صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

زاوایای پنهان ناپدید شدن روزنامه نگار منتقد سیاست‎های عربستان؛ خاشقجی با چراغ سبز چه کسی از میان برداشته شد

۱۹ مهر ۱۳۹۷ - ۰۶:۵۵:۰۱
کد خبر: ۴۵۸۲۶۱
دسته بندی‌: بین‌الملل- جهان ، عمومی
دیوید هرست روزنامه نگار و تحلیل گر برجسته انگلیسی و سردبیر میدل ایست آی پس از ناپدید شدن جمال خاشقچی روزنامه نگار منتقد عربستانی در ترکیه، در یادداشتی به زوایای پنهان این موضوع پرداخته است.
به گزارش گروه بین الملل ، دیوید هرست، روزنامه نگار و تحلیل گر برجسته انگلیسی و منتقد رژیم صهیونیستی و سردبیر میدل ایست آی پس از ناپدید شدن جمال خاشقجی، روزنامه نگار منتقد عربستانی در ترکیه، در یادداشتی به این موضوع پرداخته است.

هرست در یادداشتی نوشت: این بدترین روز من به عنوان سردبیر میدل ایست آی است. جمال خاشقجی نخستین تبعیدی عربستان سعودی نیست که به قتل رسید. ناصر السعید از زمان ناپدید شدنش در سال ۱۹۷۹ در بیروت هرگز دیده نشد.

ناپدید شدن شاهزاده سلطان بن ترکی در سال ۲۰۰۳ در ژنو و شاهزاده ترکی بن بندر در سال ۲۰۱۵ در فرانسه، مرگ ژنرال علی القحطانی افسر گارد ملی عربستان سعودی در زندان‌های سعودی بر اثر سورفتار با علائمی مانند شکستگی گردن و بدن متورم از دیگر جنایات رژیم سعودی است.
 
 
 
هزاران فعال حقوق بشری با اتهام تروریسم در زندان و در معرض خطر مرگ قرار دارند. من یک کارآفرین مجازی می‌شناسم که برهنه و شکنجه شده بود. هیچ مدرکی دال برمجرم بودن او به دست نیامد. یک پست در رسانه‌های اجتماعی در عربستان شما را در معرض خطر مرگ قرار می‌دهد.
 

یک هواپیمای عربستان سعودی با بمب ساخت آمریکا یک اتوبوس مدرسه را هدف قرار داده و ۴۰ پسربچه و ۱۱ بزرگسال را به کام مرگ فرستاد. هیچ یک از متحدان غربی یا تامین کنندگان تسلیحات عربستان سعودی، برای این جنایت مرگبار کنترل از راه دور از عربستان توضیحی نخواستند. هیچ قراردادی لغو نشد. یک قتل دیگر به دست سعودی‌ها چه فرقی ایجاد می‌کند؟

هرست در ادامه با اشاره به سخنرانی شنبه گذشته خاشقچی در کنفرانسی در لندن در انتقاد از معامله قرن دونالد ترامپ و زیر سوال بردن عربستان برای حمایت از این موضوع، از وی نقل کرد که:" این امر نشان دهنده نکته مهمی است و آن این که تنها فلسطینی‌ها هستند که تصمیم می‌گیرند نه عربستان، نه مصر. مهم نیست آن‌ها چه مقدار هزینه می‌کنند تا دولت فلسطین را تحت کنترل خود داشته باشند، هیچکس نمی‌تواند برای آن‌ها تصمیم بگیرد. "

عربستان با به کار گرفتن اوباش اینترنتی که خود آن‌ها را "حشرات الکترونیکی" می‌نامند، با انتشار اخبار جعلی درباره جنایات روزانه رژیم، منتقدین را تهدید می‌کنند. درست پیش از مرگ خاشقجی آن‌ها درباره مرگ یک مرد خائن اخباری جعلی منتشر کردند.
 
 

پس از مرگ خاشقجی نیز این اوباش اینترنتی با توئیت‌هایی به این موضوع واکنش نشان دادند؛ فیصل الشهرانی در توئیتی نوشت: " شما مغرورانه کشور را ترک می‌کنید ... ما با تحقیر شما را باز می‌گردانیم." شاهزاده خالد بن عبدالله سعید یکی دیگر از اوباش اینترنتی طرفدار رژیم صهیونیستی بدون کتمان جنایت در کنسولگری پیام دیگری به مخالفان سعودی فرستاد: "آیا می‌خواهید سفارت عربستان را دور بزنید؟ آن‌ها می‌خواهند با شما رو در رو صحبت کنند. "

اما توئیت‌ها و مقالات خاشقجی کاملا آن‌ها را در محاق قرار می‌داد. وی نگران حقیقت و آزادی بود. او با اعلام این که " من عربستانی هستم، اما از نوعی دیگر"، همیشه خود را یک روزنامه نگار می‌دید. وی در واکنش به محدودیت‌های اعمالی عربستان با ناراحتی فراوان نوشت:" بگویید من چه چیزی بگویم و چگونه راه بروم؟ "
 

او این باور که عربستان سعودی تحت نام محمد بن سلمان در مسیر "اسلام معتدل" گام بر می دارد، را به سخره می‌گرفت. او بر این باور بود که عربستان سعودی که امروز داعیه دار مبارزه با افراط گرایی است، خود والد این پدیده است. اساسا پادشاهی سعودی‌ها بر مبنای افراط گرایی بنیان نهاده شده است.

هرست در ادامه نوشت وی همواره در همه سخنرانی‌های خود به حمایت از مردم غزه و سوریه بر می‌خواست. اما آن چه موجب خشم ریاض علیه او شد، انتقادات وی از ترامپ بود. او گفته بود:" ترامپ مرتبا توئیت می‌کند که از ما محافظت می‌کند و ما باید بهای آن را بپردازیم تا این حفاظت تداوم یابد. او از ما در مقابل چه چیزی محافظت می‌کند؟ یا او از چه کسی محافظت می‌کند؟ من بر این باورم که بزرگترین تهدید کشور‌های حاشیه خلیج فارس و نفت‎شان دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکاست که ما را تنها به شکل چاه نفت می‌بیند. "
 
 

به باور هرست خاشقجی درست می‌گفت و حتی قتل وی بدون تائید ترامپ اتفاق نیفتاده است.
 
در این رابطه: آخرین تصویر از جمال خاشقجی پیش از ناپدید شدن منتشر شد

 

اخیرا ترامپ در سه سخنرانی خود به تحقیر عربستان پرداخته و گفته این پادشاهی بدون حمایت آمریکا حتی قادر نیست دو هفته زندگی کند. در عوض، بن سلمان گفت: "من عاشق کار با او هستم. " دلیل این اظهار نظر کاملا مشخص است: زیرا او می‌داند بدون ترامپ دیگر پادشاه نخواهد بود و حتی یک گام هم نمی‌تواند بردارد. او مطمئن است ترامپ را پشت سر خود دارد پس هر کاری می‌تواند بکند، هر حرفی می‌تواند بزند. حتی می‌تواند یک خبرنگار واشنگتن پست را به قتل برساند.
 
 

خاشقجی هرگز از خطراتی که وی را تهدید می‌کرد، سخنی به من نگفت؛ زیرا به عنوان یک تحلیل گر از فرضیه متنفر بود. او می‌دانست تا زمان روی کار بودن این رژیم راه برگشتی ندارد به همین دلیل خود را با زندگی جدیدش به عنوان مقاله نویس واشنگتن پست وفق داد.

اما هرگز سکوت نکرد. او گفت: "انقلاب‎های عربی نابود نشد ... کسانی که با آن جنگیدند و مخالفت با آن هستند، ویرانگر هستند."

هرست افزود: من فکر می‌کنم بن سلمان شرایط برای انجام جنایت در استانبول را اینگونه سنجید؛ نخست: ترکیه برای نشان دادن واکنش سخت بسیار ضعیف است و چیزی حدود ۷۰۰ میلیارد دلار بدهی دولتی و خصوصی دارد و با سقوط بیشتر ارزش پول ملی‎اش دشواری‌های بیشتری را پیش روی خود خواهد دید. دوم: میلیون‌ها پوندی که شاهزاده سعودی برای نمایش چهره‌ای اصلاح طلب در غرب از خود خرج کرده اکنون جواب داده است و اگر هم نه، باز هزینه خواهد کرد. سوم: رسانه‌های آمریکایی هم که اساسا مبالغ هنگفتی از این پادشاهی دریافت می‌کنند، اصلا نمی‌دانند خاشقجی کیست.

خاشقجی در توئیتی این سوال را مطرح کرده بود: "اگر یک شاهزاده سعودی برای آزادی خود یک میلیارد دلار می‌پردازد، زندانیان عقیدتی چه بهایی برای آزادی خود خواهند پرداخت؟ "

هرست در پایان نوشت: حالا می‌دانیم یک روزنامه نگار چه بهایی می‌پردازد تا مردم عربستان به حقوق اولیه خود دست یابند. او این هزینه را با جان خود پرداخت.


نظرات بینندگان
ناشناس
|
|
۰۸:۳۴ - ۱۳۹۷/۰۷/۱۹
این قتل کار خود ترامپ است.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *