صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

لجستیک چیست؟ / کاربرد لجستیک در ایران

۱۴ مهر ۱۳۹۷ - ۱۴:۴۴:۰۲
کد خبر: ۴۵۷۵۹۳
دسته بندی‌: اقتصاد ، عمومی
لجستیک، فرآیند برنامه ریزی، اجرا و نظارت بر خدمات و اطلاعات مرتبط با حمل و نگهداری کالا از مبدأ تا محل مصرف که با هدف تامین نیاز مشتری، شامل جریان‌های درونی و بیرونی، درون‌سو و برون‌سو انجام می‌گیرد.

به گزارش خبرنگار گروه اقتصاد ، لجستیک فرآیند برنامه‌ریزی، اجرا و نظارت بر خدمات و اطلاعات مرتبط با حمل و نگهداری کالا از مبدأ تا محل مصرف که با هدف تامین نیاز مشتری، شامل جریان‌های درونی و بیرونی، درون‌سو و برون‌سو انجام می‌گیرد، یکی از راه‌حل‌هایی که از دهه ۱۹۷۰ در اروپا به منظور افزایش بهره‌وری در زنجیره تامین و کاهش هزینه‌های لجستیک ارائه شد و به سرعت جایگاه ویژه‌ای در مدیریت زنجیره تامین یافت، ایجاد نقاط خاص لجستیکی با هدف تجمیع فعالیت‌های لجستیک، تخصصی‌سازی و افزایش کیفیت و گستره خدمات لجستیک بود.

آماد، آمادگاری یا لجستیک به انگلیسی (Logistics) یعنی مدیریت جریان کالا، اطلاعات یا هر نوع منابع دیگر؛ مانند انرژی یا انسان‌ها بین محل تولید یا محل موجودی تا نقطه مصرف یا مورد نیاز برای برآورده کردن نیاز‌های مصرفی (معمولاً در سازمان‌های نظامی). لجستیک هنر و علم به دست آوردن تولید، توزیع مواد و محصول در مکان مناسب و در مقدار مناسب است.

لجستیک شامل یکپارچه‌سازی اطلاعات، حمل و نقل، موجودی کالا، انبارداری، جابه‌جایی کالا و بسته‌بندی و در مواردی نیز شامل امنیت نیز می‌شود.

لجستیک به کلیه فعالیت‌های هماهنگی اطلاق می‌شود که جهت بررسی، تحقیق، مطالعه و برآورد نیاز‌ها و احتیاجات اولیه در زمینه وسایل و تجهیزات، ماشین‌ها و ابزارآلات، تأسیسات و قطعات از هر نوع و کلیه امور مربوط به تهیه، تولید، بیمه، نگهداری، انبارداری، توزیع، حمل و نقل، تنظیم و تهیه روش انجام کار، طراحی سیستم و دستور العمل و نظارت بر موارد فوق انجام می‌گیرد. مان و مکان را به آن می‌افزاید.

لجسنیک در ایران
انجمن لجستیک ایران با تشکیل کمیسیون‌های تخصصی لجستیک پیرامون صنایع مختلف و ایجاد همکاری نزدیکتر بین متخصصین و پژوهشگران صنعت با صاحب‌نظران، تصمیم‌سازان و مراجع قانون‌گذاری کشور به اهداف ذیل فعالیت‌های خود را توسعه می‌دهد.

۱- ایجاد و توسعه روابط علمی و فرهنگی در سطح ملی و بین المللی بین محققان و متخصصانی که به گونه‌ای با دانش لجستیک مرتبط هستند.

۲- همکاری با نهاد‌های اجرایی، علمی، آموزشی و پژوهشی در زمینه علوم لجستیک به منظور نشر تجربه‌های آموزشی و پژوهشی، مبادله اطلاعات، تدوین استاندارد‌ها و ارتقاء کمی وکیفی طرح‌ها

۳-ترغیب و تشویق نوآوران و تجلیل از محققان و استادان ممتاز

۴-ارائه خدمات آموزشی و پژوهشی

۵-تشکیل گردهمایی هایعلمی در سطح داخلی و بین المللی و مشارکت در برپاییداین گونه برنامه‌ها

۶- ترجمه، تالیف و انتشار کتب و نشریات علمی

۷- تربیت نیروی متخصص در علوم مهندسی لجستیک و توسعه مدیریت زنجیره تامین

۸- تبادل نظر با دستگاه‌های اجرایی، سیاست گزاری، مجلس شوراء اسلامی و نهاد‌های وثر در تصمیم سازی‌ها

۹- برگزاری سمینار ها، همایش ها، کنفرانس ها، نمایشگاه‌های داخلی-خارجی و مشارکت در برپایی آن‌ها با دیگر سازمان‌ها و نهاد‌ها

۱۰- استفاده از دانش مهندسی روز و تدوین شاخص‌ها و استاندارد‌های لجستیک جهت پاسخ گویی به الزامات ملی و بین المللی

۱۱- حمایت اصولی از صاحبان صنایع تولیدی در بخش‌های مختلف، جهت هم افزایی توان فنی و مهندسی ایشان و رتبه بندی سازمان‌ها و شرکت‌ها به منظور راهبری سیستم‌های خدمات مهندسی و مشاوره لجستیک در راستای حمایت از فرایند عارضه یابی لجستیکی صنایع کشور


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *