صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

رئیس کل دادگستری استان تهران: میزان پرونده‌های سرقت 21 درصد کاهش یافته است

۱۸ دی ۱۴۰۱ - ۱۲:۰۲:۳۶
کد خبر: ۴۵۸۵۸۰۹
دسته بندی‌: حقوق و قضا ، قضایی
رئیس کل دادگستری استان تهران گفت: 5 طرح پیشگیری از وقوع جرم را با عناوین پیشگیری از وقوع جرم برای کلیه حوزه‌های قضایی سراسر استان ارسال و ابلاغ کردیم.

خبرگزاری میزان- چهارمین نشست شورای پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان تهران صبح امروز با حضور جهانگیر معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه و هیئت همراه در سالن‌ ولایت برگزار شد.

اولویت‌ موضوعاتی که بیشترین مشکلات را در جامعه به وجود می‌آورند

علی القاصی ،رئیس کل دادگستری استان تهران در این نشست با اشاره به برگزاری چهارمین جلسه شورای پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان تهران‌ بیان کرد: در بحث‌های پیشگیری سعی بر آن داشتیم که با اولویت‌گذاری مسائل و موضوعاتی که بیشترین مشکلات را در جامعه به خصوص در بحث جرایم، به وجود می‌آوردند، در شورای پیشگیری از وقوع جرم برایشان برنامه‌ریزی کنیم تا این جرایم را به حداقل کاهش دهیم.

ضرورت استفاده از ظرفیت همه دستگاه‌ها و نهادها برای انجام اقدامات پیشگیرانه

وی افزود: از همان ابتدا با اولویت‌گذاری جرایم و آسیب‌های اجتماعی سعی شد که باتوجه به میزان فراوانی آنها و با عنایت به آثار و نتایج زیان‌بار آسیب‌ها در جامعه، ساز و کار لازم را با استفاده از ظرفیتی که همه دستگاه‌ها و نهادها دارند، اقدامات پیشگیرانه یا مقابله‌ای را انجام دهیم.

تشکیل شورای پیشگیری از وقوع جرم در کلیه حوزه های قضایی سراسر استان تهران

رئیس کل دادگستری استان تهران اضافه کرد: در جلسه 24 اسفند ماه سال گذشته، در شورای معاونین دادگستری استان تهران، بنا شد که شورای پیشگیری از وقوع جرم در کلیه حوزه های قضایی سراسر استان تشکیل و دادستان‌های شهرستان‌ها و روسای حوزه‌های روسای قضایی به عنوان دبیر شورای پیشگیری از وقوع جرم در کلیه حوزه‌های قضایی سراسر استان تشکیل و دادستان‌های شهرستان‌ها و روسای حوزه‌های قضایی به‌عنوان دبیر شورای پیشگیری از وقوع جرم در آن حوزه تأمین، انتخاب شوند.

وی اضافه کرد: به لحاظ بالا بودن آمار سرقت در حوزه قضایی استان تهران، بخشنامه‌ای را به همه حوزه‌ها تقدیم و ابلاغ کردیم.

ابلاغ 5 طرح پیشگیری از وقوع جرم

القاصی عنوان کرد: 5 طرح پیشگیری از وقوع جرم را با عناوین پیشگیری از وقوع جرم جرایمی مانند سرقت از منازل، پیشگیری از سرقت‌های به عنف و مقرون به آزار و پیشگیری از سرقت تجهیزات برق رسانی و همینطور پیشگیری از سرقت تجهیزات مخابراتی و همینطور پیشگیری از سرقت اتومبیل و لوازم داخلی برای کلیه حوزه‌های قضایی سراسر استان ارسال و ابلاغ کردیم.

رئیس کل دادگستری استان تهران خاطرنشان کرد: در این طرح‌ها تمام سازوکارها و برنامه لازم برای پیشگیری از این جرم در ابعاد مختلف در سطوح مختلف آن تقدیم و طراحی و ابلاغ شد و بنا بر این شد باتوجه به این برنامه تدوین شده، همکاران با ظرفیت همه دستگاه‌ها و نهادها امر پیشگیری را در دستور کار قرار دهند و با اقداماتی که انجام می‌شود، آسیب‌ها و نتایج زیانبار این 2 را به حداقل برسانیم.

القاصی خاطرنشان کرد: در اجرای ماده 122 قانون برنامه چهارم توسعه و دستورالعمل 38 ماده‌ای نسبت به اجرایی کردن برنامه «نگهبان محله»، همکاری‌های لازم را با مجموعه‌های فراجا به عمل آوردیم.

استفاده از گشت‌های رضویون برای کاهش و کنترل سرقت در محلات

وی تاکید کرد: در اجرای تفاهم‌نامه سه جانبه دادستان کل، فراجا و بسیج استفاده از گشت‌های رضویون برای کاهش و کنترل سرقت محلات در دستور کار قرار گرفت و این اقدام موثر در کنترل سرقت‌ها در حوزه محلات و هم در ایجاد امنیت و آرامش در محلات موثر بود.

تشدید برخوردهای مقابله‌ای با سارقین

رئیس کل دادگستری استان تهران خاطرنشان کرد: در تشدید برخوردهای مقابله‌ای با سارقین به خصوص سارقین به عنف، تشکیل قرارهای تأمین و نظارتی متناسب با سرقت و دستورات قاطع و فوری و قانونی که از سوی دادستان‌ها صادر شد نیز در کنترل مجرمان و سارقین حائز اهمیت بود.

وی با اشاره به اینکه سهم قابل توجهی از سرقت‌ها توسط معتادان متجاهر اتفاق می‌افتد، افزود: طرح‌های ضربتی جمع‌آوری معتادان موضوع ماده 16 قانون مبارزه با مواد مخدر در حوزه مربوطه در کاهش سرقت نیز تأثیر قابل توجهی داشت که در سال گذشته دستور جمع‌آوری تعداد 19 هزار و 977 نفر از این معتادین در سراسر حوزه‌های قضایی استان صادر شد.

رئیس کل دادگستری استان تهران اضافه کرد: از این تعداد بیش از 13 هزار نفر معتاد متجاهر، جمع آوری و نگهداری شدند و اقدامات لازم در جهت باز اجتماعی شدن آنها در پیشگیری و کاهش سرقت‌ها مورد توجه قرار گرفت.

استخراج آمار جرایم از حیث فراوانی در استان تهران

وی با اشاره به استخراج آمار جرایم از حیث فراوانی در استان تهران در 9 ماهه نخست سال 1401 و مقایسه‌ آن با مدت مشابه سال قبل گفت: سرقت مستوجب تعزیر به عنوان جرم ردیف اول ثبت شده است.

القاصی ببان کرد: ورودی پرونده در طول 9 ماهه گذشته بر اساس آمار 147 هزار و 545 فقره بوده است که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل که 187 هزار و 520 فقره بوده شاهد کاهش 21 درصدی سرقت‌های مستوجب تعزیر در سطح استان هستیم که نشان می دهد 5 طرح پیشگیری از سرقت و موضوعات مختلف در کاهش پیشگیری به تأثیر قابل توجهی داشته است.

رئیس کل‌دادگستری استان تهران افزود: اتهام ردیف دوم، کلاهبرداری است که با عدد 100 هزار و 735 فقره و در مقایسه با 9 ماهه سال قبل ما 9 درصد کاهش داشتیم که 104 هزار و 845 فقره بوده است و اتهام ردیف سوم، ضرب و جرح عمدی است با 68هزار و 69 فقره که نسبت به مدت مشابه کاهش داشته است.

القاصی افزود: در رده بعد، توهین به اشخاص عادی با 63 هزار و 372 مورد بوده که یک درصد افزایش داشته است و تحصیل مال از طریق نامشروع، سوءاستفاده از امتیازات با 51 هزار و 600 مورد، 5 درصد نسبت به مدت مشابه افزایش داشته است.

کاهش پرونده های خیانت در امانت و تخریب در دادگستری تهران

وی بیان کرد: خیانت در امانت با 29 هزار و 563 مورد 5 درصد کاهش را نشان می‌دهد و اتهام ردیف هشتم از حیث فراوانی، انتشار محتوای مجرمانه در رسانه‌ها و مطبوعات مبتنی بر هتک حرمت اشخاص با 25 هزار و 992 مورد است که 11 درصد کاهش نسبت به مدت مشابه را نشان می دهد و اتهام ردیف نهم تخریب با 25 هزار و 326 مورد است که سه درصد کاهش را نشان می دهد و اتهام ردیف دهم جرم افترا با 23 هزار و 868 مورد و 13 درصد افزایش را نشان می دهد.

القاصی عنوان کرد: در آمار نهایی در سال 1401، 161 هزار و 344 مورد سرقت از سیستم‌ها به ثبت رسیده که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل که 199 هزار و 16 فقره بوده حدود 37 هزار و 872 مورد سرقت کمتر در سیستم به ثبت رسیده است.

کاهش آمار سرقت در سطح استان تهران

وی با اشاره به اینکه جمعا حدود 19 درصد کاهش آمار سرقت در سطح استان تهران را شاهد هستیم که عدد قابل توجهی است، بیان کرد: در بین حوزه‌های قضایی استان هم حوزه قضایی بخش آفتاب با 35 درصد، شهرستان قدس با 28 درصد، خود شهر تهران با 27 درصد کاهش آمار سرقت روبرو هستند و برعکس در بعضی از حوزه‌ها مثل بخش قلعه نو و لواسانات شاهد افزایش سرقت بودیم.

رئیس کل دادگستری استان تهران با اشاره به اینکه در ارتباط با سرقت‌های خشن در بازه زمانی 9 ماهه سال جاری 5 درصد کاهش داشتیم، افزود: در 9 ماهه سال جاری 5 هزار و 69 مورد سرقت به عنف ثبت شد که در مدت مشابه سال قبل 5 هزار و 328 فقره بوده یعنی 259 مورد کمتر که 5 درصد کاهش را نشان می‌دهد.

القاصی اضافه کرد: در ارتباط با پرونده‌های خشن منظور سرقت شبانه که توسط 2 نفر یا بیشتر و سرقت‌های مستوجب عمد، قصد عمدی و سرقت مسلحانه و سرقت‌های مستوجب محاربه و سرقتهای مقرون به آزار یا مسلحانه بودن سرقت و سرقت‌های مسلحانه توأم با آزار، شاهد کاهش آمار در این 9 ماهه سال جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل هستیم.

وی با بیان اینکه نسبت به پرونده‌های حقوقی و طرح‌ دعاوی با خواسته‌های متعدد متأسفانه شاهد افزایش ورودی‌ پرونده‌ها به دادگستری بودیم ، گفت: در تعداد 10 اتهام اولی که ارزیابی کردیم، شاهد افزایش ورودی پروند‌ه‌ها بودیم که این افزایش هم عمدتاً درباره مطالبه خسارت دادرسی و مطالبه وجه بودند که رقمی در حدود 20 درصد است که لازم است در بحث افزایش ورودی پرونده‌ها در موضوعات حقوقی، برنامه‌ریزی درستی انجام و ساز و کار لازم طراحی شود.

رئیس کل دادگستری استان تهران اضافه کرد: در حوزه کاهش سرقت، در بخش آفتاب با 35 درصد، شهر قدس با 28 درصد و خود تهران 35 درصد بیشترین میزان کاهش را داشتند و حوزه‌های قلعه نو 66 درصد افزایش، لواسانات 42 درصد، فیروزکوه 31 درصد بیشترین افزایش سرقت را داشته‌اند که این حوزه‌ها یک برنامه‌ریزی ویژه‌ای دارند.

وی عنوان کرد: در بخش سرقت‌های خشن در جواد آباد 80 درصد کاهش را داریم، در شریف آباد 50 درصد کاهش ، در پردیس 66 و برعکس در همین لواسانات 800 درصد افزایش سرقت خشن ‌داریم و این آمارها حاکی از این است که ما در مقایسه با طرح‌های پیشگیری که قبلا ابلاغ شده و میزان پیشرفت در اجرای آن نیازمند توجه بیشتری است.

القاصی با اشاره به وضعیت محکومین متواری نیز گفت: طبق آماری که گرفتیم، در حال حاضر هزار 884 محکوم متواری داریم و پرونده شان علاوه بر اینکه حکمشان قطعی شده ولی هنوز اجرایی نشده است و جرمشان در حوزه سرقت است و هزار 719 مورد هم متهم سرقت متواری هستند که دستگیر نشدند و درصد محکومین 38 و متهمین 34 درصد درصد است که آمار قابل توجهی است که اگر نسبت به این حوزه، یک تجدید اقدامات جدیدی را داشته باشیم حتما در کاهش سرقت‌ها موثر خواهد بود.

وی اضافه کرد: تأکیدی که به مجموعه فراجا و دادستان‌های در حوزه‌های قضایی داریم این است که شناسایی و دستگیری متهمین و محکومین متواری سرقت به عنوان یکی از اولویت‌ها در دستور کار قرار گیرد؛ باید برخوردهای قضایی و کیفری که نقش اصلی در کاهش و پیشگیری سرقت دارند را انجام دهیم.

القاصی گفت: با توجه به تعداد متهمین به سرقت و اینکه این جرم بعد از مواد مخدر در ردیف دوم جهان قرار دارد، به طوری که در حال حاضر 26 درصد از مجموعه زندانیان ما اعم از متهم و محکوم را شامل می‌شود، عدد قابل توجهی است یعنی بالای یک چهارم از کل زندانیان ما اختصاص به سارقین دارد. از این جهت هم لازم است همکاران به خصوص همه دادستانها و روسای حوزه‌های قضایی نسبت به سارقین به سارقان که دارای سابقه کیفری هستند، نهایت دقت لازم را داشته باشند.

تلاش و هماهنگی بین همه مجموعه‌ها وجود دارد

رئیس کل دادگستری تهران ابراز امیدواری کرد: حتما با تلاش و هماهنگی که بین همه مجموعه‌ها وجود دارد و برنامه‌ریزی که در شورای پیشگیری از وقوع جرم هر حوزه قضایی و همینطور در استان صورت می‌گیرد، می‌تواند نقش مهمی را در کنترل این جرم داشته باشد کمااینکه هر حوزه‌‌ای که شورای پیشگیری از وقوع جرمش فعال بوده و ظرفیت همه دستگاه‌ها و نهادها را پای کار آورده، شاهد کنترل لازم هستیم.

وی تاکید کرد: امروز جامعه با مشکلات معیشتی و اقتصادی درگیر است و رفع این گرفتارها نیازمند اتخاذ تدابیر بیشتر و اهتمام همه عزیزان در اجرای طرح‌های پیشگیری از سرقت است. انتظار می رود با تلاشی که همه عزیزان دارند کمااینکه تا به امروز هم توانستند در بحث کاهش سرقت نسبت به مدت مشابه سال قبل داشته باشند، بتوانیم این‌ روند را تا پایان سال نیز مدیریت کنیم.

انتهای پیام/


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *