صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

دلار‌های نفتی عربستان؛ دلیل حضور واشنگتن در جنگ یمن

۱۸ مهر ۱۳۹۷ - ۰۶:۵۵:۰۱
کد خبر: ۴۵۸۵۴۱
دسته بندی‌: بین‌الملل- جهان ، عمومی
لابی‌های صهیونیستی و شانتاژگر‌های خبری با استفاده از جیب‌های پر پول پادشاهی عربستان سعودی به انتشار تبلیغات ضد ایرانی برای کمرنگ شدن اقدامات جنایتکارانه دولت آمریکا در یمن می‌پردازند.
به گزارش گروه بین الملل ، لابی‌های صهیونیستی و شانتاژگر‌های خبری با استفاده از جیب‌های پرپول پادشاهی عربستان سعودی به انتشار تبلیغات ضد ایرانی برای کمرنگ شدن اقدامات جنایتکارانه دولت آمریکا در یمن می‌پردازند.
 

پایگاه یمن اکسترا در گزارشی نوشته است که ائتلاف سعودی با حمایت مالی، تسلیحاتی و سوختی آمریکا، غیرنظامیان یمنی را در مراسم عروسی، تشییع جنازه، اردو‌های دانش آموزی و سایر اماکن غیرنظامی، هدف حملات هوایی خود قرار می‌دهند. در کنار همه این‎ها، کمک به ایجاد قحطی وحشتناک، فاجعه‌ای بالقوه را رقم زده که در نوع خود بی نظیر و نیازمند کمک‌های بشردوستانه است. این در حالی است که جامعه جهانی به سویی دیگر می‌نگرد.

اگرچه حق طرف آن‌ها نیست، اما دلار‌ها طرف آن‎هاست. از ماه مارس گذشته تاکنون این حقیقت به طور قابل ملاحظه‌ای در واشنگتن ثابت و دلار‌های فراوانی از عربستان سعودی به پیمانکاران نظامی آمریکا (با پرداخت میلیارد‌ها دلار برای خرید سلاح از آمریکا) و لابی‌ها و البته از طریق لابی‌ها به طور مستقیم به کنگره آمریکا پرداخت شده است. این مسیر تعیین و تعریف سیاست خارجی آمریکا است: جنگ افروزی، فروش اسلحه، مشارکت در جنگ، دریافت پول و کتمان مسئولیت.

متاسفانه جمعیت غیرنظامی فقیر یمن درست در مرکز این سیاست خارجی جنایتکارانه قرار گرفته است. به اذعان دیده بان حقوق بشر در نتیجه حملات وحشیانه و جنگ ائتلاف سعودی تحت حمایت آمریکا، ۶۰ درصد تلفات حملات هوایی، غیرنظامیان بودند. در گزارش دیده بان حقوق بشر آمده است: "حملات هوایی باعث آسیب و ویرانی بسیاری از اهداف غیرنظامی از جمله خانه ها، بازارها، بیمارستان‌ها و مدارس و همچنین شرکت‌های تجاری می‌شود که ظاهرا این امر ناقض قوانین بین المللی است".
 


این مناقشه غیرقانونی که با محاصره هوایی، دریایی و زمینی یمن از نوامبر ۲۰۱۷ از سوی ریاض و واشنگتن تکمیل شده، با ادعای مضحک جلوگیری از انتقال تسلیحات ایران به یمن توجیه می‌شود. محاصره بندر حدیده به ویژه که ۹۰ درصد نیاز‌های خود را وارد می‌کند و ۷۰ درصد آن از طریق این بندر وارد کشور می‌شود، فاجعه آمیز است. جنگ و محاصره، حدود هفت میلیون نفر را در معرض گرسنگی و نزدیک به ۹۰۰ هزار نفر را به بیماری وبا مبتلا کرده است. اما تا زمانی که برای آمریکا پول ساز باشد، چه کسی اهمیت می‌دهد؟

به طرز نگران کننده‌ای مقامات صنایع جنگی در کپیتال هیل (کاخ کنگره) که از عربستان سعودی خواستار لغو محاصره غیرقانونی یمن هستند، از متحدان عرب خود به ویژه از عربستان و امارات درخواست دیگری نیز دارند؛ ادامه جنگ یمن برای فروش هزاران سلاح ساخت آمریکا شامل موشک‌ها و بمب‌ها برای احیای صنایع تسلیحاتی خود. این امر مبین چگونگی تبدیل عربستان به بزرگ‌ترین وارد کننده تسلیحات و چهارمین خریدار تسلیحات در جهان است.

به نگرانی‌های فوق این حقیقت را نیز باید افزود که همزمان با افزایش هزینه‌های خرید تسلیحات، مداخلات نظامی در منطقه توسط آمریکا و متحدان عرب آن نیز به شکل قابل ملاحظه‌ای افزایش می‌یابد. ضمن این که به نظر می‌رسد اتحاد جدید عربی به ابتکار ترامپ و با نام ناتوی عربی، برنامه جدیدی علیه ایران است که با هدف افزایش درآمد آمریکا از کشور‌های عرب حاشیه خلیج فارس اعلام شده است.

همه این‌ها تنها یک روی سکه است. جنگ ائتلاف سعودی علیه یمن آخرین تلاش مداخله گری اعراب در خاورمیانه از زمان مداخله عربستان در بحرین به دلیل آغاز انقلاب‎های عربی است. این رژیم‌های دیکتاتور ظاهرا به طور فزاینده‌ای تمایل به استفاده از سلاح‌های آمریکایی خود علیه همسایگان مخالف دارند و منافع غیر قانونی خود را در مناطق بحرانی دنبال می‌کنند.

در عین حال به نظر می‌رسد که آمریکا زمان فروش تسلیحات بی ثبات کننده خود به دیکتاتوری‌ها بیش از این که به جلوگیری از وقوع فاجعه‌ای بشردوستانه یا نهادینه سازی سازوکار غیر خشونت آمیز اختلافات بدون وقوع جنگ بیاندیشد به موضوع به عنوان مساله اقتصاد داخلی می‌نگرد؛ "حفاظت از کارخانه‌های ما" یا "بازسازی دوباره امریکا". نادیده گرفتن تنش‌های سیاسی منطقه و فروش تسلیحات نظامی در فقدان موازین قانونی و عدم پاسخگویی به سازمان ملل رخ می‌دهد.
 

با توجه به وظایف تعریف شده سازمان ملل، هدف این سازمان جهانی به عنوان مرجعی قانونی باید جلوگیری از جنگ در سطح جهان بوده و تمام تلاش خود برای متوقف ساختن آن چه ائتلاف سعودی و آمریکا در جنگ یمن مرتکب می‌شوند و نیز نظارت بر حفظ صلح را انجام دهد. سازمان ملل باید آمریکا را به پایان دادن به ارائه اطلاعات هدف گیری و سوخت رسانی در حین پرواز هواپیما‌های عربستان و امارات که عمدا غیرنظامیان را هدف قرار می‌دهند، مجبور کند. سازمان ملل بدون در نظر داشتن نقش عربستان و امارات نمی‌تواند صلح را در منطقه حاکم و حتی چشم انداز روشنی برای یمن ارائه کند. بی‎تفاوتی این سازمان تنها به تبدیل شرایط یمن به کابوسی وحشتناک منجر شده است.

به این ترتیب، کشور‌های عضو سازمان ملل باید وظایف شورای امنیت را به اعضای این شورا یادآور شده و از آن‌ها بخواهند وظایف قانونی خود در این مورد را به انجام برسانند و تصمیم خود برای عدم حضور در این جنگ و متوقف ساختن آن را اعلام کنند. هیچ یک از اعضا نباید به خود اجازه تخطی از این مسیر را بدهد، زیرا در نهایت به کنترل یمن توسط نظامیان سعودی منجر خواهد شد.

به نظر می‌رسد اکنون زمان اعلام رای شورای امنیت فرارسیده است. اگر این شورا خواهان قرار گرفتن در مسیر درست و تاریخی نادیده گرفته شده خود باشد، پایان بخشیدن به این بحران بزرگ بشر دوستانه بهترین فرصت است.

انتهای پیام


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *