد حجم بسیاری از این محدودیت‌ها را موقتا کاهش داد؛ اگر چه بسیاری از بانک‌های بزرگ بخاطر موقتی بودن این تعلیق همچنان از همکاری با بانک‌های ایرانی خودداری ورزیدند.

۳- سیاست فعلی آمریکا علیه ایران سیاست فشار حداکثری است که جهت گیری اصلی آن اعمال فشار از طریق محدودیت‌های شدید اقتصادی است. ظرف چند ماه گذشته دولت آمریکا به بسیاری از کشور‌ها (شامل همه شرکای اقتصادی مهم ایران) هیات اعزام کرده است تا آن‌ها را به اعمال تحریم‌ها و فشار‌های اقتصادی به ایران راضی کند.

۴- در نشست‌های اخیر FATF و به خصوص آخرین آن، مقابله مشترک آمریکا، رژیم صهیونیستی، عربستان و برخی دنباله رو‌های آن‌ها برای لغو تعلیق ایران از فهرست سیاه و اعمال مجدد محدودیت‌های بانکی برای ایران کاملا بارز و آشکار بوده است. آمریکا و اسرائیل کمر بسته اند تا ایران را مجددا وارد فهرست سیاه کنند.

۵- همچنان که رهبری معظم انقلاب فرمودند: ما به فضل الهی «تحریم‌ها را شکست خواهیم داد» و آمریکا را در تلاش برای اعمال تحریم‌ها و فشار‌های جدید ناکام خواهیم گذارد. عدم رعایت "برنامه عمل فاتف" بهانه فنی لازم را به آمریکا برای برگرداندن ایران به فهرست سیاه خواهد داد و این به معنای «خودتحریمی» است.

۶- مذاکرات ایران با کشور‌های ۱+۴ برای حفظ برجام و خنثی کردن تحریم‌های آمریکا در حال پیشرفت است. ابتکارات طراحی شده از جمله سازوکار ویژه مالی با اروپا در صورت بازگشت ایران به فهرست سیاه فاتف عملیاتی نخواهد شد. این مقوله در همکاری‌های اقتصادی و بانکی با سایر کشور‌های دوست و همسو نیز صادق است.

۷- طی دو سال گذشته و در جلسات کارشناسی و تخصصی متعدد همه ابعاد منفی احتمالی اجرای برنامه عمل فاتف - بخصوص در ارتباط با کنوانسیون مقابله با تامین مالی تروریسم - بررسی شده و راه حل‌های لازم برای مقابله با نکات منفی، اندیشیده و در قالب حق شرط و ... چاره اندیشی شده است.

۸- بر این باوریم اگر "برنامه عمل فاتف" نهایی نشود ضرر آن برای کشور قطعی است. اینکه وزیر محترم امور خارجه به عنوان دیده بان امین کشور از وقوع یک خطر آگاهی داده و برای جلوگیری از ضرر راهکار ارائه می‌دهد شرافتمندانه به وظیفه خود عمل کرده است.

۹- در پایان رسانه‌ها و تریبون‌های داخلی را که در خصوص مسائل کلان و ملی نگاه دیگری دارند به رعایت انصاف، تقوا، متانت، عدم تحریف و نیز تفسیر و تاویل‌های نامناسب و غیرواقعی از سخنان دلسوزان مُلک و ملت دعوت می‌کنیم.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *