صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

وصی کیست؟

۱۳ دی ۱۴۰۱ - ۱۰:۰۵:۱۵
کد خبر: ۴۵۷۹۲۷۸
دسته بندی‌: مجله حقوقی ، عمومی
طبق قانون، وصی باید بر طبق وصایای موصی رفتار کند.

خبرگزاری میزان - با سلام اگر وکیلی دارای شماره پروانه وکالت است و وصی هست و خودش باید به عین وصیت عمل می‌کرده ولی بخش کوچکی را عمل و بخش بزرگ آن را عمل نکرده و در عین اینکه چون وصیت نامه محضری از طرف مرحوم داشته خود را مقید به پاسخ دادن به وراث نمی‌داند آیا وکالتش باطل نمیشود. با اطلاعاتی که من وراث از مجموعه خیریه‌ای که ایشان با آنجا عهد کرده بوده املاکی به آنها هبه کند کسب کردم ایشان املاکی را ابتدا با خیریه صلح می‌کنند ولی مجموعه خیریه ملک‌ها را احاله کردند و درخواست وجه نقد و یا التزام به سند می‌کند که ایشان طفره میروند. حالا تکلیف مرحوم که از دنیا رفته و به قول وکیلش به ما ربطی ندارد که برای ایشان در امور خیریه درخواست ناظر کنیم چگونه مرحوم پدرم را از قبر بیرون بکشم و بهش بگم وصی تو ظاهرا دست طلحه و زبیر را ازپشت بسته و با تاییدیه محضری که بهش دادی حق سوءاستفاده را برای خود محفوظ می‌داند؟

این وکیل با یک وصیت محضری می‌خواهد چند جا را فریب دهد:
۱- قاضی دادگاه.
۲- مجموعه خیریه‌ای که خودش با آنها صلح کرده.
۳- مرحوم پدرم که دستش از دنیا کوتاه است.
۴- فرزندان وراث.
۵ – با پرداخت نکردن وجه ملک احاله تا ۲۵ آذر ۱۴۰۱ به خیریه عملا و صلح کردن صوری که فقط قصد فریب دادگاه را داشته است.

سوال من اینست چنین وکیلی که هدفش از وصی بودن چیز دیگری بوده آیا وکالتش باطل نمی‌گردد؟

پاسخ کارشناس: پرسش کننده محترم سوال به صورت کلی مطرح شده و نمی‌توان بدون آگاهی از جزئیات پاسخ دقیقی ارائه داد. اما باید بیان داشت مطابق ماده ۸۲۵ قانون مدنی، وصیت بر دو قسم است: تملیکی و عهدی.

مقنن در ماده ۸۲۶ قانون مذکور بیان داشته، وصیت تملیکی عبارت است از اینکه کسی عین یا منفعتی را از مال خود برای زمان بعد از فوتش به دیگری مجاناً تملیک کند.

وصیت عهدی نیز عبارت است از اینکه شخصی یک یا چند نفر را برای انجام امر یا اموری یا تصرفات دیگری مامور مینماید. بنابراین مطابق تعاریف مذکور، وصیت کننده موصی، کسی که وصیت تملیکی به نفع او شده است موصی له، مورد وصیت موصی به کسی که به موجب وصیت عهدی ولی بر مورد ثلث یا بر صغیر قرار داده می‌شود وصی نامیده می‌شود.

اما در خصوص ضمانت اجرا عدم اجرا تکالیف قانونی توسط وصی باید بیان داشت، مطابق ماده ۸۵۸ قانون مدنی، وصی نسبت به اموالی که بر حسب وصیت در ید او میباشد حکم امین را دارد و ضامن نمی‌شود مگر در صورت تعدی یا تفریط.

مطابق ماده ۸۵۹ قانون مذکور، وصی باید بر طبق وصایای موصی رفتار کند و الا ضامن و منعزل است.

انتهای پیام



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *