در باغهای ساوه خبری از برداشت انار نیست/ گول نخورید!
پاییزفصل انار است، فصل یاقوتهای سرخ و پستههای سبز، اما اینجا همیشه اشتباهی رخ میدهد.ساوه سالهاست که شاهد این اشتباه است، اشتباهی که بهتر است نام آنرا سودجویی یا حتی عوامفریبی گذاشت.
آری این نمایش تراژیک، هر ساله در شهر انارها به روی صحنه میرود. شهری که بهترین انواع انار را در خود میپرورد، اما در آستانه فصل برداشت و تا وقتی که فصل فروش انار به اتمام برسد، انارفروشهایی را به خود میبیند که انار نامرغوب دیگر نقاط کشور را به معابر ورودی و خروجی آن میآورند و به اسم انار ساوه به مسافران بی خبر میفروشند.کمترین ضرر اینکار برای انار ساوه و باغدارانش تخریب برند ساوه است، در واقع هیچیک از انارهایی که در فاصله شهریورماه تا اواخر پاییز در ساوه عرضه میشود، آن انار مرغوبی نیست که در ساوه تولیدش میکنند و چشم انتظارش هستیم و برای خریدش راهمان را به سوی ساوه کج میکنیم. یاقوت سرخ ساوه با خود دل خوردنهای بسیار در اقلیم ویژه این شهرستان به گل مینشیند و دانه میزند.خلیلی معاون فنی و اجرایی جهاد کشاورزی ساوه میگوید: یکی از ویژگیهای شهرستان ساوه قرار گرفتن در منطقه نیمه کویری است که بدین واسطه و به دلیل برخورداری از شبهای خنک و روزهای گرم و طولانی زمینه مساعدی را برای تولید انار مرغوب فراهم کرده است.به گفته وی، برای پرورش انار با کیفیت به زمینی با خاک رسی و شنی که همراه با نمک باشد نیاز است و شهرستان ساوه از مناطق منحصر بفردی است که از این دو ویژگی مهم برای تولید انار مرغوب برخوردار است.در واقع ماندگاری در انبار، کمبود آفات و خوش رنگی دانه و پوست از ویژگیهای بارز یاقوت سرخ ساوه است و همین ویژگی هاست که انار تولیدی این شهرستان را علاوه بر اقصی نقاط کشور راهی کشورهای اروپایی و کشورهای حوزه خلیج فارس کرده است.
معاون فنی و اجرایی جهاد کشاورزی ساوه با اشاره به اینکه برداشت انار این شهرستان از دو هفته آینده آغاز میشود، افزود: هنوز انار مرغوب ساوه به بازار عرضه نشده و در چرخه توزیع قرار نگرفته است.محمودرضا خلیلی به حمله غافلگیرانه سرما به درختان انار ساوه در آذرماه سال ۱۳۹۵ اشاره کرد و افزود: با ورود یک جبهه هوای سرد در این شهرستان بالغ بر ۹۰ درصد از باغات کفبر شدند و خسارتی بالغ بر ۵۳۲ میلیارد تومان به انارستانهای ساوه و سایر محصولات باغی نظیر زیتون، گردو و مزارع کلزا، گندم و جو وارد شد.وی بیان کرد: سرمازدگی موجب شد که درختان انار نتوانند عملیات گلدهی و باردهی را در سالهای بعد از کفبر کردن به طور کامل انجام دهند و براین اساس یک سال پس از کفبر کردن درختان، میزان تولید انار در این شهرستان به یک درصد ظرفیت خود قبل از سرمازدگی سال ۱۳۹۵ رسید و بیشترین انار تولیدی، درجه دو و سه بوده است.خلیلی در پاسخ به این پرسش که از چه زمانی کار برداشت انار ساوه آغاز خواهد شد، افزود: کار برداشت انار در ساوه معمولا از روزهای پایانی مهرماه آغاز و بسته به میزان وسعت باغ بر مبنای هکتار ادامه خواهد داشت.
هنوز زود است
وی تصریح کرد: تاکنون هیچ باغدار ساوجی اقدام به برداشت انار خود نکرده و هنوز برای اینکار زود است. باغداران باید با رصد و پیش بینی هوا و اطلاع از ورود جبهه هوای سرد نسبت به برداشت انار اقدام کنند.وی در این خصوص که انار عرضه شده در مبادی ورودی و خروجی شهرستان، انار تولیدی ساوه است یا خیر، گفت: بیشترین انار عرضه شده در بازار مربوط به انار تولیدی سایر نقاط کشور است که نه تنها مرغوبیت انار ساوه را ندارد بلکه از لحاظ طعم و اندازه نیز با انار ساوه قابل قیاس نیست.خلیلی تصریح کرد: البته بخشی از انار تولیدی ساوه که موسوم به انار آلک است و به صورت پراکنده در باغات شهرستان تولید میشود، توسط عدهای سودجو برداشت شده و با سوء استفاده از قیمت بازار به نام انار تولیدی این شهرستان به فروش میرسد.
وی گفت: انار آلک از سایر ارقام انار تولیدی ساوه کوچکتر و دارای پوستی تیره رنگ است و معمولا تا ۱۰ روز قبل از برداشت سایر ارقام مرغوب انار برداشت میشود که بیشتر مصرف نوبرانه و جنبه خود مصرفی داشته و کاربرد تجاری ندارد.وی در ادامه گفت: البته خود باغداران به دنبال سودجویی نیستند چرا که قیمت انار مرغوب در بازار طی روزهای اخیر معادل ۶ هزار تومان است و بیشتر دلالان و واسطهها که انار را به قیمتهای متفاوتی عرضه میکنند به دنبال سودجویی و عرضه انار سایر شهرهای کشور به نام انار ساوه هستند.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *