جزئیات پرداخت تسهیلات اشتغال روستایی
معاون توسعه روستایی و مناطق محروم گفت: برای پرداخت تسهیلات اشتغال روستایی از محل صندوق توسعه ملی یک و نیم میلیارد دلار در نظر گرفته شده بود که این مبلغ به ۴ بانک عامل پست بانک، بانک کشاورزی، توسعه تعاون و صندوق کارآفرینی امید تخصیص یافته است
رضوی ادامه داد: همه اقشار مانند معلمان، کارگران روزی را به نام خود از اوایل انقلاب در تقویم ثبت کرده بودند که تنها جای بزرگداشت روستا و عشایر کم بود که آن نیز به تقویم اضافه شد.
معاون توسعه روستایی و مناطق محروم رئیس جمهور با بیان اینکه روستاییان و عشایر جزو تولیدکنندگان عظیم در کشور هستند گفت: آنها جزو مصادیقی هستند که پیامبر اکرم (ص) بوسه بر کف دستشان زد، این بوسه بر آثار تولید و سازندگیشان است. روستاییان و عشایر در تامین، امنیت و سلامت مواد غذایی و همچنین در تولید آداب و رسوم و سنن و فرهنگ موفق بوده و هستند. البته یکی از مظلومیتهای آنها این است که آنها را فقط تولیدکننده محصولات کشاورزی میدانند در حالیکه روستاییان و عشایر تولیدکننده فرهنگ، آداب و سنن و صنایع دستی نیز هستند.
وی گفت: ایران، هند و چین جزو بزرگترین صادرکنندگان صنایع دستی در جهان هستند و در ایران نیز بیشترین حجم صنایع دستی در روستاها تولید میشود. البته روستاییان در صنایع تبدیلی نیز پیشرو هستند و در اصل روستا یک واحد تولیدی، مسکونی و فرهنگی- هنری است.
رضوی در پاسخ به سوالی درباره جزئیات همایش روز روستا گفت: این همایش روز سهشنبه هفدهم مهر در محل همایشهای تلاش وزارت تعاون در چهارراه پارکوی از ساعت ۸ صبح تا ۱۸ عصر برگزار میشود. سخنران مراسم افتتاحیه آقای اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور خواهد بود.
معاون توسعه روستایی و مناطق محروم رئیس جمهور تصریح کرد: این همایش برای پنجمین دوره در سال جاری برگزار میشود که اولین دوره آن در سال ۹۳ بود. امسال با توجه به اینکه مصادیق عملیاتی شده و برای اینکه اشتغال پایدار روستایی و عشایری را بهتر به جامعه معرفی کنیم از هر ۳۱ استان کشور تعداد ۲ تا ۳ نفر از تولیدکنندگان برتر را برای حضور در این همایش دعوت کردهایم تا اقدامات و محصولاتشان را در نمایشگاهی که در حاشیه این همایش برگزار میشود معرفی کنند. البته یک نفر برتر از هر استان هم در قسمت استارتآپیها به این همایش دعوت شده است.
وی در پاسخ به سوال دیگری درباره جزئیات پرداخت تسهیلات اشتغال روستایی نیز گفت: برای پرداخت تسهیلات اشتغال روستایی از محل صندوق توسعه ملی یک و نیم میلیارد دلار در نظر گرفته شده بود که این مبلغ به ۴ بانک عامل پست بانک، بانک کشاورزی، توسعه تعاون و صندوق کارآفرینی امید تخصیص یافته است که این بانکها نیز معادل این مبلغ را که در حدود ۳ هزار میلیارد تومان است برای اعطای این تسهیلات در نظر گرفتهاند که از محل این مبلغ تعداد ۳ هزار و ۲۹۷ میلیارد تسهیلات اشتغال پرداخت شده است و همچنین با ۹۳ هزار و ۲۲ نفر نیز قرارداد منعقد شده است.
رضوی ادامه داد: در قسمت قراردادهای اشتغالزایی منعقد شده در بانکهای عامل استانهای تهران، کرمانشاه و مشهد رتبههای نخست را دارند. مطمئنا برای پرداخت تسهیلات قانون اشتغال پایدار در شش ماهه دوم سال کار با شتاب بیشتری پیش خواهد رفت و پرداخت وامها زمان پایانی ندارد البته ما میخواهیم هرچه سریعتر و دقیقتر کار را به پایان برسانیم. البته بانک سینا نیز مجری تفاهم نامهای است که با بنیاد مستضعفان داریم.
رضوی در پاسخ به سوالی درباره چگونگی نظارت در تسهیلات قانون اشتغال پایدار نیز گفت: این تسهیلات از سوی سه ارگان سازمان برنامه و بودجه، خود معاونت توسعه روستایی و مناطق محروم و همچنین توسط یکی از معاونان استانداران در هر استان مورد نظارت قرار میگیرد.
معاون توسعه روستایی و مناطق محروم در پاسخ به این سوال که تسهیلات قانون اشتغال پایدار به چه بخشهایی تعلق گرفته است گفت: ۴۵ درصد اعتبارات مربوط به بخش کشاورزی، ۱۵ درصد آن مربوط به شرکتهای دانشبنیان و فناوریها، ۱۰ درصد مربوط به بخش صنعت و معدن، ۱۰ درصد مربوط به صنایع دستی و ۱۰ درصد نیز به صنایع گردشگری تخصیص داده شده است.
وی در پاسخ به سوالی درباره مهاجرت معکوس از روستاها نیز گفت: سه عامل اصلی باعث مهاجرت از روستاها هستند که شامل تبعیض خدمات و توجه بیشتر به شهرها، بیحرمتیهایی که روستاییان میگیرند و همچنین اشتغال میشود لذا دنبال تثبیت جمعیت در روستاها هستیم که این وسیله نرخ حاشیهنشینی در شهرها نیز کاهش یابد و با باقی ماندن افراد در روستاهای خود نرخ تولیدات افزایش یابد و بدین طریق انگیزهای برای باقی ماندن روستاییان در محل زندگی خود ایجاد شود.
رضوی در پاسخ به سوال دیگری درباره نرخ کارمزد تسهیلات قانون اشتغال پایدار گفت: نرخ کارمزد وام از محل اشتغال پایدار روستا و عشایر، برای روستاییان و عشایر مرزنشین ۴ درصد، برای سایر مناطق ۶ درصد، برای شهرهای زیر ۱۰ هزار نفر که فقط به عنوان سرمایه در گردش میدهیم ۱۰ درصد و سقف آن نیز ۱ میلیارد تومان است. البته سقف وام واحدهای تولیدی که میخواهند در مناطق مرزی و غیرمرزی راهاندازی شوند ۱۵ میلیارد تومان است که دوره مشارکت و تنفس این وامها سه سال است و همچنین دوره بازپرداختشان ۶ سال است.
معاون توسعه روستایی و مناطق محروم رئیس جمهور در پاسخ به سوالی درمورد وثایقی که روستاییان و عشایر برای دریافت این تسهیلات باید به بانکها پرداخت کنند نیز عنوان کرد: قانونگذار کمک کرده است سند ملکی مسکونی روستایی در همان روستا، همچنین اگر یک روستایی درمحل زندگی خود یک واحد صنعتی یا دامداری دارد سند آن و یا سفتهای به مبلغ ۳۰۰ میلیون تومان و یک نفر ضامن به بانک عرضه کند. همچنین محل اجرای پروژه با ماشینآلات نو وثایقی هستند که بانکها میتوانند از روستاییان و عشایر طلب کنند و زمانی میتوانند بیشتر از این وثایق را طلب کنند که ارزش ریالی آن اشتغال و یا واحد تولیدی کمتر از ارزش وام و کارمزدش باشد.
وی گفت: به صنایعی که اقدامات در حوزه صنایع گردشگری، دامداری، امور صنعتی یا ژنتیک، آبیاری تحت فشار، صنایع گلخانهای، صنایع تبدیلی و بخش صنعت و معدن، تسهیلات و وام اشتغال ارائه میدهیم.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *