صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

کیت‌های جدید تشخیص مصرف مواد مخدر از سوی رانندگان رونمایی شد

۱۷ مهر ۱۳۹۷ - ۱۲:۳۲:۴۰
کد خبر: ۴۵۸۴۷۶
همزمان با چهارمین روز از هفته ناجا در مراسمی با حضور جانشین فرمانده ناجا از کیت‌های جدید تشخیص مصرف مواد مخدر از سوی رانندگان رونمایی شد.

 به گزارش گروه جامعه سیدجعفر محقق، رئیس بهداری ناجا در حاشیه مراسم افتتاح طرح ارتقای سلامت رانندگان در خصوص کیت‌های تشخیص مواد مخدر گفت: کیت‌های مورد نظر در دو مدل خودکاری و پنبه‌ای در اختیار گشت‌های پلیس راهور قرار گرفته و تست‌های مواد مخدر و استفاده از مواد محرک را توسط راننده نشان می‌دهد.

وی افزود: بنابر استاندارد جهانی برای آگاهی از میزان استفاده الکل توسط رانندگان از تست دیگری که توسط بازدم سنجیده می‌شود، استفاده می‌شود، اما دو تست دیگر خودکاری و پنبه‌ای به صورت بزاقی کاربرد دارند، علاوه براین مدل خودکاری نیز در داخل دهان گذاشته می‌شود و بعد از آغشته شدن به بزاق میزان مواد مخدر توسط کیت‌هایی که در اختیار ماموران قرار گرفته شده، اندازه‌گیری می‌شود.

محقق افزود: از مدل پنبه‌ای به صورتی استفاده می‌شود که پنبه را در داخل دهان راننده که به رفتار او مشکوک شده‌ایم گذاشته و بعد از آغشتگی پنبه به بزاق توسط کیت‌ها میزان مصرف مواد و حتی نوع مواد را می‌سنجیم و اگر حتی دو یا سه روز از استعمال مواد گذشته باشد نیز این کیت‌ها نشان خواهند داد. این آزمایشات در یک تا سه دقیقه انجام شده و جواب خود را مشخص می‌کنند.

وی افزود: ماموران دوره‌های خاص چهره‌زنی و تشخیص افرادی را که مواد مخدر استفاده کرده‌اند، گذرانده‌اند و می‌توانند این افراد را تشخیص دهند و اگر به رفتار راننده‌ای مشکوک شوند آن‌ها را به این صورت آزمایش خواهند کرد.

وی با اشاره به افرادی که از مخدر گل استفاده می‌کنند، اظهاد داشت: این مورد نیز در تست‌ها افزوده شده و باید گفت: علائم ظاهری مصرف ماده مخدر گل و حشیش در چهره افراد مشخص است و توسط ماموران چهره‌زنی خواهد شد. کیت‌ها قابلیت این را دارند که نوع مواد مخصوصی را به تفکیک نشان دهند علاوه براین کیت‌ها قبلا از خارج وارد می‌شد، اما اکنون توسط شرکت‌های داخلی ساخته شده و در اختیار ماموران پلیس راهور قرار می‌گیرد.

محقق در پایان گفت: هزینه تست اولیه غربالگری در صحنه برعهده پلیس راهور است و اگر مثبت شود هزینه برای انجام تست‌های تکمیلی برعهده راننده‌های متخلف است. ضمن اینکه تست‌های قبل به صورت اداری بوده و قابلیت اجرا داخل شهر را نداشته‌اند. همچنین برای سنجش رانندگان خانم نمی‌توانستیم به راحتی از آن استفاده کنیم و رانندگان حمل و نقل عمومی از انجام آن خودداری می‌کردند، اما تست‌های جدید هم برای ماموران خطری ندارد و هم به صورت بهداشتی اجرا خواهد شد.

 انتهای پیام /



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *