زودتر باید به سمت ایجاد پیمان پولی حرکت میکردیم/ پیمان پولی به کشورهای اروپایی تسری یابد
عضو اتاق بازرگانی ایران افزود: به برخی از کشورهای همسایه برای ایجاد پیمان پولی پیشنهاد شده و این موضوع در حال بررسی است.
وی گفت: در صورت توافق برای ایجاد پیمان پولی بین دو کشور، صندوقی ایجاد میشود و هر کالایی که از دو کشور خریداری شود مبلغ آن به صندوق واریز شود و در نهایت تهاتر شود و این کار در گذشته با برخی کشورها از جمله چکسلواکی سابق نیز صورت گرفته است.
سلیمی در پاسخ به اینکه آیا برای ایجاد پیمان پولی نیاز هست حجم مبادلات دو کشور برابر باشد یا خیر، تصریح کرد: اگر حجم مبادلات برابر باشد بهتر است اما، اگر برابر هم نبود طرف تجاری میتواند از طریق صادرات ما به کشور سوم ذینفع باشد و صادر کند و از این طریق بستانکاری خود را تهاتر کند.
عضو اتاق بازرگانی ایران با اشاره به سفر رئیس بانک مرکزی به روسیه و رایزنیها برای استفاده از پول دو کشور در مبادلات تجاری خاطرنشان کرد: دولت منتظر بود تا سرنوشت برجام مشخص شود و پس از اینکه این موضوع مشخص شد به سمت ایجاد پیمان پولی با کشورهای همسایه حرکت کرد که باید این کار از سوی دولت زودتر انجام میگرفت.
وی اظهار کرد: باید دولت این روند را ادامه دهد و بتواند با کشورهای اروپایی این مذاکرات را صورت داده و پیمانهای دو جانبه با آنها منعقد کند.