صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

شکست سعودی و آمریکا در عراق/خط تماس نظامی؛ بازی جدید آمریکایی‌ها / این پیروزی را قدر بدانیم

۱۴ مهر ۱۳۹۷ - ۰۹:۳۴:۴۳
کد خبر: ۴۵۷۴۹۱
قرار گرفتن «عادل عبدالمهدی»، نخست‌وزیر عراق در رأس دستگاه اجرایی عراق ضربه کاری بر پیکره راهبرد‌های آمریکا در عراق محسوب می‌شود. عبدالمهدی چهره‌ای است که همه گروه‌ها و طیف‌های سیاسی بر روی وی اتفاق‌نظر دارند.

به گزارش خبرنگار گروه فضای مجازی ، سرمقاله امروز روزنامه حمایت با عنوان «شکست سعودی و آمریکا در عراق» منتشر شده و در آن چنین آمده است:محبوبیت صالح در میان کرد‌ها مثال‌زدنی است، چراکه در جهت ارتقاء سطح دانش و تحصیلات عالیه کرد‌ها گام‌های بزرگی برداشته، لذا می‌تواند در بحران‌هایی که در این منطقه از ناحیه بیگانگان شکل می‌گیرد - نظیر برگزاری همه‌پرسی سال گذشته برای جدایی اقلیم کردستان از عراق - وارد عمل شده و ساز و کاری که به صلاح کرد‌ها و منطقه است را برقرار کند. این اتفاق دقیقاً برخلاف سیاست تجزیه‌طلبی و بحران‌آفرینی آمریکا، رژیم صهیونیستی و مرتجعین منطقه است و بساط آن‌ها را در تولید و ترویج تروریسم در هم می‌پیچد.قرار گرفتن «عادل عبدالمهدی»، نخست‌وزیر عراق در رأس دستگاه اجرایی عراق نیز ضربه کاری دیگری بر پیکره راهبرد‌های آمریکا در عراق محسوب می‌شود. عبدالمهدی چهره‌ای است که همه گروه‌ها و طیف‌های سیاسی بر روی وی اتفاق‌نظر دارند و دارای صبغه‌ای فراجناحی است.

از مالکی و عامری گرفته تا حکیم که صحنه‌گردانان جریان‌های برجسته شیعه هستند تا کرد‌ها و برادران اهل تسنن، همه و همه، نخست‌وزیر جدید را فردی مورد اعتماد و قابل‌اتکا می‌دانند که می‌تواند ضامن وحدت ملی و یکپارچگی عراق باشد. سابقه عبدالمهدی روشن و بدون حاشیه است، ضمن اینکه شخصیت مستقلی دارد و به جناح و فردی وابسته نیست. این در حالی است که عبدالمهدی گزینه مدنظر جریان‌های حامی مقاومت در عراق است و با ایران روابط حسنه‌ای دارد. روی کار آمدن وی با این دیدگاه که مقوم حاکمیت عراق محسوب می‌شود، به‌طور حتم در بهبود اوضاع امنیتی عراق در دوران پساداعش ازیک‌طرف و کاهش نفوذ و تحرک گروه‌های تروریستی ضدایرانی در این کشور از طرف دیگر، مؤثر و چشمگیر خواهد بود. ضمن اینکه انتخاب عبدالمهدی، در خنثی‌سازی تحریم‌های ضدایرانی آمریکا کارکرد ویژه‌ای خواهد داشت و پارلمان و دولت عراق در کنار یکدیگر می‌توانند در مقابل فشار‌های اقتصادی، سیاسی، امنیتی که تعمیق و تحکیم روابط دوجانبه را هدف قرار داده است رویکردی یکسان اتخاذ کنند؛ همان‌گونه که الحلبوسی، رئیس مجلس عراق پس از به دست گرفتن سکان دستگاه تقنینی این کشور، مخالفت خود و پارلمان را با تحریم‌های غیرقانونی و یک‌جانبه کاخ سفید علیه ایران اسلامی صراحتاً اعلام کرده بود.به‌بیان‌دیگر، ریاست جمهوری «صالح» و مأمور شدن «عبدالمهدی» به تشکیل کابینه پس از انتخاب «الحلبوسی» به ریاست پارلمان، حلقه‌های سه‌گانه عراق را تکمیل کرد که تحولی اساسی به شمار آمده و افزون بر این، دومینوی دستاورد‌های سیاسی ایران در عراق و عقیم ماندن تلاش‌ها و دخالت‌های مستقیم کاخ سفید و عربستان را به پایان رساند.

یادداشت امروز روزنامه کیهان نیز با عنوان «تحولات جدید عراق و انتظارات راهبردی ما» منتشر شده و در آن آمده است:رئیس جدید سنی پارلمان عراق در روز اول انتخاب خود در تماس تلفنی با رئیس مجلس شورای اسلامی ایران با صراحت گفت: «مسئولان جدید عراق هرگونه فشار یا تحریم اقتصادی علیه ایران اسلامی را ظالمانه دانسته و در برابر آن خواهند ایستاد» پیش از این حیدر العبادی نخست‌وزیر شیعی ضمن ابراز ناراحتی از تحریم‌های جدید علیه ایران گفت: «عراق به این تحریم‌ها «ملتزم» خواهد بود».
 

حسب آنچه مشاهده می‌شود، عراق در این ۴ سال پیش رو به ایران نزدیکتر خواهد بود و فراجناح بودن این سه فرد منتخب، نوید حکومتی مقتدرتر را خواهد داد، کما اینکه شکست دو تجربه تجزیه‌طلبی در مناطق کردی و سنی و مجهز شدن این دو بخش وسیع عراق به نوعی «خودکنترلی» بیانگر ثبات بیشتر در کشور عراق می‌باشد. اینک زمان آن است که به موازات این تحول، نگاه جمهوری اسلامی به عراق و توسعه روابط در ابعاد مختلف تقویت شود. عراق یک کشور با ظرفیت است هرچند به دلیل پاره‌ای نارسایی‌های سیستمی و مخالفت‌های برون‌سیستمی گرفتار انواعی از مشکلات است، ولی ما می‌توانیم از حسن اعتماد دولت و ملت عراق و مسئولان ارشد آن برای حل مشترک مشکلات ایران و عراق استفاده کنیم. این نیاز به اصلاحاتی در قوانین و روند‌های اداری جمهوری اسلامی و توجه ویژه به درگیر کردن بخش خصوصی ایران دارد. «ستاد عراق» که نزدیک به ۱۳ سال پیش در دولت جمهوری اسلامی شکل گرفته، نیاز به تحول عمده در روند خود دارد.
 
در یادداشت امروز روزنامه وطن امروز هم چنین آمده است:یکی از مواردی که می‌تواند دست ایران را در حفظ سهمیه ۱+۳ بگیرد، نتیجه گیری پرسپولیس در دیدار برابر السد و صعود به فینال لیگ قهرمانان آسیا است که خود به خود امتیاز فنی کشورمان را در کمیته مسابقات افزایش داده و باعث حفظ این سهمیه خواهد شد. به این ترتیب ممکن است سهمیه یکی از کشور‌های امارات و قطر کم شود و ایران در غرب آسیا صاحب بیشترین تیم در لیگ قهرمانان باشد.
 

موضوع مهم دیگر جلسه کمیته مسابقات AFC، تصمیم‌گیری درباره بحث میزبانی بعضی کشور‌ها در زمین بی‌طرف است. از ۳ سال پیش تاکنون تیم‌های ایرانی مجبور هستند با فشار و لابی‌های عربستان، تیم‌های خود را در یک کشور بی‌طرف به مصاف هم بفرستند. به نظر می‌رسد فشار عربستانی‌ها کماکان ادامه دارد، ولی میزبانی ایران برای برگزاری جلسه کمیته مسابقات AFC می‌تواند فرصت خوبی باشد تا مسؤولان فدراسیون فوتبال و سازمان لیگ، رای مثبت کنفدراسیون آسیا را بگیرند و از سال آینده با خیال راحت در ایران میزبان عربستانی‌ها باشند.تصمیم گیری نهایی درباره انتخاب میزبان مسابقات زیر ۲۳ سال، بازی‌های المپیک توکیو و تقویم سال آینده مسابقات مختلف کنفدراسیون فوتبال آسیا هم در جلسه کمیته مسابقات AFC مورد بحث و بررسی قرار می‌گیرد.
 
یادداشت امروز روزنامه اعتماد به استفاده کردن ایران از ظرفیت‌های حقوقی و سیاسی بین المللی اشاره کرده است و نوشته:امریکایی که برای حمله به افغانستان تقریبا کل دنیا را پشت سر خود داشت و هنگام هجوم به عراق متحدان بزرگی را همراه کرد اکنون برای فشار علیه ایران فقط از زور و توان اقتصادی خود سود می‌برد و اگر از اهرم جریمه شرکت‌ها و کشور‌ها استفاده نکند احتمالا کشور و شرکت معتبری در دنیا را پیدا نمی‌کند که در تحریم‌ها از او پیروی کنند.
 
 
ترامپ در راه ناصواب و خارج از عرف جهانی همه ظرفیت‌های خود را به کار بسته است و هزینه‌های بی‌سابقه می‌کند. تاکنون خصومت با کدام کشور این میزان از انرژی و اعتبار امریکا را به تاراج برده است؟ اختلاف آشکار و کم سابقه‌ای که بین اروپا و واشنگتن به وجود آمده است نشان می‌دهد که ما در این زمینه راه را درست آمده ایم و همچنان باید بر وجوه مختلف انزوای امریکا و استفاده از مقررات جهانی خصوصا در امورحقوقی و بانکی کار کنیم. تصویب لوایح مربوط به پولشویی علیه تروریسم مکمل دیپلماسی قوی و موثر ایران خواهد بود و امکان بهانه‌جویی بیگانگان در تحریم‌های بانکی را به حداقل می‌رساند. آنان که مخالفت با لوایح چهارگانه را در اولویت مانور‌های سیاسی خود قرار داده‌اند به اقتدار کشور نگاهی تک بعدی دارند و تنها از یک جبهه سخت افزارانه امر به مقاومت در مقابل دشمنان می‌کنند! شکست کنونی امریکا در دادگاه بین المللی لاهه منصفان جهان را متوجه حقانیت ملت ایران کرده است و اگر این راه‌ها همچنان پیگیری شوند و با مخالفت‌های داخلی کم اثر نشان داده نشوند قطعا روزی نه چندان دور افراطیون کاخ سفید از جایی که تصورشان نمی‌رود ضربه‌های سختی دریافت خواهند کرد. مقاومتی پیروز و سربلند است که همه‌جانبه وبه دور از احساسات و همراه با خرد و دانش عمل کند و در اقناع افکار عمومی جهان از ظرفیت‌های موجود حدا اکثر استفاده راببرد.
 
روزنامه خراسان در یادداشت امروز خود با عنوان «خط تماس نظامی؛ بازی جدید آمریکایی ها» چنین نوشته است: آمریکایی‌ها می‌دانند اگر بخواهند به شیطنت محیطی خود در سوریه ادامه دهند و همانند چند هفته قبل، بخش‌هایی از مقاومت را با توپخانه هدف قرار دهند، پاسخی را دریافت می‌کنند که سردار سلیمانی در عراق به طرف‌های وابسته به ارتش آمریکا داد. در ماه گذشته آمریکا با آتش توپخانه، پایگاهی از حشدالشعبی را زیر گلوله باران خود قرار داد که ناگهان و ظرف مدت کوتاهی پیامی هشدار آمیز به نقل از سردار سلیمانی تمام رسانه‌های عربی را فراگرفت.
 

حمله موشکی به داعش در شرق سوریه نیز چندپیام مهم را به طرف آمریکایی مخابره کرد. اول از همه جدی بودن مبارزه ایران با داعش و هر گروه وابسته به آن و ممانعت از استقرار داعش در منطقه شرقی سوریه و نوار مرزی الانبار عراق. پیام دوم، اما کمی به مذاق غربی‌ها خوش نیامد. موشک‌ها در سه مایلی پایگاه آمریکایی به اهداف اصابت کرد و این بدان معناست که ایران در صورت تکرار شیطنت آمریکایی‌ها قادر خواهد بود با مختصات دقیق اهداف آن هارا زیر آتش موشکی قرار دهد. فراموش نشود موشک‌های استفاده شده برای زدن پایگاه‌های آمریکایی در منطقه طراحی شده و این پیامی واضح از چرایی اعلام اسامی موشک‌های به کارگرفته شده است. پیام سومی که آمریکایی‌ها از این موشک باران دریافت کردند، جدی بودن ایران در واکنش به هر اقدام تروریستی در خاک کشورش است. ایران نشان داد به هیچ عنوان از کنار حوادث تروریستی عبور نمی‌کند و اولین متهم این حملات آمریکا و رژیم صهیونیستی است. در واقع باید گفت: ایران با شلیک یک تیر، سه هدف را به طور کامل به دست آورد و طرف آمریکایی نیز این پیام را دریافت کرد.

 
در یادداشت روزنامه صبح نو نیز چنین آمده است:بعد از انتخابات ۹۶، به نظر می‌رسید که گویی خاکستری سرد بر فضای اجتماعی و سیاسی کشور افکنده‌اند؛ کنشگرانی که خواهان پایان دادن به دولت کنونی بودند، در انتخابات شکست خورده و آن‌هایی که برای پیروزی اش تلاش کرده بودند، می‌دانستند که توانی برای حل مشکلات ندارند. نوعی یأس و دلسردی که احزاب، محافل دانشگاهی و فعالان مدنی را دربر گرفته بود و این را اضافه کنید به تحرکات بی‌سابقه ضدانقلاب برای فعال کردن شکاف‌های اجتماعی و قومیتی و فرهنگی که طبعا موجب دلخوری و عقب‌نشینی برخی می‌شد. اما در این تعلل و بی‌انگیزگی دیری نپایید، چرا که همگان احساس کردند تحولات ملی، فراملی و بین‌المللی‌ای که پیرامون ایران در شرف وقوع است، تحول‌آمیزترین بخش سده جدید خواهد بود لذا به تکاپو افتادند تا به سهم خود، اولا از دامنه مشکلات و گرفتاری‌ها بکاهند و ثانیا راهکار‌هایی برای عبور از این مرحله خطیر ارائه دهند. هر چند که ممکن است گفته‌ها و نقل‌ها و راه‌حل‌های‌شان مطلوب و مفید نباشد، اما تحرکی که رهاشدن و کشور را از خمودگی رهانیده، قابل توجه است. ایرانی که در اوج فشار و حمله و زورآزمایی خارجی دارای چنین توان کارشناسی و فکری و مشورتی است که کاملا پویا و دلسوزانه در میدان حضور دارد، حتما از گردنه سخت کنونی به سلامت عبور خواهد کرد، اگر این احساس وظیفه در میان مردم، نخبگان و دولتمردان، جاری و ساری شود و بماند.
 
: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه ای منتشر می شود.


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *