صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

رمز عبور از گردنه‌ها/ بن‌سلمان هزینه کدام را می‌دهد سازش یا مقاومت؟! / به‌خاطر وعده سرخرمن اروپا

۱۶ مهر ۱۳۹۷ - ۰۹:۲۲:۰۳
کد خبر: ۴۵۸۰۸۷
الگوی مدیریت در کشور در عین احترام و بکارگیری سابقون میدان‌های کار و تلاش، باید جای خود را به اولویت‌بخشی به شاخص‌هایی همچون توانمندی و شایسته‌سالاری، شور و نشاط جوانی بدهد که همه این مؤلفه‌ها در جوانان موج می‌زند.

به گزارش خبرنگار گروه فضای مجازی ، سرمقاله امروز روزنامه حمایت با عنوان «رمز عبور از گردنه‌ها» منتشر شده و در آن چنین آمده است:رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار پرشور هزاران نفر از بسیجیان در اجتماع دشمن‌شکن هفته گذشته فرمودند: «در طول ۴۰ سال در دوران مبارزات، در جهاد با تجزیه‌طلبان در آغاز پیروزی انقلاب، در جهاد سازندگی، در جهاد با تروریسم خائن در اوایل دهه ۶۰، در جهاد با متجاوزین در ۸ سال دفاع مقدس، در جهاد برای ترمیم خرابی‌های بعد از جنگ، در جهاد فرهنگی دهه ۷۰ این جوان‌ها بودند که توانستند آن فضای دشوار را به نفع انقلاب تغییر بدهند. در جهاد علمی از آغاز دهه ۸۰، در جهاد با تروریسم تکفیری در دهه ۹۰ و امروز هم جهاد فکری و عملی برای گشودن گره‌های اقتصادی بازهم جوان‌ها هستند... در گشایش اقتصادی کشور پیشنهاد‌هایی به ما می‌دهند که بسیاری از آن‌ها مربوط به جوان‌ها است؛ پخته و کاملاً راهگشا. جوان‌های ما امروز در قبال مسائلی که کشور با آن‌ها مواجه است هم صاحب‌فکرند، هم صاحب انگیزه هستند. جوان‌های ما احساس تکلیف می‌کنند.»


بااین‌حال، برخی که به ظرفیت‌های جوانان باور ندارند، آن‌ها را احساسی، ناپخته، بی‌تجربه و عجول معرفی، از استفاده از این ظرفیت بالقوه شانه خالی کرده و با اصرار بر نقش‌آفرینی نیرو‌های خسته، عافیت‌طلب، ریسک‌ناپذیر و بعضاً دنیاطلب و اشرافی در شرایطی که کشور نیازمند چالاکی و تحرکی است که عمدتاً از عهده جوانان برمی‌آیند، عملاً فرصت‌سوزی کرده و میدان را برای سوءاستفاده حریف باز می‌کنند. درحالی‌که بعضی از جریان‌ها و گروه‌ها تلاش می‌کنند که جوانان، این پیشران‌های موتور انقلاب را ترمز کشور و نظام معرفی کنند، رهبر حکیم انقلاب معتقدند که «شما جوان‌ها صاحب کشورید. بعضی‌ها وانمود می‌کنند جوان‌ها مشکل کشورند؛ بنده به‌عکس معتقدم جوان‌ها راه‌حل مشکل هستند نه مشکل.» (۱۲ مهر ۹۷)بی‌تردید اعتماد به جوانان غیور و انقلابی ایران، کشور را از مشکلات متعدد نجات خواهد داد و به سرمنزل مقصود خواهد رساند. بنابراین، الگوی مدیریت در کشور در عین احترام و بکارگیری سابقون میدان‌های کار و تلاش، باید جای خود را به اولویت‌بخشی به شاخص‌هایی همچون توانمندی و شایسته‌سالاری، شور و نشاط جوانی، پاکدستی، ساده‌زیستی، بصیرت انقلابی و استکبارستیزی، روحیه جهادی، ولایتمداری، مبارزه با اشرافیت و عزم جدی برای مبارزه با فساد بدهد که همه این مؤلفه‌ها در جوانان موج می‌زند.

یادداشت امروز روزنامه کیهان نیز با عنوان «بن‌سلمان هزینه کدام را می‌دهد سازش یا مقاومت؟!» منتشر شده و در آن آمده است:مورد بن سلمان، مثال نقد و نزدیکی است درباره کسانی که معتقدند، سازش با آمریکا و نزدیکی به این کشور بهتر از مقاومت در برابر آن است. کسانی که معتقدند، هزینه سازش کمتر از مقاومت است. غافل از اینکه به قول رهبر انقلاب، گاهی هزینه سازش بیش از مقاومت است!
 

دلیل رشد اقتصادی کشور‌ها نیز نزدیکی به این کشور و آن کشور نیست. دلیل عقب افتادگی‌شان هم دوری از این کشور و آن کشور نیست. کشور‌هایی مثل چین، ژاپن و کره جنوبی نان تلاش و زحمات خود را می‌خورند. هیچ کشوری با تنبلی و نزدیک شدن به قدرت‌ها، صنعتی نشده است، دلیل عقب‌ماندگی هیچ کشوری نیز، دور شدن از قدرت‌ها نیست. اتفاقا کشور‌هایی مثل ژاپن و کره جنوبی درست در همان نقطه‌ای که به آمریکا نزدیک شده و آویزان این کشور بوده‌اند، عقب افتاده‌اند. قبلا در همین ستون نوشتیم، باز هم تکرار می‌کنیم، ژاپن و کره جنوبی کشور‌های صنعتی هستند که در حوزه سیاست، عقب افتاده‌اند و درست مثل عربستان که بدون حمایت آمریکا نمی‌تواند دو هفته دوام بیاورد، بدون حمایت‌های آمریکا نمی‌توانند دوام زیادی در حوزه‌های نظامی و سیاسی بیاورند. جدیت توام با وحشت کره جنوبی و ژاپن در ماجرای مذاکرات دو کره را ببینید! آیا بدون حمایت‌های سیاسی و نظامی آمریکا، این دو کشور صنعتی می‌توانند در برابر دشمن‌شان (اینجا کره شمالی) دوام بیاورند؟ پاسخ روشن است.بن‌سلمان اگر امروز مرتب تحقیر می‌شود و نمی‌تواند با ۱۰۰ میلیارد دلار سلاح حتی ۴ روز در برابر ایران دوام بیاورد، به‌دلیل نزدیکی به آمریکا و سازش با اسرائیل است و ایران اگر ۴۰ سال است توانسته جلوی آمریکا و تمام متحدانش دوام بیاورد به دلیل مقاومت در برابر آمریکا و دوری از این کشور است.
 
در یادداشت امروز روزنامه وطن امروز هم چنین آمده است:‌می‌دانیم که بانک مرکزی از ماه‌ها قبل به طور زیرپوستی و باز هم تحت فشار برنامه اقدام FATF ترغیب شبکه بانکی به تحریم داخلی نهاد‌های مورد تحریم آمریکا را آغاز کرده است. دولت تا امروز هیچ گامی برای جلوگیری از وارد شدن نهاد‌های مالی داخلی به تحریم ریالی نهاد‌های انقلابی برنداشته است.
 

آیا این معنایی جز این دارد که بخش‌هایی از دولت اساسا بدشان نمی‌آید بخش دفاع و امنیت تحت فشار قرار گیرد؟ ایران اکنون بیرون بیانیه عمومی یا به تعبیر عامیانه لیست سیاه FATF نیست، اما اقدامات محدود‌کننده ضد آن تعلیق شده است. تا جایی که به FATF مربوط است، سفیدترین حالتی که ایران اساسا می‌تواند در آن قرار داشته باشد همین است. بدترین حالت این است که ایران مجددا به بیانیه عمومی بازگردد. برای این کار همه ۳۵ عضو شورای عمومی FATF باید اجماعا به بازگشت ایران به لیست سیاه رای بدهند و تنها اگر یک عضو با این کار مخالفت کند، ایران این ریسک را پشت سر خواهد گذاشت. این کار ساده‌ای است که وزارت امور خارجه باید می‌کرد، ولی راه سخت تصویب CFT را برگزید؛ و در نهایت اینکه همه این‌ها به ما نشان می‌دهد دولت اصرار دارد چیزی از تجربه سال‌های گذشته نیاموزد، برجام را نگاهی بشدت ایدئولوژیک و توأم با شیفتگی تحلیل کند، امتیاز‌های بزرگ بدهد و در انتظار وعده‌های نسیه بماند و آرزو‌های توهم‌آلودی نظیر ایجاد شکاف علیه اروپا و آمریکا چنان عمیق شود که ایران بتواند از دل آن مشکلات خود را حل کند. این ذهنیت‌ها خطراتی عمیق‌تر و بزرگ‌تر از FATF یا چیز‌هایی شبیه آن است.
 
یادداشت امروز روزنامه اعتماد به سرنوشت نامعلوم روزنامه نگار عربستان سعودی اشاره کرده است و نوشته:خاشقچی در سال‌های گذشته هیچگونه انتقادی علیه حکومت سعودی نداشت و از جنگ یمن و عملکرد عربستان سعودی در عرصه سیاسی دفاع می‌کرد، اما این اواخر شروع به انتقاد‌های محدودی علیه سیاست‌های عربستان انجام داد و این انتقاد‌ها علیه حکومت و در مخالفت با حکومت سعودی نبود بلکه بیشتر مخالفتی رویکردی بود و این اواخر با جنگ یمن نیز مخالفت کرد، اما هیچگاه بیان نمی‌کرد که حکومت باید سرنگون شود.
 
 
گاهی یک فرد را با دستور می‌کشید یا ترور می‌کنید، اما اینکه فرد وارد کنسولگری می‌شود و اینچنین ناپدید شود نوعی حماقت جدی است و آدم را یاد حکومت صدام و پسر وی عدی می‌اندازد. اما در خصوص تاثیر‌های احتمالی این اتفاق در عرصه بین‌الملل نیز باید گفت که کشور‌های غربی تلاش می‌کنند که عربستان سعودی تضعیف نشود، ولی اکنون یک چالش جدی وجود دارد. خاشقچی یک عمر برای عربستان سعودی سخنگو بوده است. در میان مدافعان حکومت سعودی بهترین فرد با فاصله زیاد بود و یک عمر به آل‌سعود خدمت کرد و به دلیل حمایت‌های مالی که از خاشقچی در طول این سال‌ها صورت گرفته توانسته نفوذ بسیار زیادی پیدا کند و در همه اتاق فکر‌ها و مراکز مهم امریکایی فردی شناخته شده است و حتی دوستانی در این میان دارد که ساکت ماندن برای آن‌ها مشکل خواهد بود. تاکنون رسانه‌ها برخورد جدی با این مساله نداشتند، هیچ‌یک از اتاق فکر‌ها به عربستان سعودی تا این لحظه حمله جدی نکردند. اما اگر این اتاق فکر‌ها و دوستانی که خاشقچی در خارج از عربستان دارد در این زمینه سکوت کنند برای آن‌ها بد خواهد شد. بین من و آقای خاشقچی دوستی برقرار نبود ولی نحوه کشته شدن احتمالی ایشان مرا عمیقا متاثر کرد.
 
روزنامه خراسان در یادداشت امروز خود با عنوان «یک خطای راهبردی در قضیه FATF از سوی طرفین» چنین نوشته است:کاهش قیمت ارز از ۷ مهرماه جاری، عمده دلیلش، اقدامات خوب و هماهنگ دولت و بانک مرکزی و دیگر قواست. باز گذاشتن دست بانک مرکزی در استفاده از ابزار‌های در اختیار برای بازارگردانی و کنترل بازار ارز، بازگرداندن ظرفیت صرافی ها، تامین ارز مورد نیاز توسط بانک‌های عامل، ارائه تسهیلات برای ورود سرمایه خارجی، شفافیت در اعلام شرکت‌های دریافت کننده ارز دولتی، اطلاع رسانی هماهنگ و تک صدایی در دولت و قوای دیگر، تسهیل در خروج کالا از گمرک، افزایش نظارت و بازرسی بر فرایند‌های مرتبط با ارز و... از اقدامات و سیاست‌هایی است که موجبات کاهش قیمت ارز را فراهم آورد و بعد از این هم ادامه همین روال می‌تواند در روند کاهش نرخ ارز موثر باشد.
 

هرچند اقتصاد یک امر خطی نیست و دیگر مسائل فرهنگی، اجتماعی، سیاست خارجی و به ویژه رسانه در تعیین شاخص‌های کلان اقتصاد کشور تاثیر گذار است، اما در مسائل اخیر، قطعا سهم سیاست‌ها و اقدامات و تدابیر داخلی به مراتب بیش از دیگر علل است و اصولا قبول کردن تاثیر پذیری اقتصاد از عوامل خارجی و بی تاثیر دانستن عوامل داخلی، بر خلاف سیاست‌های اقتصاد مقاومتی است ضمن آن که واقعیت هم این نیست؛ بنابراین دولت می‌تواند با استفاده از ابزار‌های موجود و یک برنامه هدفمند و جامع، قیمت ارز را به قیمت اصلی خود که به عقیده نگارنده بسیار پایین‌تر از کانال ۹۰۰۰ تومان است، بازگرداند و حتی اگر به رغم تصویب FATF باز هم، دشمنان، ما را در فهرست به اصطلاح سیاه خودشان قرار دهند (که محتمل هم هست)، به لطف خدا و با اتکا به ظرفیت‌های درونی و اعتماد و حمایت مردم، بر مشکلات اقتصادی غالب شود.
 
یادداشت امروز روزنامه ایران هم با عنوان «درخشش و گلزنی سردار و سامان» منتشر و در آن چنین آمده است:شنبه شب گذشته، شب خوبی برای لژیونر‌های فوتبال ایران بود. در هفته دهم لیگ روسیه، روبین‌کازان در حضور ۹۰ دقیقه‌ای سردار آزمون برابر اورال قرار گرفت و با گل دقیقه ۲۱ این بازیکن که با پرش فوق‌العاده و ضربه سر تماشایی او به دست آمد، به پیروزی یک بر صفر رسید و به رده چهارم صعود کرد. ضمن اینکه آزمون در دقیقه ۶۸، سومین کارت زرد فصل خود را هم دریافت کرد. سایت چمپیونات روسیه با مشارکت کاربرانش، نمره بسیار خوب ۷.۵ را برای سردار در نظر گرفت. آزمون در ۴ بازی اخیر روبین کازان ۴ گل زده و ۴ پاس گل داده که آماری خیره کننده است.
 
 
سردار، هفته قبل هم با دادن یک پاس گل و زدن یک گل باعث پیروزی ۲ بر یک روبین‌کازان برابر سامارا شد و آمادگی او خبری خوشحال کننده برای کی‌روش است. در صورتی که این بازیکن بازگشت دوباره به تیم ملی را بپذیرد! در چارچوب هفته نهم لوشامپیونه، آمیان که سامان قدوس را در ترکیب اصلی خود داشت، در خانه به مصاف دیژون رفت و با شوت دیدنی این بازیکن در دقیقه ۳۹ که از فاصله حدود ۳۰ متری که در میانه راه تغییر جهت عجیبی هم داشت و چرخش توپ را زیباتر کرد و در نهایت وارد دروازه شد، یک بر صفر به برتری رسید تا با ۱۰ امتیاز در مکان سیزدهم لیگ فرانسه قرار بگیرد. قدوس پس از گلزنی در این دیدار به سایت باشگاه آمیان گفت: «این پیروزی برای ما خیلی مهم بود تا به هواداران و دیگر تیم‌ها نشان بدهیم که در این لیگ ما بسیار قوی و قدرتمند هستیم. این گل به طرفداران تعلق دارد که به من به عنوان بهترین بازیکن ماه رأی دادند. من عاشق طرفداران هستم، به نظرم زیبا ما را حمایت می‌کنند و به خاطر همین واقعاً دوست‌شان دارم.»
 
 
 
: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه ای منتشر می شود.


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *