صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

خاشقجی؛ مصداق استاندار‌دهای دوگانه حقوق بشر ادعایی آمریکا/ غرب از چه رژیمی حمایت می‌کند؟/سیاهه جنایت‌های سعودی

۱۶ مهر ۱۳۹۷ - ۰۸:۰۱:۰۱
کد خبر: ۴۵۸۰۲۵
دسته بندی‌: سیاست ، عمومی
تجاوز سعودی‌ها به یمن طی سه سال و نیم گذشته، تقریبا تمامی زیرساخت‌های این کشور را منهدم کرده و موجبات بروز مصائبی همچون شیوع وبا و قحطی در این کشور شده است. جنایات مستمر سعودی‌ها در یمن، در حال ورود به مرحله نسل کشی در این کشور است.

به گزارش خبرنگار گروه سیاسی ، عربستان سعودی که یکی از بزرگترین متحدان آمریکا محسوب می‌شود، سیاهه‌ای از رفتار‌های ضدبشری را در کارنامه خود دارد؛ از کشتار مردم یمن طی بیش از سه سال اخیر تا نقض سیستماتیک حقوق اولیه شیعیان عربستانی.

قتل فجیع یک منتقد توسط سعودی‌ها
 جدیدترین پرده از اعمال جنایتکارانه سعودی‌ها، مربوط به یک روزنامه‌نگار منتقد عربستانی به نام «جمال خاشقجی» است که گفته می شود رژیم سعودی او را در استانبول ترکیه به حالتی فجیع به قتل رسانده است.

خاشقجی که در کارنامه کاری خود سردبیری روزنامه «الوطن» و مدیریت شبکه خبری «العرب» را برعهده داشت، پس از روی کار آمدن ملک سلمان در عربستان سعودی و ولیعهدی بن سلمان در این کشور، به یکی از منتقدان سفت و سخت حکام جدید سعودی تبدیل شد و در روزنامه «الحیات» مطالبی انتقادی را علیه آن‌ها منتشر می‌کرد.

خاشقجی که در فهرست افراد تحت تعقیب بن سلمان، ولی عهد سعودی قرار گرفته بود، توانست قبل از به دام افتادن، از عربستان راهی آمریکا شود. وی در آمریکا نیز در روزنامه واشنگتن پست مطالبی را علیه حکام سعودی منتشر می‌کرد.

این روزنامه‌نگار منتقد حکام سعودی که از آمریکا به ترکیه عزیمت کرده بود، در روز سه‌شنبه ۱۰ مهر، هنگام مراجعه به کنسولگری عربستان در استانبول برای ثبت ازدواج خود، ناپدید شد.

از همان نخستین ساعات ناپدیدشدن خاشقجی، گمانه‌زنی‌هایی در مورد سرنوشت او مطرح شد. فعالان سعودی در فضای مجازی اعلام کردند که خاشقجی هنگام مراجعه به کنسولگری عربستان در استانبول، ربوده شده است.

«خدیجه ارزو» نامزد خاشقجی در گفت‌وگو با شبکه تی‌آرتی ترکیه گفت که خاشقجی بعد از ظهر روز سه‌شنبه برای تکمیل کار‌های رسمی ازدواج‌مان وارد کنسولگری عربستان در استانبول شد، اما پس از خروج همه از کنسولگری، خبری از او نشد و او از ساختمان خارج نشده است.

شامگاه شنبه - ۱۴ مهر- در حالیکه چهار روز از ناپدید شدن خاشقجی می‌گذشت، پلیس ترکیه برخلاف ادعای مقامات سعودی اعلام کرد که خاشقجی به هیچ وجه ساختمان کنسولگری سعودی را ترک نکرده است.

همچنین منابع امنیتی ترکیه تأکید کردند همزمان با حضور خاشقجی در کنسولگری سعودی، ۱۵ فرد از جمله تعدادی از مقامات عربستانی با دو هواپیما وارد استانبول شده‌اند و به داخل کنسولگری سعودی رفته‌اند.

این اعلام منابع امنیتی ترکیه در حالی بود که روز جمعه -۱۳ مهر- روزنامه «الأخبار» لبنان، گزارش داده بود مقامات سعودی به ترکیه پیام داده‌اند که خاشقجی طی عملیاتی به عربستان منتقل شده و هم‌اکنون در شهر ریاض به سر می‌برد.

اما سرانجام پس از کش‌وقوس‌های فراوان، شنبه شب - ۱۴ مهر- خبرگزاری رویترز به نقل از دو مسئول ترکیه‌ای که نامشان فاش نشد، خبر داد که ارزیابی‌های اولیه آنکار درباره ناپدید شدن جمال خاشقجی بعد از مراجعه به کنسولگری استانبول در روز سه‌شنبه دوم اکتبر، نشان می‌دهد که او از کنسولگری خارج نشده و احتمالا کشته شده است.

اگر چه مقامات سعودی هنوز کشته شدن خاشقجی را تایید نکرده‌اند، اما اذهان عمومی نسبت به رفتار خصمانه و جنایتکارانه عربستان سعودی در قبال منتقدان ریاض، بیش از پیش حساس شده است.

گروگان گرفتن نخست‌وزیر لبنان
ماجرای کشته شدن خاشقچی، تداعی کننده ربوده شدن سعد حریری نخست وزیر لبنان توسط حکام آل سعود بود.

روزنامه آمریکایی نیویورک‌تایمز، سناریو آمریکایی – سعودی، بازداشت حریری و ایجاد جنگ در لبنان را اینگونه شرح می‌دهد:

سعد حریری نخست‌وزیر لبنان، ساعت هشت و ۳۰ دقیقه صبح روز ۱۴ نوامبر ۲۰۱۷ (۲۴ آبان ۹۶) چند ساعت پس از دیدار با علی‌اکبر ولایتی مقام ارشد ایرانی در بیروت به اداره سلطنتی سعودی در ریاض فراخوانده شد، ساعتی که طبق استاندارد‌های پادشاهی سعودی خیلی زود بود. حریری، متحد دیرینه سعودی‌ها آن روز صبح لباس جین و تیشرت پوشید و فکر می‌کرد که قرار است با بن سلمان ولیعهد سعودی در صحرا چادر بزند، اما تلفن‌های همراهش را از او گرفتند و مورد اهانت نیرو‌های امنیتی سعودی قرار گرفت. به حریری متن از قبل نوشته شده درباره سخنرانی استعفایش داده و او مجبور شد در شبکه تلویزیونی سعودی آن را بخواند. حریری قبل از اینکه به شبکه تلویزیونی عربستان سعودی برود، حتی اجازه رفتن به خانه‌اش در ریاض را هم نداشت و مجبور شد از نیرو‌های امنیتی بخواهد برایش کت و شلوار بیاورند. در این ماجرای عجیب و غریب، حریری تبدیل به یک سرباز برای ضربه‌زدن به ایران شد.

اما رفتار جنایتکارانه و غیرمتعارف سعودی‌ها تنها به ماجرا‌هایی نظیر قتل یک منتقد و یا گروگانگیری نخست‌وزیر یک کشور دیگر ختم نمی‌شود؛ سعودی‌ها بویژه در سه سال اخیر، کلکسیونی از اعمال ضداسلامی و ضدانسانی را مرتکب شده‌اند؛ اعمالی که منطبق با خواست و امیال استکبار جهانی و در رأس آن‌ها آمریکا بوده است.

تجاوز سبعانه سعودی‌ها به یمن
ائتلاف نظامی سعودی در ۲۵ مارس ۲۰۱۵ میلادی برابر ۶ فروردین ۱۳۹۴ تجاوز به یمن را آغاز کرد. تجاوزی که با گذشت بیش از سه سال از آن، کماکان ادامه دارد و موجب کشته شدن حدود ۱۰ هزار یمنی و زخمی شدن هزاران تن دیگر از اهالی این کشور شده است.

تجاوز سعودی‌ها به یمن طی سه سال و نیم گذشته، تقریبا تمامی زیرساخت‌های این کشور را منهدم کرده و موجب بروز مصائبی همچون شیوع وبا و قحطی در این کشور شده است. جنایات مستمر سعودی‌ها در یمن، در حال ورود به مرحله نسل کشی در این کشور است.

تقریبا روزی نیست که خبر بمباران یک بیمارستان یا مدرسه یا حتی مراسم عزا و عروسی در یمن توسط جنگنده‌های سعودی، مخابره نشود.

۱۱ مردادماه سال جاری، جنگنده‌های ائتلاف سعودی با فرمان اتاق مشترک عملیاتی آمریکایی - سعودی طی چند نوبت حمله به بیمارستان «الثوره» شهر «الحدیده» یمن و بازار ماهی‌فروشان این شهر، ۶۰ غیرنظامی را شهید و بیش از ۱۳۰ تن را زخمی کردند.

نمونه فوق‌الذکر تنها یکی از جنایات و کودک‌کشی‌های بیشمار سعودی‌ها در یمن است. با یک جستجوی کوتاه به انبوهی از جنایات سعودی‌ها در یمن مواجه می‌شویم. جنایاتی که با تسلیحات اهدایی آمریکا، انگلیس و فرانسه انجام می‌شود.

دونالد ترامپ رئیس‌جمهور آمریکا اردیبهشت سال ۹۶ در جریان سفر به ریاض، قراردادی ۵۰۰ میلیارد دلاری با سعودی‌ها منعقد کرد که ۳۰۰ میلیارددلار آن به فروش جنگ افزار و تسلیحات اختصاص داشت.

آمریکا بزرگترین تجهیزکننده و تامین‌کننده تسلیحاتی آل‌سعود است؛ ارزش مبادلات تسلیحاتی میان واشنگتن و ریاض از حد متعارف بین‌المللی فراتر رفته است و قرارداد ۳۰۰ میلیارد دلاری سال گذشته که شامل موشک‌های «تاد» و تانک «ام ۱۰۹» و سایر اقلام نظامی است، رکورد فروش سلاح به یک کشور توسط آمریکا را شکست.

پس از آمریکا، دو کشور اروپایی انگلیس و فرانسه بیشترین میزان فروش جنگ افزار را به ارتش متجاوز سعودی دارند. در سال ۲۰۱۶، پس از ماه‌ها انکار، ارتش عربستان سعودی مجبور شد اعتراف کند که در حمله به یمن از بمب‌های خوشه‌ای ساخت انگلیس استفاده کرده است.

فرانسه سومین صادرکننده بزرگ تسلیحات در جهان است و عربستان سعودی و امارات متحده عربی، بزرگ‌ترین خریداران تسلیحات فرانسوی هستند.

اوایل سال جاری میلادی، یک موسسه نظرسنجی غربی به نام «یوگاو» نظر مردم فرانسه را درباره ارسال تسلیحات به عربستان سعودی و امارات متحده عربی جویا شد. نتیجه نظرسنجی این موسسه نشان می‌داد که حدود ۹۰ درصد از فرانسوی‌ها از رئیس‌جمهور کشورشان، توقف ارسال سلاح به کشور‌های حاضر در جنگ یمن از جمله عربستان سعودی و امارات متحده عربی را خواستار هستند.

سعودی‌ها در جریان تجاوز به یمن، نه تنها به مردان و زنان غیرنظامی که حتی به کودکان هم رحم نمی‌کنند.

روز پنجشنبه ۱۸ مرداد ۱۳۹۷، رژیم سعودی یک اتوبوس حامل حدود ۴۰ دانش آموز دبستانی یمنی بین ۶ تا ۱۱ ساله را با بمب ۲۲۷ کیلوگرمی MK ۸۲ ساخته آمریکا هدف قرار داد که در جریان این حمله وحشیانه، همه سرنشینان اتوبوس از جمله آن ۴۰ کودک معصوم، جان باختند.

نکته قابل توجه، سکوت مرگبار مجامع جهانی و سازمان ملل در قبال کودک‌کشی‌های رژیم سعودی در یمن است. اوایل سال جاری میلادی (بهمن ۹۶) یونیسف طی گزارشی اعلام کرد به علت تجاوز عربستان سعودی، بیش از پنج هزار کودک یمنی در سه سال اخیر در این کشور، کشته شده یا دچار نقص عضو شده‌اند.

در گزارش یونیسف آمده بود که حدود یازده میلیون کودک در یمن زندگی می‌کنند که در اثر تجاوز ارتش سعودی تقریبا همه آن‌ها به کمک‌های بشردوستانه نیاز دارند و اکثر آن‌ها از گرسنگی و بیمار‌های واگیردار نظیر وبا رنج می‌برند.

براساس آمار یونیسف در آن مقطع زمانی (بهمن ۹۶ – ۹ ماه پیش)، بیش از بیست و پنج هزار نوزاد یمنی در سن حدود یک ماهگی جانشان را از دست می‌دهند.

اما با این همه، کوچکترین صدایی از مجامع بین‌المللی و سازمان ملل و شورای امنیت در محکومیت جنایات و کودک‌کشی‌های سعودی شنیده نمی‌شود.

هنوز اذهان جهانیان ماجرای خط خوردن رژیم سعودی از فهرست ناقضان حقوق کودک را فراموش نکرده‌اند. جمعه ۱۴ خرداد ۹۵ بود که سازمان ملل طی گزارشی پیرامون اعمال خشونت جنگی علیه کودکان، نام ائتلاف عربستان سعودی در حمله به یمن را در جمع ناقضان حقوق کودک قرار داد، و اعلام کرد در تهاجم سعودی‌ها به یمن، ۵۱۰ کودک کشته و ۶۶۷ کودک دیگر زخمی شده‌اند (آمارِ ۲ سال و نیم قبل)؛ به فاصله ۴۸ ساعت پس از ارائه این گزارش، در میان بهت و حیرت همگان، نام عربستان سعودی از لیست سیاه سازمان ملل خارج شد.

در آن مقطع زمانی، در حالیکه تمامی ناظران بین‌المللی و فعالان حقوق کودک در صدد بودند علت این اقدام حیرت‌آور سازمان ملل را جویا شوند، «بان کی مون» دبیرکل وقت این سازمان، در جمع خبرنگاران، از گزارش خود درباره مسئولیت ائتلاف سعودی در کشتن کودکان یمنی دفاع کرد، اما گفت: بخاطر تبعات قطع احتمالی کمک‌های مالی کشور‌های عرب تصمیم به حذف نام ائتلاف سعودی از لیست ناقضان حقوق کودک گرفته است!

شورای امنیت سازمان ملل نیز که مدعی تلاش برای استقرار صلح در جهان است، در قبال جنایات رژیم سعودی در یمن، دچار خفگی مطلق شده است و این شورا به سبب حمایت‌های خاص آمریکا از عربستان سعودی، بیانیه محکومیت‌آمیزی را علیه جنایات سعودی در یمن صادر نکرده است.

در جریان جلسه روز جمعه ۱۲ مرداد ۹۷، شورای امنیت سازمان ملل، که پیرامون بحران یمن تشکیل شد، آمریکایی‌ها نشان دادند که حامی بی قید و شرط متجاوزان سعودی هستند؛ چرا که با فشار خود اجازه ندادند هیچ سخنی از محکومیت جنایات سعودی‌ها در یمن به میان آید.

جنایات سعودی‌ها علیه شیعیان شرق عربستان
اما دامنه جنایات و اقدامات ایذایی سعودی‌ها در حدود ۴ سال اخیر، تنها شامل مردم یمن نشده است؛ بلکه شیعیان ساکن نواحی شرقی عربستان نیز از ظلم و تعدی، حکام سعودی و عمال آن‌ها در امان نمانده‌اند.

در اوایل محرم سال جاری، رسانه‌ها گزارش دادند که ماموران رژیم سعودی با حمله به تکایا و حسینیه‌های شهر قطیف واقع در شرق عربستان، ضمن بی حرمتی به شعائر عاشورایی، با تخریب اماکن مذهبی شیعیان عربستانی مانع از برپایی مراسم عزاداری توسط آن‌ها شدند.

«عوامیه» منطقه‌ای شیعه نشین در شرق عربستان است که جولان تانک‌های سعودی در آن و خراب کردن سقف خانه‌ها بر روی سر زنان و کودکان در آن، به امری عادی تبدیل شده است.

عوامیه منطقه‌ای است باستانی واقع در شهر القطیف در استان الشرقیه عربستان؛ عمده ساکنان این منطقه را شیعیان تشکیل می‌دهند؛ نام عوامیه زمانی بر سر زبان‌ها افتاد که رژیم سعودی حکم به اعدام آیت‌الله شیخ نمر روحانی شجاع عربستانی داد؛ پس از این حکم و اجرای آن، ساکنان عوامیه که زادگاه شیخ نمر بود در حمایت از روحانیت و اسلام ناب خروشیدند تا کاخ ظلم حکام سعودی را ویران سازند.

در تابستان سال گذشته که از اعدام شیخ نمر قریب به ۲ سال می‌گذشت و شعله‌های خشم جوانان عوامیه و سایر شیعیان شرق عربستان و حتی برادران اهل سنت این منطقه از ظلم و جور حکام وهابی- آمریکایی سعودی همچنان فروزان بود، دژخیمان و مزدوران رژیم سفاک سعودی محاصره و کشتار وسیعی را علیه مردم این منطقه از عربستان ترتیب دادند.

از اوایل مرداد سال گذشته، محاصره منطقه عوامیه عربستان توسط مزدوران و ارتش سعودی تشدید شد و تمامی ورودی‌های این منطقه با موانع سیمانی توسط مزدوران سعودی بسته شد؛ نیرو‌های امنیتی سعودی همچنین تعداد زیادی خودرو‌های زرهی و تجهیزات به العوامیه منتقل کردند.

توپخانه رژیم سعودی در تابستان گذشته به صورت روزانه منازل شیعیان عوامیه را هدف قرار می‌داد. در آن مقطع برخی از کاربران توییتر، با گذاشتن تصاویری از بقایای خمپاره‌های پرتابی به سوی منازل مسکونی العوامیه، شدت حملات صورت گرفته علیه خود را علنی کردند.

هجوم به منازل و تفتیش بدون مجوز خانه‌ها به بهانه دستگیری افراد تحت تعقیب، جنایت دیگری است که مزدوران سعودی در عوامیه و سایر نقاط شیعه نشین عربستان، مرتکب می‌شوند.

اما دامنه جنایات و اقدامات ایذایی رژیم سعودی تنها به نکات فوق‌الذکر شامل آن روزنامه‌نگار عربستانی، گروگانگیری نخست‌وزیر لبنان، جنایات سبعانه علیه مردم یمن و محاصره شیعیان شرق عربستان، منحصر نمی‌شود و سیاهه این رژیم بسیار بلندبالاتر است.

حمایت مالی و لجستیکی از تروریست‌های تکفیری و مشارکت در کشتار و آوارگی مردم مظلوم سوریه و عراق؛ سرکوب قیام آزادیخواهانه و برابری طلبانه مردم بحرین؛ اعدام روحانیون آزادیخواه و فاجعه منا؛ بخش‌های دیگری از خیانت‌ها و جنایت‌های چند ساله اخیر آل سعود است که با هدف کاستن از اقتدار جوامع اسلامی در جهت منافع و اغراض شوم آمریکا و رژیم نامشروع صهیونیستی صورت گرفت.

فرجام سخن آنکه، رژیم سعودی با چنین سیاهه ضدحقوق بشری مورد حمایت بی قید و شرط رژیم آمریکا و کشورهای غربی است و نحوه رفتار با این رژیم مستبد، استانداردهای دوگانه حقوق بشری ادعایی غرب را به خوبی آشکار می‌کند.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *